Искрено на сите ви благодарам што ми олеснавте. Секакви филмови направив. Си викам повеќе од кревет нема да станувам.. Трета бременост ми е,и скоро се ми е познато ама ете стравот е голем
Фала ти. Одморам кога децата се на школо, од 8:00 до 16:00 часот. После тоа лудница Сепак се надевам дека ке истераме до крај.
Zdravo, jas pak vo temava. Prvoto bebe mi e 7 meseci…… koj saka neka cestita, hahah izmesani emocii i strav kako ke bide so dve malecki. Ne znam kolku dolgo sum, no mi kasni 9 dena. Ubava vrcer
Zdravodevojki 23ta nedela sum, sakam da prasam zosto posle sekoj obrok od sto i da jadam mene mi e tesko vo gradite i nekoj cuden osejkaj vo grloto imam kako nesto da mi e zastanato kako eden vid prejadena ama ne sum prejadena, taka mi e skoro po cel den sekoj den dali e ova normalno vo ovoj period ve molam za odgovor pozdrav
Среќно и честитки мајка, и моите ќе бидат мала разлика-година ипол. Заедно ќе си растат, подобро е така
Здраво, може ќе ми се смеете за прашањево ама нема врска. Изедов едно Шери чоколатце и ми текна дека алкохол има во нив. Прочитав на паковањето има 2% алкохол. Штетно ли е ? Смеам ли да јадам уште?
Добредојде во вистинската бременост. Скоро сѐ што не е нормално е нормално, а може да важи и обратно. Добредојде, со лесно да го износиш. Од искуства блиски до мене: првите 3 години обезбеди си помош (и градинките бркаат работа), после тоа ќе уживаш во другарството на децата, активностите и интересите ќе им бидат слични и на исто ниво и уште мноогу бенефити. Јас сум едно дете, отсекогаш посакував моите деца да се возрасно блиску, ама природата поинаку планирала. Сега ќе имам 5+години разлика, и малку страв ме фаќа пак сетоа да поминувам..
Како ви се движи шеќерот во бременоста? Мене на проверка на крвна слика ми беше 5.1 и докторот ми рече дека ми е висок..сакал да биди околу 4. Не пазам на храна воопшто..ептен бев на теста овој период па сега се префрлам на манџи и супи.
5.2 на проверка за скриен шеќер, не покажа скриен, 8.2 после 1 саат па 7.5 после 2 саата. Не знам со што да се симне, ама прошлиот месец ми беше и нешто повисок. Мислам дека е ок вака.