Zdravo zhenchinja Nova sum na forumov, iako sekoj den ve chitam Imam edno prashanje do vas. 26+4 sum, sabajlevo pravev test za skrien shekjer,na gladno normalno, prvoto merenje mi beshe 4, a vtoroto posle ispieni dve chashi sherbet i pominati dva chasa mi beshe 6.9 Dali ima prostor za golema panika za ova? Ili so nekoja dieta moze da se sredi..iskustvo nekoj da spodeli..? Inaku ne sum bash i po blagoto, ednash na 3-4 dena ako kasnam kockiche chokolada, neznam zashto vaka visoko mi pokaza
Jas vidov na izveshtajot pishuvashe 6 e granica.. Zatoa malce se uspanichiv, a matichnata deneska nikako da ja dobijam.. Kako i da e, ti blagodaram
Да, така кажа, ако е за утеха дека ризикот е ист со малолетнички. Баш безвезе. Тоа значи дека има голем ризик, ама не е одговор на моето прашање дали мора царски. Секако ќе одлучи докторот на крај, јас си прашувам за да се спремам психички.
Не е кратко,ама превентивно одмарај колку можеш,не се наведнувај,не кревај,избегавај скали.. немој последните недели да треба да лежиш подобро сега превентивно колку можеш пази се. Кај тебе ли беше карлично не памтам? Ако те удира доле обавезно одмарај,сега ке почне повеќе да става килажа и да ти прави притисок. Не сакам да те исплашам напротив,само подобро со време да се припазуваш да не треба да лежиш при крајот
А дали во понеделик ќе биде како продолжение? Не гледам објава и линк дека ќе има пак? Можеби е само за тие што веќе биле пријавени?
Ти секогаш ми одговараш, фала ти многу Денес беше дијагонално горе поставен, ама буквално цело време различно го осеќам, само се разместува.
Бев пред два дена на прв скриниг и тој ми се погоди, искрено ни ми објасни што гледа ни каков е плодот,ниту знаев што да очекувам... си збореа на албански со сестрата јас си гледав бледо ми даде искуцан извештај и тоа е тоа. Среќа матичниот ми е супер па ме увери да не се секирам. На втор скрининг ќе одам на приватно сигурно А и најбитно ми беше да ми е се во ред со бебенцето, од сите мои прашања на тоа ми одговори дека се е како што треба.
Na fb strana na Sistina ke lajknes I ke ti iskocat izvestuvanja, predavanjata se sekoja sreda od septemvri se pocnati I nekolku Dena pred toa objavuvat I treba da se prijavis na mail Ili na telefon, potoa na mail ti prakat link da se povrzes na zoom, I gi nema primer snimano pa da gi najdes tuku idat vo zivo koj se prijavil gi slusa, porano bile so fizicka prisutnost zaradi korona ova tura na predavanja odat online, ima podaroci za prijavenite slusatelki no tie se podigat vo Sistina.
Денес бев на преглед ама ич не го видов бебето Само мерки му зеде на меше и го измери, рече дека одговара за неделите. Многу ниско е поставено, затоа и болките во стомак, кичма, вагина Ми препиша утрогестан да ставам, магнезиум ми ја зголеми дозата два пати на ден да пијам и повеќе мирување. Ми го мереше грлото ба марка 3.54 цм го измери, јас денес сум 19+1 ама не ми спомна нешто дека ми е скратено не знам колку треба да биде Едвај чекам за две недели на скрининг барем убаво да си го видам Едит: ве читам како ви мрда бебето и ви љубоморам јас уште го немам осетено, а ептен го галиме и повеќе муабет на него му правиме отколку општо меѓу нас
Женски ми треба помош.. Јас сум 18 недела, пред 3/4 дена почнав да чувствувам слаби движења на бебето ама ептен долу, прениско.. Незнам дали е нормално или можеби ниско го носам. Во четврток сум на контрола, до тогаш ке пукнам. Иначе да напоменам не одам на работа, дома сум цело време имам две деца, и секако обврски околу нив, можеби се оптеретувам. Незнам стварно
И моето беше ниско, на втор скрининг со главата на цервикс беше, па се префрли после карлично и сеа е горе у 28. Така да немај гајле, сеа тек ќе се шета и разместува. Супер што те покрила со терапија, мирна глава да ти е бар. П.С ја го осетив прв пат во 19+ 2, ама баш нели слушна и сама на предавањето дека за први бремености најчесто во 21/22ра се осеќа. После нема да застане верувај, нема да те остави да спиеш
Затоа што матката ни е до папокот затоа толку ниско ги осеќаме да риткаат , нормално е тоа не значи дека ниско го носиш .. и јас го осеќам исто
Првите движења на бебето се чувствуваат долу, кај што ги осеќаме менструалните болки. Јас во 18та мислев дека сум го осетила како ме клоцна кај папокот и тогаш поискусните членки ме упатија на истово што ти го кажувам. Така да нормално да ги чувствуваш доле, без грижи.