Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Фала ти, кога ќе ги испијам торхемата, ќе си продолжам со ова.

На Sailorgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.933
    Допаѓања:
    18.829
    Знам две млади мајки кои имаа скриен шеќер. Направи си. Јас правев се што треба и не треба. :D

На Anaksunamoon, Matea94, Marsic и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.748
    Допаѓања:
    17.711
    Јас вчера правев сок, не се ни осеќа дека има цвекло освен што е црвен секако :D
    По пола кг цвекло,морков, јаболко и лимон, се во блендер и после додадов 2 шољи вода и 3 лажици мед. Промешав и исцедив преку газа и е преубав киселкаст:)
    Ќе го испијам наденаш ама си викам кој пак ќе се кашка од цвеклото, бар за 2 дена нека има:D

На Ani93, LiquidLuna, Лаура82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Ќе пробам и јас, хемоглобинов ми е 98:mm:

На LiquidLuna и pamelche им се допаѓа ова.
  5. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    И мене почнаа да ми се намалуваат многу хемоглобин еритроцити хематокрит и желњзото пак почна да ми опаѓа на почетокот ми бесе 4 го кренав на 18 со апчиња некои еве пак почна да си паѓа и јас почнав тоа да го пијам веќе 1 недела за др крвна слика ќе видиме дали ќе се нормализира нешто

6. kaja.b

kaja.b Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки, дали смее да се пие чај од ловоров лист против кашлица во бременост?

7. Asher

Asher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    295
    Ахаха ова ко мм да го слушам. Ама и миничи носење ни под разно

На Anaksunamoon и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  8. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Девојки, хемоглобинот ми е на граница а серумското железо е топ. Што е разликата? Утре сум на лекар ама кој ќе чека :rofl:

9. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    455
    Хахахх значи колку си позитивна секогаш се смејам кога ќе те прочитам. Па и јас со желбите како нив али кој ме пита, 27 сум и носам чопче :lol::lol:

На Anaksunamoon, Marsic, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Sailorgirl

Sailorgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    444
    Во секоја комбинација пробав да го направам цвеклото, и кога и да доближам до нос, ми се гади, на земја ми мириса :/ Ќе ја пробам и твојава варијанта денеска.. Цел живот со хемоглобинов сме скарани, појќе од 100 никако не иде..

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    5.866
    абе вие ама сте се расприкажалее :lol:
    инаку јас отсекогаш викав дека сакам да имам две ќерки :?: зошто не знам, девојчињата стално ми биле така понежни, а и јас сум сама немам ни брат ни сестра, а секогаш сакав да имам сестра па да си мењаме алишта сл . :D
    како и да е бебчето што го изгубив лани беше машко.. кога отидов на прв скрининг докторката само што го стави екохото рече аа еве го син на мајка... никогаш нема да го заборавам тој момент, беше прилично сигурна.. после тоа се испостави дека стварно бебето беше машко.. прво бев скроз разочарана, а после некако се соживеав, па и сега кога останв бремена си мислев дека веќе ми е сеедно дали машко или девојче :) а и за второ здравје, најверојатно би сакала да биде машко :)

инаку, мене мајка ми ме има родено на 20 години, колку што се сеќавам на нејзе беше млада мајка, секогаш сакав и јас да бидам млада мајка како нејзе... за жал моите починаа кога имав 10 години и уште повеќе имав желба помлада да имам семејство... со мм сме заедно 10 години, но секогаш имаше нешто поважно. чекај факултет, чекај магистратура, чекај подобра работа, плата, кола и така натака ... се додека не решив дека веќе не сакам да чекам и дека и со дете можеме да создаваме подобри услови, би сакала да имавме дете и порано ама и сега мислам дека е таман, инаку 29 сум :) ќерќичката здравје ќе го носи името на мајка ми :l:

