Хахахах лелеее. Ние од ко видовме што каде и е, почна да ја скокотка демек по ножињата, може ќе и било забавно така, оти вака сега и било досадно само да лежи
A ti prasa doktor nesto ti kaza deka e carski sigurno Ili vaka si pretpostavuvas kako nas ivf trudnici 40+ jas se mislam da go prasam sleden pat doktorot sto stav ima za mene kako mu se cini na kaj ke terame zasega e se Moja predpostavka na osnova na tugi iskustvo, si vikam prvorotka ivf za nekoj mesec 40 godini pecena sum za carski.
Мојов дечко па во помалите недели цело време салта праеше внатре и а маж ми ја ставеше раката на стомак абе секундарно се смируваше. Сме го молеле да го клоцне, седеше со раката така саат време на стомак, јок бе, не мрда. А ја тргнеше раката одма се размрдуваше. Тежок мајмун Сеа веќе сме накај 29та па ги клоца и маж ми и тетка му (сестра ми), само тие ми е удобно да ми ја стават раката на стомак, на други не давам.
Правеа пауза негде при крај, можда затоа ти се чинело закочено. На крај докторот ги одговараше прашањата. Како што сфатив јас, ако било Ивф со стимулации, преферирал царски, ако бил машки фактор - не. Секако не е индикација за царски ама он и повеќето доктори би оделе со царски. Не кажав дека сум со донор, веројатно кај мене нема индикација. Ама во комбинација со години, јас сум 44, рече дека би оделе со царски за да се елиминира ризик од предвремено породување. Нешто ми нема смисла, ама ај. На крај рече дека не е проблем и да се проба природно. Јас ќе си чекам, ми фуфка од операции. Матичниот исто ми рече да одам со царски, дека еднаш ќе раѓам. Баш ме разочара, јас сакав и другите да ги земам, ама изгледа немам време. Ај ова да биде здраво и живо. После мене имаше прашање од девојка на 36, докторот рече дека тоа не е индикација, не била стара.
Хахаха мангупче Мене оти ми е на преден ѕид буквално секое мрдање се познава топка на стомакот и језиво им е па не ме чачкаат по стомак Другарка еднаш ја галеше, она се сврте или ја клоцна не памтам и другарка ми уплав фати хахаха
Hm pa stvarno sto kazal nema smisla ako so stimulacii da ako maski faktor ne ivf e ivf so koj I da e faktor ako pocne predvremeno sekako ke e carski I za pomladi I za postari bez razlika kako e zacnato bebeto. On I za anestezii I za prisustvo na clen na semejstvo zborese kako bi trebalo da bide kako e vo normalen zdravstven sistem ama site znaeme kako stojam rabotite kaj nas prisustvo na clen od semejstvo samo vo privatno, anestezija striktno so dogovor so doktor da ne kazam da si potplatis barem taka e vo pomali gradovi za Skopje neznam.
Ивф не е индикација за царски, кој ви го кажал тоа? Не е ризична бременост Ивф процедурата па морало царски, се зависи од организмот, бебето како ќе е наместено и слично. Јас сум за природно но ако морам ќе биде и царски, се зависи докторот како ќе процени за нас а не ние како сакаме да се породиме
Мене ми кажа докторка на ГАК дека одат или со царски или со индукција за да се намалат ризиците. Можеби и ради годините, не ми потенцираше. И докторот вчера кажа дека преферираат царски за Ивф. Не дека е ризична бременост, јас немам ни шеќер ни ддимери, ама така планираат они, јас не.
Od Zdruzenie Lulka organizirana Dr.Kocovski Goran od Gak, ima I od Sistina on line isto sekoja sreda razlicni doktori.
Еднаш една ја читам вика ќе одам со царски пошто ова бебе е многу чекано, нејќам ништо да ризикувам со природно. Ко демек овие што не се со ивф што им е гајле и да се случи нешто, ќе си направат друго бебе. Страшно Најубаво доктор да одлучи.
Јас од три доктори што ги прашав рекоа пробај си природно, Трајковски ми рече, ако за 2 саати не се породиш иди на царски пошо ми кажуваат големо бебе ќе сум родела, незнам стварно, како треба така нека биде, оставам на докторот што ќе ме пораѓа да одлучи како ќе биде
Прва си што го кажува ова. Мислев полудувам. Имав една дискусија во која членката, иако не паметам која, наведе дека нешто (не ни паметам што) е особено битно затоа што е со ин-витро и е долго чекано. Демек оние бебиња што се од прва направени, или непланирано се направени, се помалку битни.
Е да и тоа го правам но не често затоа што си мислам дека содата ако ја претераш може да направи дисбаланс на флората. Сепак фала ти
Хаха исто и маж ми, страв му е да не направи нешто и одвај го допира стомакот со раката. Пред некој ден ставив на стомакот чинија со лубеница и му викам гледај си имам маса и ми вика абе немој така да правиш може му тежи и го боли.
Зошто не би можело со спинал? И баш бидејќи си договорена со анестезија не би требало да се плашиш толку бидејќи сепак не ја трпиш таа фамозна страшна болка што ја зборат од памтивек. Мене баш таков договор каков што имаш би ме смирил на некој начин. Замисли да не знаеш колку време ќе трпиш контракции и со колкав интензитет, дали ќе се отвориш, како ќе се постави бебето, колку време ќе буткаш, кој доктор ќе ти падне, дали сепак ќе завршиш со царски...е тоа е више за плашење а не све договорено.