јас да се убацам во муабетот... иако муабетот за благо и кока кола го имав слушано и пред да останам бремена ни мојава женска не реагира на благо, ниту па на кола кола иначе во тие недели знаеше исто да ја нема и по цел ден, сега после 30та ја осеќам по цел ден, буквално стомакот ми шета од една на друга страна... мислам дека не е ништо страшно, али ако сакаш да си бидеш помирна отиди докај матичен
Мојот дечко реагира во зависност од расположение. Некогаш со една коцка чоколадо ке се размрда некогаш и со 2 реда никаде го нема. Вчера го осетив само сабајлето ама денес е активен доста. Јас мислам дека не е страшно ако некој ден е поактивен а некој не. Или пак јас сум полабава не се секирам толку, штознам...
Zenski da ve prasam dali nekoja od vas pravela rutinska kontrola na tiroidni hormoni vo tek na bremenosta iako nemala problem so tiroidna, dali nekogas doktorive be pratile da ispitate.
Секој ден е индивидуално без разлика на неделите барем јас така сфатив сега за сега .. некој ден е поактивна мојава навечер некој ден не ама у глобала ја осеќам у тек на цел ден кога ќе сакам легнувам ја ставам раката и барем еднаш ќе ја осетам и мирна душа ама си зависи и какви се бебињата ги има и помирни ,попасивни
И јас на ова помислив да не ми паѓа шеќерот. Фала многу Јас. Првите 3 месеци секој месец проверка беа добри. Сега 6ти месец малку Тсх ми беше покачен бев на контрола, ехо на тироида беше добро и ендокринологот ми кажа уште еднаш 7ми месец да ги проверам и следно после породување. Никогаш не сум пиела терапија, вредностите секогаш биле во границите но од годинава почнав редовни контроли да си правам и да посетувам ендокринолог.
Kolku ti bese TSH mene denes 3.2 utre sum kaj ginekolog pa ke prasam dali kaj endokrinolog da odam. Vo prvo tromesecje bese ok.
Исто 3,2 Демек требало до 2,5 инфо од гинекологот, затоа и пишав малку покачено Ме советуваше да направам контрола кај ендокринолог. Отидов ехото на тироида беше добро, затоа и не изреагира на вредноста но ме информира уште еднаш да го проверам за месец дена. Ми рече да не се грижам дека веќе од 6ти месец мојата тироидна не влијае на бебето затоа што тоа веќе има развиено своја и таа си ја користи (корисна информација). Проверката за месец дена ќе биде за мене да не скокне многу за да ја изрегулираме со терапија. Без грижи, ако ти е на мисла посети ендокринолог за ехо да си раат
Мешиња имате ли некое определено време кога си легнувате и станувате? Јас сум катастрофа и со двете пошто немам никакви обврски и ужас сум .. не знам дали може да му смета на бебето моето легнување и станување .. планирам да го средам секако ама ме интересира ваше мислење ? Гушки
Здраво, додека сите во бременост имаат проблем со ниско железо, кај мене е 30.7 а горна граница 32 дали има некој искуство со вака високо железо дали има можност да се натрупува инаку сум 5 месец
Не му смета на бебе тоа. Јас некогаш си спијам убаво, некогаш сум до 4 будна па спијам до 10-11. Различно. Не е дека немам обврски ама ме чекаат да станам од спиење
Кога и да си легнам во 5 сум станата да јадам па си продолжувам да спијам , а кога не можам да спијам цела вечер си мезам нешто леле леле, последниве недели слон ке станам
А да пробаш прво со супа, лимонада и нешто слично? 37.5 ми е некако нормално, шо знам. Освен ако немаш и некои други симптоми на настинка мислам
За која тема зборите? сабајлево уште едно мислење видов за ваква тема и баш ја барав темата ама не успеав да ја најдам
Добредојде во клубот, сите не болат препони, тешко стануваме од кревет, така да се тоа е нормално што ти се случува и не паничи срцка, издржи
Придружете ни се ! https://forum.femina.mk/threads/Какви-сме-бевме-како-трудници-слики.14707/page-194#post-5842342