Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @mariz
    По се што пиша, дефинитивно ти е кандидата активирана и тоа доста. Види гинекологот што ќе ти препорача за земање, иако мислам дека вагиналетите се во ред за примање и безопасни...

А ако примаш било која друга терапија, секогаш земај Б комплекс и лактогин, оти се појавува кандида и од други антибиотици...

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Јас ги имам истите симптоми кога пијам антибиотик. Две недели не можам да се соземам. Ама па на испитување излегува дека е се чисто и нема инфекции и бактерии. Мене ми е кажано дека од антибиотиците се уништуваат одредени бактерии кои нормално, треба да ги имаме на интимните делови. Нарушување на бактериската флора.
    Сум пробала со се ама не помага. Две недели чеша до убивање. Најверојатно додека се стабилизира телото од антибиотиците

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Lele Markiza,na maki si ni ti..
    Dali deka jas panicam mnogu,a da odis da proveris pak urina ili kraj kraeva da te zirnat pod spekulum?
    Imase edno devojce od 16 godni 6 mesec bremena...Koga
    dojde rece deka sedejki doma i istekla golema kolicina tecnost.Posle pregled i rekoa deka se e vo red so vodenjakot.Od pregolema infekcija ja procistuvaa pod spekulum i i prepisaa udrogestan.Sama odma rce deka custvuva olesnuvanje,i kazale deka cel krater infekcija imala sirota..se opravi i ja pustija.

Mene mesinja vcera dali deka mu kazav na doktorot deka sum ispalasena oti imav dve da gi narecam ronki zeleno,me gledase pod spekulum.
    Rece i za pap mi zemal briz?Zarem se zema na trudnici?
    Prvo bez da me gleda mi rece deka ke mi dal vaginalni svekici za da ne mi se stvara nesto kako gnoj okolu konecot od cirklazot.Ama odkako me gledase rece deka sum cista i deka nisto nemam,da ne panicam.
    Me izmi so tie kako so vikaat hidrogen.Toj valjda e medicinski ne onoj za farbanje neli?:$:lol:
    Vika sto nema reakcija i posle hidriogenot toa bilo dokaz plus deka se e cisto.
    Zarem ne e stetno tolku rascerecuvanje?
    @bittersweet so velis?

4. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Poslednive nekolku dena imam mnogu grcevi vo nozete taka vo istegnuvanje,vo spienje,imam citano deka pomagal magnezium za toa,jas pijam edni vitaminski za trudnici i pisuva deka vo niv ima 100mg magnezium,dali e dovolna taa doza ili treba dopolnitelno da zemam,neznam kolku e preporaclivo

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    300мг на ден е препорачлива доза за трудници.
    При јаки болки во пределот на стомакот или грчеви...повремено може и да се зголеми дозата на 400-450мг на ден.
    Јас лично пијам Магнезиум Диспорал. Најдобри од сите врсти на магнезиум кои сум ги конзумирала.
    @galapce мислам дека не се препорачува поради опасноста да потече некоја капка крв после зафатот. Штом поминало добро....немај гајле.

И мене ме замисли дали и кога ќе ми земаат повторно брисеви...и мене ми е страв да ме чепкаат доле:worried:

6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dani mene veke sigurno preku sest pati veke.Dva pati brisevi a drugite 5pati radi polipot.No samo ednas koga mi utvrdia bremenost.Drugite posle toa.

A za magneziumot,so od trudnici so od doktorite,jas pijam po 600 mg..I toa posebno sum zadovolna od bioelektrata.Do 12 nedela 300.Plus pomaga i za reguliranje na stolicata.

7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @galapce кај мене не се прави пап тест за време на бременост меѓутоа таму си има други правила, тука општо нема толку прегледи колку што има таму.
    За вагиналните прегледи тој што ти го направиле е неопходен, нели да се види да нема реакција на конецот па да се направи уште поголем проблем инаку што помалку вагинални прегледи тоа подобро.

