Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

јас да се убацам во муабетот... иако муабетот за благо и кока кола го имав слушано и пред да останам бремена ни мојава женска не реагира на благо, ниту па на кола кола :?:

иначе во тие недели знаеше исто да ја нема и по цел ден, сега после 30та ја осеќам по цел ден, буквално стомакот ми шета од една на друга страна... мислам дека не е ништо страшно, али ако сакаш да си бидеш помирна отиди докај матичен

bybeDkid likes this.
  2. Secret.women

Secret.women Популарен член

Мојот дечко реагира во зависност од расположение. Некогаш со една коцка чоколадо ке се размрда некогаш и со 2 реда никаде го нема. Вчера го осетив само сабајлето ама денес е активен доста. Јас мислам дека не е страшно ако некој ден е поактивен а некој не. Или пак јас сум полабава не се секирам толку, штознам...

Knizhevnik11, bybeDkid and stsmua05 like this.
  3. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Zenski da ve prasam dali nekoja od vas pravela rutinska kontrola na tiroidni hormoni vo tek na bremenosta iako nemala problem so tiroidna, dali nekogas doktorive be pratile da ispitate.

4. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Секој ден е индивидуално без разлика на неделите барем јас така сфатив сега за сега .. некој ден е поактивна мојава навечер некој ден не ама у глобала ја осеќам у тек на цел ден кога ќе сакам легнувам ја ставам раката и барем еднаш ќе ја осетам и мирна душа ама си зависи и какви се бебињата ги има и помирни ,попасивни :D

Secret.women likes this.
  5. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Сега за сега не ми спомна ништо матичната ама доколку имаш потреба прашај си сама.

Nbnbnb likes this.
  6. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

јас не, другарка правеше и пиеше и терапија цела бременост...

Nbnbnb likes this.
  7. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

И јас на ова помислив да не ми паѓа шеќерот. Фала многу:l:
    Јас. Првите 3 месеци секој месец проверка беа добри. Сега 6ти месец малку Тсх ми беше покачен бев на контрола, ехо на тироида беше добро и ендокринологот ми кажа уште еднаш 7ми месец да ги проверам и следно после породување. Никогаш не сум пиела терапија, вредностите секогаш биле во границите но од годинава почнав редовни контроли да си правам и да посетувам ендокринолог.

Nbnbnb likes this.
  8. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Kolku ti bese TSH mene denes 3.2 utre sum kaj ginekolog pa ke prasam dali kaj endokrinolog da odam. Vo prvo tromesecje bese ok.

9. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Исто 3,2:D Демек требало до 2,5 инфо од гинекологот, затоа и пишав малку покачено:) Ме советуваше да направам контрола кај ендокринолог. Отидов ехото на тироида беше добро, затоа и не изреагира на вредноста но ме информира уште еднаш да го проверам за месец дена. Ми рече да не се грижам дека веќе од 6ти месец мојата тироидна не влијае на бебето затоа што тоа веќе има развиено своја и таа си ја користи (корисна информација). Проверката за месец дена ќе биде за мене да не скокне многу за да ја изрегулираме со терапија. Без грижи, ако ти е на мисла посети ендокринолог за ехо да си раат:)

Nbnbnb likes this.
  10. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Мешиња имате ли некое определено време кога си легнувате и станувате? Јас сум катастрофа и со двете пошто немам никакви обврски и ужас сум .. не знам дали може да му смета на бебето моето легнување и станување .. планирам да го средам секако ама ме интересира ваше мислење ? Гушки :hug:

Razvigorec likes this.
  11. Muf

Muf Истакнат член

Здраво, додека сите во бременост имаат проблем со ниско железо, кај мене е 30.7 а горна граница 32 дали има некој искуство со вака високо железо дали има можност да се натрупува инаку сум 5 месец

12. Secret.women

Secret.women Популарен член

Јас сум иста. Не одам на работа и секој ден ми е различен. Мислам дека не му смета на бебе.

stsmua05 likes this.
  13. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Не му смета на бебе тоа. Јас некогаш си спијам убаво, некогаш сум до 4 будна па спијам до 10-11. Различно. Не е дека немам обврски ама ме чекаат да станам од спиење :D

S.o.F.i, Ani93 and stsmua05 like this.
  14. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Кога и да си легнам во 5 сум станата да јадам па си продолжувам да спијам , а кога не можам да спијам цела вечер си мезам нешто леле леле, последниве недели слон ке станам

stsmua05 likes this.
  15. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Што пиете за температура? На почеток сум, 4та недела.. Имам 37,5 темп. Парацетамол смеам и колку?

16. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

37.5 не е температура. Свари си супа и јади повеќе овошје и салати. Парацетамол не би

17. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

А да пробаш прво со супа, лимонада и нешто слично? 37.5 ми е некако нормално, шо знам.
    Освен ако немаш и некои други симптоми на настинка мислам

mother_nature and Anaroz1 like this.
  18. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

За која тема зборите? :) сабајлево уште едно мислење видов за ваква тема и баш ја барав темата ама не успеав да ја најдам :lol:

19. zverkica

zverkica Популарен член

Добредојде во клубот, сите не болат препони, тешко стануваме од кревет, така да се тоа е нормално што ти се случува и не паничи срцка, издржи

Vik.kom and Anaksunamoon like this.
  20. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Matea94, Mrs.Sofija and Anaroz1 like this.