На Herrra, Ani93, juice_ и 14 други им се допаѓа ова.
  12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.748
    Допаѓања:
    17.711
    Чекајте како ви е толку хемоглобинот? Колку треба да биде?
    Ги гледам резултатите од последен пат кога правев крвна слика 12.9 пишува:^)

На Anaksunamoon и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    5.866
    зависи каде правиш, ова е добар резултат :)

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.748
    Допаѓања:
    17.711
    Па гледам горе 98, 100 пишуваат, затоа се зачудив. На листот пишува граници дека се 11.5-16.5, па си викам нешто да не се грешка:D

15. Sailorgirl

Sailorgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    444
    Зависи од лаб. Некаде го пишуват со 100 нагоре, некаде како децимал како твоето, али мислам дека од 115 или 11.5 нагоре е нормално..

На Anaksunamoon, Anaroz1 и pamelche им се допаѓа ова.
  16. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Леле колку тажна и истовремено прекрасна приказна.:inlove:
    Јас сум голем емотивец па страшно ме допираат вакви приказни.
    Ептен ми е мило што Бог ти подарил ќеркичка баш како што си сакала, и не знаеш како ме трогна со муабетот за името на мајка ти. ;(
    И мојот дечко ќе го носи исто името на мојот покоен татко.
    Нема подобар начин да им се оддаде почит :l:
    А годините ти се баш таман, млада ама зрела мама, не се сомневам дека ќеркичката твоја ќе има прекрасен пример за следење! :hug:

На Anaksunamoon, Inamya, Speechless и 6 други им се допаѓа ова.
  17. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Нека се пазат ова мамиве со момите! :D:rofl:

На LiquidLuna, Bubamaricka, MJ992 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    5.866
    за спремањето тргнав да кажувам.. па и јас се расприкажав :lol:

инаку, да ти кажам имав земено залет нели купив креветче, количка и ми останаа ситници и толку :rofl: заглавив тука ...уште не сум прошетала да видам нешто да земам.. последно нарачав постелнина, а списоков уште ми изгледа долг , а јас станувам се поспора и едвај се движам. овие два дена имам чудни болки некои како менструални, не знам дали да тркнам да ме видат на ехо... не се јаки болки ама па до сега немав никакви и така малце како загрижена сум, земав ден од работа и лежам само :?: ти како си? се спремате ли? :)

На Anaksunamoon, bybeDkid, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Јас еве со 25 години, втора бременост. Лани родив прекрасна момичка, со мм ова се надеваме дека ќе биде момче :inlove:
    Рана бременост е, 3 недели.
    Пијам фолна киселина, магнезиум и по еден аспирин на ден поради малце повисок притисок (135/95)
    Едвај чекам нареден преглед да видиме дали срценцето почнало да чука:inlove:

На Iva Mitrevski, Anaksunamoon, Speechless и 4 други им се допаѓа ова.
  20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.534
    Допаѓања:
    33.179
    Дефинитивно сме тука некаде. Имав болки викендов, ја испаничив и докторката и мм а јас лабава си легачам. Нормално било, натежнувало бебче а и лажни контракции може да ти се појават. Без паника :)
    Само повеќе поодмарај (мм го сфати тоа дека треба да се заковам за кревет па кичма ме фати од лежење) и магнезиум 2х дневно ми кажаа. Утре сум на контрола да видиме до каде сме :inlove:

За спремањето исто, ситниците изгледа додека сум у болница ќе се купуваат :D Битно поголемите работи се тука спремни. А никако да почнам за во болница да се спремам бе, се нешто рокови си давам. Сега си викам ајде да помине контролата и ќе мрднам малку, да видиме дали ќе си стоам на збор :rofl: На крај бебе ќе чека да се спремам скроз па ќе рече 'е ајде сега доаѓам јас' :lol:

А движењето не ми е толку тешко како што ми е тешко да се извлечам од кревет. Мини кранче да си ангажирам да ме подига сабајле ми треба :?:

На S.o.F.i, paleska3, Anaksunamoon и 4 други им се допаѓа ова.