Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Markiza, ne grizi se, ti barem imas provereno i urina, a jas samo krv ednas na pocetokot i toa e se!!! dobro i seker mi proveruvaa, ama drugo od brisevi i ne ni znam sto dr se treba, znaaci nisto!!!! taka da ne si edinstvena, jas i ti sme isto bremeni, a i enamena e tuka:) pa so lesno:))

2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Za cesanjeto bas na kicmata koga veke se zalime da si kazam i jas za mene.:D
    Ne e za smea ama se smeam sega koga pomina naj kriticnoto.
    Posle cirklazot se osvestuvam vo edna prostorija poprvo bi kazala magacin a ne sok soba.
    Mislev uste ne me ni pocnale ajas zavrsena.
    Me boli grbot odnosno tokmu kaj paskata i nemozam da lezam.I normalno ne mrdam ne znam dali smeam.Ni sestra
    tamu nit nisto.
    Posle nekolku dena mm da me izmasira radi cvorevite od preku 200 inekcii,ima sto da vidi.Cela modrinka duri sum se lupela.Vika abe tebe stvarno te bolelo tuka i eve od sto.
    E ne se prepravav.|(
    Go prasav dokorot,mu vikam zosto mi krcka kicmata?
    Malku pri premestuvanje te ispustija,svitkaa mi vika.(facepalm)
    E dobro,me utesi toa deka malku.(facepalm)
    I sto nema da te ispustat,nema bolnicari niz bolnicive,se volonteri.Eden na tri odelenija.Te krevat anastezeologot,anesteticarot..koj se najde kadaren.
    Anastezeologot e sekogas pijan dojden na rabota.

I taka sega,neznam od sto poprvo me boli.
    Znam deka e nebitno i kako saka neka zvuci,za sevo ova e izvesten veke ministerot.Pa da vidam dali nesto ke se prezeme okolu vakvoto rabotenje na personalot.
    Luge sme,site gresime,ama alkoholiziran ne bi dozvolila vo tobako da se raboti a ne vo bolnica.

3. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Jas denes pak na brza pomos,znaci veke neznam sto da mislam,sabajlevo kasno legnavme minese 3,samo sto legnav koga me fatia nekoi grcevi bolki i vo stomakot i kon polovinata,edno pola saat taka epten jaki bolki mislev ke go rodam bebus,nemozev da se mrdnam,otkako se smiria piev spasmeks,denes lezev se odmarav i posto imam duri posle mesec dena pregled otidov na brzata za da se uveram deka se e bo red,doktorot mi dade isto spasmeks 3pati na den,so bebus se ok,i neznae od kade tie bolki,jas neveruvam deka toa bea normalni bolki,i sega neznam sto da mislam se cuvstvuvam za nikade,se e vo red a mene porodilni bolki vo 5 mesec..

4. Sofi95

Sofi95 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    166
    Мајки,за прв пат ги осетив ,,пеперутките'' во стомак. Чувството е неописливо.
    (знам дека повеќето го знаете тоа чувство ама јас..... прекрасно е :) знам дека понатаму ќе станува се посилно ама со тоа знам дека во мене расте човек за кој би се жртвувала)

Имајте добра ноќ.

На bebaa, Bufi, pilenka и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Ееее конечно денес проверив пак крв и урина и што да кажам крвта супер ама ми најдоја некоја инфекција на мочен меур или уринарен тракт или незнам што па ми дадоа антибиотици. Баш си мислев дека поминав без ништо. Подобро што откривме сега :worried:

6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Белла а имаш проверено бубрези?

7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    nemam provereno no zarem i stomakot moze da me boli od bubrezi?a kako se proveruvaat,nesum zapoznaena

8. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    ооо и како може да те боли бела ако имаш некој камен во бубрезите, не дај боже ти викам, али какао што кажа галапче провери на ехо бубрезите, дали е се ок, може имаш песок, или пак незнам, али знам дека од камен на бубрег, една моја роднина когва добие напад, се витка од болка,,поздрав и имајте убав бадников ден, и утре срекен божик...

9. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    785
    @elena.mak јас колку што се секавам и ти беше царски како јас па ме интересира дали доби дозвола од гинеколог за наредна бременост бидејки знам две години да не се останува бремена од претходниот порајгај.
    И честито бременост со лесно да си ја износиш и све најубаво

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Труднички како се справувате со подждригнувањето. Ќе си пукнам од срам, ама ова не се контролира. Незнам дали и вие имате ваков проблем :$
    Среќени ви празници на сите :*

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Јас пред некој ден пишав за тоа...:(
    Кај мене беше силно изразен овој проблем паралелно со повраќањето...што и да ставам во уста морав да пождругнам и повратам.
    Последно време за среќа одкако се повлече повраќањето се намали и пождригнувањето без јас ништо посебно да направам.
    Само препознав неколку продукти кои го поттикнуваат, па ако ми е тежина да го самоиницирам истото за да ми олесни или одбегнувам.
    Инаку нема спас:doh:

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Ама срамотилаци сум :$ама што да правам, што викаш некогаш тоа ми е единствен спас да си олеснам. Ако се најадам нормално, после нема бегање. Или сум приметила ако нагло сменам положба. Јас која цел живот се бунев против тоа (facepalm), туку ај ќе издржиме, само да не му прејде во трајна навика на желудников.

13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Фаза е, сигурна сум ќе заретчи.
    Јас веќе кажав не сакам во кола да се возиме со други луѓе заедно...се ми се активира тогаш:whew:

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Тек ке ви се зголемува девојќиња:D
    Ај успат честит Божиќ ..

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    :devil:
    :rofl:

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Se e vo red. Ranata e idealna, endometriumot mi e super, se si e taman. Hormonite mi bea super, sakav decacso pomala razlika za da mi ostane prostor i za treto. Najglavnoto e, sto jas ne mozam prirodno da ragjam, rodena sum so displasticni kolkovi i imam posledici na desniot kolk. Prostorot se ostava zaradi priroden porogjaj.

На ubavka1 и danichap им се допаѓа ова.
  17. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Mnogu mi e drago sto ne se izmaci sega za vtoroto, I mi davas nadez deka I ako sum so carski mozebi ke mozam I drugo dete da imam (cekanje povekje od dve godini na moja vozrast ne e opcija). Doduse sega samo posakuvam ova prvoto da se rodi zivo i zdravo.
    Cestit Bozikj I so lesno :)

Последна измена: 7 јануари 2015
    На Moira, elena.mak и galapce им се допаѓа ова.
  18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    @darcy mila, ic da ne se sekiras! Samo prvo kontrola, i raboti na slucajot. I jas ne sum "u cutu mladosti", denes polnam 30 godini, pa ve castam site po edno virtuelno trudnicko parce torta! Da se mnozime tuka! :*

Прикачени фајлови:

На Sweetheart87, menelele, Moira и 5 други им се допаѓа ова.
  19. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Нека ни е за многу години празникот :) Јас утре треба да правам брисеви ама незнам каде да ги носам, каде ги носевте вие , каде подобро проверуваат? Матичната ми вика авицена ама скапо ми е малце таму :(

20. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Честит Божиќ, Христос се роди !
    Честитки @elena.mak со лесно да си ја износиш бременоста, баш ми е мило:)
    Јас како ги качувам неделите желудников се повеќе и повеќе се буни, а ниско ја носам, не се издржува, ама мора, ај уште малку. Бебушка е активна, се тегне,мава,ика….се по ред:D
    После празников ги чекам резултатите од уринокултурата, да видиме дали фамозната бактерија си отишла, а другата недела сум на контрола на последните брисеви, а баш ми се(facepalm)
    Спиењето навечер ми е мачење, во главава само мисли, мисли:sweat:

На menelele и galapce им се допаѓа ова.