Мешињааа па вие сте се расприкажале вчера колку убаво? Јас кај бев да се уклучам хахах спружена како крап на тросед. Инаку еве јас да споделам околу се што сте зборнале. 37ма недела сум и искрено не сум среќна со килажата ама тоа е нека е жив и здрав синко само. Плус 13 кила сум и со ОГРООООООМЕН апетит, не знам што ќе се прави. Помини замини со главата во фрижидер сум. Како дупната од некаде хахаха. А бебево не е многу големо така ми кажаа дека не е крупно бебе околку 2.600 беше минатата недела. Инаку пред да останам бремена редовно вежбав дури и ослабнав 7 килограми, ама матичнава не ми даде зелено светло за вежбање тек тамо во 22 недела ми дозволи и нормално не вежбав повеќе пешачев и во 29 та недела ми се скрати цервиксот и пак дома. Се надевам откако ќе се роди синко ќе имаме дооолги прошетки да се вратам во форма. Ах бричење... па тоа е фешта. Многу ми фуфка да одам да се издепилирам искрено, пред ковидов си бев редовна ама сеа со ковидов некако не ми се прават стресови. Еден совет до сите - МАШИНКА ЗА БРИЧЕЊЕ, тоа е спасот. Со огледало на столче седнати и со машинката. Побезбедно е каде каде од брич. За стомаков сум ви кажала за тоа сум ептен редовна секој ден мачкам еве, да не се заречам, немам ни една стрија па ни онаа кафеавата линија сеуште ја немам. Ама после бременост ќе треба сите маички и пижами да фрлам се е лом направено ама ако. Него со чешањето како се справувате? Јас мислам ќе се откорнам од што ме чеша стомакот. Да е жив и здрав ММ секој ден ми го чешка. Секс...што беше тоа? Второ тримесечје бевме активни додека не ми се скрати цервиксот. Сега не знам дали смеам, а ми се сака да бидам искрена. Не запамтив името се надевам ќе се пронајде, новата трудница со второ бебенце, мајка со лесно и убаво да ти помине бременоста. Ако се на блиску заедно ќе си пораснат, а и вас после ќе ви се тргне наеднаш голем товар. Убав ден мешиња
И јас сум 27 недела истото чувство го имам, па го препишувам на растење на машко и дека бебето притиска на некој нерв.
И мене ми кажа машко ама чуството ми е некако непријатно мислам дека во секој момент може да се породам
Pa 13kg I ne se mnogu vo bremenosta e normalno do 15kg.. Do 40 dena od bebe ke bidis pak vo fit forma ic ne se grizi za toa, jas bev +23kg malata ke praj 4 meseci sum vratena na starite kg. So bebe odma se minusirat koga ke bidis 100% posvetena na bebush. Jas ziveam sama, soprugot e 12 sati na rabota, luksuz mi e da se vidam vo ogledalo
Се надевам и јас така дека ќе биде. Само верувај цела бременост убаво јадев пазев да не јадам многу благо и глупости, не знам што ми стана последниов месец хаха само во торти и колачи ми е мозокот и леб, колку не сум јадела цел живот леб толку сум изела во последниве 3 недели. Кузнае хормони ваљда. Да ти е жива и здрава малата
Fala mila, so lesno bremenosta I vie uste nekoja nedela ke se guskame.. Au jas povrakav denje I noke a kako kladov tolku kg neznam ni sama haha
Ај за мене еден совет значи јадам се што ќе ми дојде до сега од 50 кила повеќе немам качено останав бремена со 50кг 6 месеци сум и пак сум 50 барем едно килце да качев...
Не ти е баш паметно навечер, качува шеќер. Најдобра опција ти е за појадок или за ужинка. Јас најчесто со бадемово млеко го правам, и со малинки, боровница и сл. Со банана е најубаво, ама јас не смеам ради граничниот шеќер. И со некој путер од јатки е исто мнооогу вкусно.
Da znam svesna sum kolku i sto se preporacuva, od mars ne sum padnata. Nema potreba nikoj da deli soveti koga ne e prozvan, blagodarime
Ова е јавен форим и овде секој си пишува свое мислење, штом веќе пишуваш очекувај да добиеш нечие мислење. Членката ниту те навреди ниту нешто лошо ти кажа. Нема потреба да се однесуваш вака дрско
Solenje pamet ic ne e pametno, ako sakas cestitaj ako sakas preskokni, koj sto kako neka ne te interesira, barem jas taka praam. Ne pobarav mislenje za carski tuku i odgovoriv na nea kaj sum se poragjala i koj dr, ona sama pocna da mudruva, epa si go dobi
Јас незнам зошто сте такви и мислите дека сите сте во право, па и осудувате. Темата не е за тоа како што јас знам! Некогаш како да не размислувате што ќе пишете, ама битно да го напишете! Размислете двапати ве молам, секогаш така правам и не сакам во ваква осетлива тема да навредам некој! Верувам дека членката е свесна за ризикот и дека не и било планирано, па и да и е било што ви е вас гајле. Таа ќе се носи со тоа! Јас знам пример исто ете толку бргу остана бремена една роднина со второ бебе и сега се породи скоро и двете со царски. Се' си е океј. Не планирам со никој да се расправам и некако ни ова не е мој стил да пишувам, ама дајте сите сме со иста цел тука. Наместо поддршка, некогаш осеќам дека исмејување има во темата. Тоа е мое мислење, немора никој да се сложи!
Ако пишуваш јавно на јавен форум не знам што очекуваш. Исто како и коа имаш односи па не очекуваш бремена да останеш. Тука секој има право да си пише, да даде мислење, совет, а ако не си спремна да го чуеш тоа, тогаш не ни пишувај. 7 месеци си пишуваме со сите членки никогаш немало тензија. Некои и подолго, секако. Си помагаме, се поддржуваме и си се советуваме. Сите сме бремени тука и на сите ни се хормоните до плафон. А ти вчера пиша и одма тензија крена. Ако не можеш да се носиш со најобично мислење (кое патем не беше нешто драматично ко што си го сфати) од тотален странец, тогаш тука не е местото за лечење фрустрации. Најверојатно сега и мене ќе ме фатиш за очи, ама среќа па гајле ми е.