Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    А маж ми како ја става раката одвај да ме допира 'да не ја болело' :D :D

На Nikolina35, bybeDkid, zverkica и 2 други им се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    33.105
    Хахахах лелеее. Ние од ко видовме што каде и е, почна да ја скокотка демек по ножињата, може ќе и било забавно така, оти вака сега и било досадно само да лежи :lol:

На Nikolina35, stsmua05, S.o.F.i и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    A ti prasa doktor nesto ti kaza deka e carski sigurno Ili vaka si pretpostavuvas kako nas ivf trudnici 40+ jas se mislam da go prasam sleden pat doktorot sto stav ima za mene kako mu se cini na kaj ke terame zasega e se Moja predpostavka na osnova na tugi iskustvo, si vikam prvorotka ivf za nekoj mesec 40 godini pecena sum za carski.

На Anaksunamoon и tina2018 им се допаѓа ова.
  4. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Мојов дечко па во помалите недели цело време салта праеше внатре и а маж ми ја ставеше раката на стомак абе секундарно се смируваше. Сме го молеле да го клоцне, седеше со раката така саат време на стомак, јок бе, не мрда.
    А ја тргнеше раката одма се размрдуваше.
    Тежок мајмун:D
    Сеа веќе сме накај 29та па ги клоца и маж ми и тетка му (сестра ми), само тие ми е удобно да ми ја стават раката на стомак, на други не давам. :inlove:

На Nikolina35, Matea94, paleska3 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Правеа пауза негде при крај, можда затоа ти се чинело закочено. На крај докторот ги одговараше прашањата. Како што сфатив јас, ако било Ивф со стимулации, преферирал царски, ако бил машки фактор - не. Секако не е индикација за царски ама он и повеќето доктори би оделе со царски. Не кажав дека сум со донор, веројатно кај мене нема индикација. Ама во комбинација со години, јас сум 44, рече дека би оделе со царски за да се елиминира ризик од предвремено породување. Нешто ми нема смисла, ама ај. На крај рече дека не е проблем и да се проба природно. Јас ќе си чекам, ми фуфка од операции. Матичниот исто ми рече да одам со царски, дека еднаш ќе раѓам. Баш ме разочара, јас сакав и другите да ги земам, ама изгледа немам време. Ај ова да биде здраво и живо. После мене имаше прашање од девојка на 36, докторот рече дека тоа не е индикација, не била стара.

На Bubamaricka и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    33.105
    Хахаха мангупче :inlove:
    Мене оти ми е на преден ѕид буквално секое мрдање се познава топка на стомакот и језиво им е па не ме чачкаат по стомак :D
    Другарка еднаш ја галеше, она се сврте или ја клоцна не памтам и другарка ми уплав фати хахаха :rofl:

На Bubamaricka, bybeDkid, stsmua05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.085
    Не сме ни презбореле на тема спонтан пораѓај.
    Кај мене тоа се знае дека просто е невозможно:)

8. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Hm pa stvarno sto kazal nema smisla ako so stimulacii da ako maski faktor ne ivf e ivf so koj I da e faktor ako pocne predvremeno sekako ke e carski I za pomladi I za postari bez razlika kako e zacnato bebeto. On I za anestezii I za prisustvo na clen na semejstvo zborese kako bi trebalo da bide kako e vo normalen zdravstven sistem ama site znaeme kako stojam rabotite kaj nas prisustvo na clen od semejstvo samo vo privatno, anestezija striktno so dogovor so doktor da ne kazam da si potplatis barem taka e vo pomali gradovi za Skopje neznam.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.532
    Кој доктор и каде следете предавања ако може повеќе информации

10. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Ивф не е индикација за царски, кој ви го кажал тоа? Не е ризична бременост Ивф процедурата па морало царски, се зависи од организмот, бебето како ќе е наместено и слично. Јас сум за природно но ако морам ќе биде и царски, се зависи докторот како ќе процени за нас а не ние како сакаме да се породиме

На Marsic, Knizhevnik11, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Мене ми кажа докторка на ГАК дека одат или со царски или со индукција за да се намалат ризиците. Можеби и ради годините, не ми потенцираше. И докторот вчера кажа дека преферираат царски за Ивф. Не дека е ризична бременост, јас немам ни шеќер ни ддимери, ама така планираат они, јас не.

На Nbnbnb му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Od Zdruzenie Lulka organizirana Dr.Kocovski Goran od Gak, ima I od Sistina on line isto sekoja sreda razlicni doktori.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Еднаш една ја читам вика ќе одам со царски пошто ова бебе е многу чекано, нејќам ништо да ризикувам со природно. Ко демек овие што не се со ивф што им е гајле и да се случи нешто, ќе си направат друго бебе.
    Страшно (facepalm)
    Најубаво доктор да одлучи.

На Kitten, Nikolina35, drugarka и 5 други им се допаѓа ова.
  14. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Јас од три доктори што ги прашав рекоа пробај си природно, Трајковски ми рече, ако за 2 саати не се породиш иди на царски пошо ми кажуваат големо бебе ќе сум родела, незнам стварно, како треба така нека биде, оставам на докторот што ќе ме пораѓа да одлучи како ќе биде

На Nikolina35 и tina2018 им се допаѓа ова.
  15. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    772
    Ваква информација ме смирува, фала ти

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.928
    Допаѓања:
    18.822
    Прва си што го кажува ова. Мислев полудувам. Имав една дискусија во која членката, иако не паметам која, наведе дека нешто (не ни паметам што) е особено битно затоа што е со ин-витро и е долго чекано. Демек оние бебиња што се од прва направени, или непланирано се направени, се помалку битни.

На Nikolina35, zverkica, stsmua05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    772
    Е да и тоа го правам но не често затоа што си мислам дека содата ако ја претераш може да направи дисбаланс на флората. Сепак фала ти

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Хаха исто и маж ми, страв му е да не направи нешто и одвај го допира стомакот со раката.
    Пред некој ден ставив на стомакот чинија со лубеница и му викам гледај си имам маса и ми вика абе немој така да правиш може му тежи и го боли. :rofl:

На Nikolina35, zverkica, Anaksunamoon и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Lilly.

Lilly. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    43
    Здраво

Искуства од д-р Беким Елези од ГАК?

20. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Зошто не би можело со спинал?
    И баш бидејќи си договорена со анестезија не би требало да се плашиш толку бидејќи сепак не ја трпиш таа фамозна страшна болка што ја зборат од памтивек.
    Мене баш таков договор каков што имаш би ме смирил на некој начин.
    Замисли да не знаеш колку време ќе трпиш контракции и со колкав интензитет, дали ќе се отвориш, како ќе се постави бебето, колку време ќе буткаш, кој доктор ќе ти падне, дали сепак ќе завршиш со царски...е тоа е више за плашење а не све договорено. :)

На ≈ Moyocoyotzin, tina2018 и marijamarkoska им се допаѓа ова.