На N.Kety и galapce им се допаѓа ова.
  8. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    Dali e normano so vtora bremenost da boli stomakot?
    Vo 5ta nedela sum i me boli odvreme na vreme.

9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Uste edna trudnica po vtor pat se prijavuva na temavaaaaa! Presrekjna, najsrekjna na cel svet. :)

На TIGARCE86, Doozy, afrodita26 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.137
    Допаѓања:
    43.679
    јухууу Честитки .убавка вест од сабајле
    Гледаш немаше потреба за грижи дали ќе биде или не ;)
    Ти посакувам се најубавко :)

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Да си се пожалам и јас :rofl:

Колку пипава сум станата тоа е чудо.
    Првен прст ми отече, па после уво ме болеше, па непце ми беше отечено многу бе болеше и крварев, па грбов нешто шината, прсти почнаа да ме фаќаат грчеви:whew:

Некој да дувне во мој правец мене промаја ќе ме фати(facepalm)

12. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Devojki ke ve molam za odgovor. Deneska uzasno me boli grloto i zedov propolis. Ke moze da mi kazete dali e stetno, mm prasal vo apteka mu rekle deka moze trudnica da gi pie. Inaki sim 35 ta nedela.

13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Zdravje Boze utre ke odime na dva dena doma i ke vidime dali ne baral Dedo Mraz..
    Da vi kazam iskreno strav me faka od doma veke.Uplav imam..
    Taman me pustat sledniot den sme pak tuka.
    Se nadevam ovoj pat nema da e taka..

Danichap se po tromava i po tromava ke stanuvas..ova sega
    nisto ne e..:wasntme:
    A za grcevite i prstite,po kolkku magnezium dnevno pies?
    Jas prvo piev sumlivi po 250 ama nemav efekt ni po 500 koga pojaciv.
    Sega gi zemam dva pati dnevno se vkupno 600 ama vo vid na prasak i za smukanje dur ne se rastopi.Epen sum zadovolna.

14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Честитки Елена, да ти биде лесна бременоста, да си родиш здраво бебенце, знам дека ти е второ па ќе ни делиш искуства.

Ме изнасмеа, :D, е имам и јас такви периоди се на лево што ме тера. Тука ај што не поминало па и тоа.
    Јас сакам да прашам нешто поискусни. Дали за време на бременоста конзумиравте маџун. Имам дома, знам колку е добар, ама не сум сигурна дале смеам да го конзумирам.

15. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Јас да ви кажам сум како во камено доба :^) колку е арно или лошо незнам. Цела бременост само еднаш на почеток ми проверија крв и мокрача, сега неможам матичниот да си го најдам да проверам пак, имам витамини заборавам да ги пијам :$, на 8ми сум кај бабица и на 18ти на ехо...Засега се е во ред и супер се чуствувам освен што раце ми се дрват и прсти наутро ми се отечени...:doh:

16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Пијам Магнезиум Диаспорал од 150 мг. Едно наутро, едно навечер...и по потреба (што е ретко досега само 2-3 пати) екстра трето.
    Да не се подречам одлично ми го прима организмот, никакви проблеми со грчеви во стомакот или болки не сум имала.
    А за ракава т.с прстиве сугурно сум се преработила од многу штракање на тастатурава. Тоа ќе да е :rofl:

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Смееш прополис. Јас два-три пати користев ради грлото.

18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Sega jas ke se zalam, me cesa grbot 2-3 nedeli, bas kaj kicmata, nemav nisto, mislev deka se siri stomakot se tegne kozata, ali deneska gleda mm bubulici,sitni kako da sum nafrlana, a maticniov si spoil... Iskustva??? Nesto slicno kaj nekoja????

19. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Бубулици не но чешање и тоа како.
    Првен имав фаза околу 7гн, сега последниве недела две пак.
    Кај мене е на нозете и најчесто ми помага туширање, потоа со млеко за тело или уље и на куси панталони да седам навечер....да ми се лади кожата:tmi:.

20. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Elena , cestitki i so lesno neka ti e, bas mi e milo sto sme pak tuka zaedno:))gooolem pozdrav:*

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.