Помина и втор скрининг добро е се бебка многу немирна и го буткаше ехото на докторката дефинитивно Ќерка ќе имам мама се расплака од среќа само што значи плацента-хетерогена резистенција само тоа ме буни :-/
Кадичка баш нај најобична имам и ја чувам во бања на ѕид закачена, на висина која одговара за лесно земање така не ми зафаќа простор и по потреба симнуваш, закачуваш
Девојки, докторот ми кажа да пијам фемибион и од старт ги пијам тие со што ми рече нема потреба од плус фолна затоа што внатре имало се. 15 недела сум. Сега слушам се повеќе ми кажуваат дека пиеле плус фолна и ме фати страв да не згрешив, да не влијае нешто сега тоа... подвижна параноја сум Како е вашето искуство?? Пиете плус или не?
Мене матичната откако ми препиша да пијам фемибион 2 ми ја прекина цела останата терапија што пиев. Претходно, пред да почнам со фемибион пиев метилирана фолна, витамин д и овунорм. Ама откако почнав со фемибион се ми укина и покрај фемибионот ми даде и магнезиум. Ова околу 17та недела беше.
Јас пиев пре мама,фолна и магнезиум и имав многу аритмии кога и спомнав на матичната ми кажа да продолжам само со пре мама и магнезиум.
Мами некоја од вас се има вакцинирано во бременост ? Мене докторката ми рече обавезно д се вакцинирам со Фајзер дека сум со дијабет :-/
Девојки има ли некоја искусено после паѓање на чепот да има бел исцедок и чешање? Матичната ми кажа дека не смеам да ставам сега вагиналети но што ако е некоја бактерија па да наштети на плодот при пораѓај (недај боже)?
Одмивај се со сода бикарбона само, кога веќе е паднат чепот очекувај бебето да пристигне наскоро. Мене откако ми падна за 24 часа се породив.
Последниов период ми се јаде премногу некои јаткасти плодови можам да изедам 2 кесички(меѓутоа се контролирам јадам пола кесичка 1 шака) од 100 грама дали е штетно некои викаат алергија можело на детето да се направи како и за јагодите исто така ми имаат кажано по страни на интернет читам дека неможе да се направи алергии дали некој знае и дали некој има исти нагони
Мене единствениот крејвинг ми беа јагодите и три дена по ред јадев секој ден дали во смути дали само нив и се исипав по телото и ги прекинав од тогаш не ми текнува на нив , инаку не сум алергична на ништо ама ваљда од бременоста.
Прв пат слушам за ова со алергиите. Јас јадам јатки, плус бадеми се препорачуваат бидејќи помагаат со киселини.
Јас знам за кикирики и за јагоди, затоа и на бебето не се даваат пред првата година зашто може да направат алергија. Јас јадам јагоди но умерено.
Мене така ми кажуваат за тоа сакав да прашам а по страни што читам дозволено е и тоа си пишува една чаша е дозволено дека се полни со магнезиум за тоа сакав да прашам да не е штетно едни вака викаат др така..
Вчера на предавање од др.Горан го имаше и ова прашањеи докторот рече кандида не е пречка за природно породување и нема никаква штета по плодот ниту пак е индикација за царски рез. Како ти рекла докторката така прави, сепак поише од нас си знаат, со лесно мамиии
Искрено да не беа форумиве јас овде во Германија немаше да знам ништо Гинекологот што се однесува до него, за риба, јајца и сирово месо ми спомна уште на почеток да избегавам, алкохол и цигари нормално, и да пијам само фолна и ништо друго од синтетички витамини и минерали. Испитувања, мерење и се останато си прави како што мисли и само ми вели ќе ти се јавиме ако е нешто не во ред. Еднаш месечно контрола од 5 минути и толку. Ми беше кажано, при крварење и силни болки одиш на болница, се останато може да чека до термин. Ептен си се раат, и некако и мене ме опуштија.
Mili povtorno jas bev na eho gi slusnavme srcencata na bebinjata 7ma nedela sum mi kazaa se e super kontrola za 3 nedeli a jas na dnevna vloska pak imam kako zoltenikavo kako gnoj boja a stavam utregestan I me boli polovina I jajnici kako da mi se cepi vnatre nesto mu pokazav na dr mi vika nisto ne e mi Dade progesteron Depo mi gi prekina proluteh dali ima mesto za panika I dali ima nekoj kako mene iskustvo fala vi mamicki