Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    А кај се наоѓа фармахем? Работат со фонд?

2. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Немав време да ги чекам резултатите, инаку повеќе им верувам на лабораториите у државни болници него на приватни лаборатории.

На bybeDkid и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  3. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    5.866
    мене матичната ми наплаќа 200 или 300 денари нешто такво за да ми ги земе и после јас сама си ги носам... инаку по правило не се наплаќа ништо ама ајде .. искрено секогаш ме прашуваат дали ќе ги носам на микро или приватно. јас никогаш не сум ги носела на приватно ... ако ти е за побрзо не знам на микро за два три дена имаш резултати нема поента да плаќаш приватно ... ама ти си знаеш како тебе ти одговара . јас вторите ги напрвив порано, така она ми кажа и сега 36 ми закажа само за еден брис за стрептокоха и баш ме праша дали ќе го носам на приватно или на микро :?:

На S.o.F.i, tina2018 и bybeDkid им се допаѓа ова.
  4. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Мојата матична само ми зема брисеви и јас сама си ги носам. Овој пат ги однесов во Биотек, ми кажа сестрата дека работат со фонд, бесплатно е за трудници, и искрено ниту чекав за оставање, и резултати за еден ден ми искочија. Јас одбегнував државни клиники, и претходниот пат бев авицена бидејќи не ми спомнаа за биотек, и ми земаа во авицена 2000 и нешто, со резултати исто беа брзи.

Хаха јас мислев само јас сум таква, дома 100 прашања викам ќе ја прашам а таму на лице место се заборавам.
    Ја прашав последно среќа за како идат работите со прегледи, ми кажа идам секоја недела на ЦТГ прво, па кај неа со резултатите, за со плаќање на тие прегледи не ми кажа најточно да бидам искрена беше како "ако тука те водиме не се наплаќа ама тоа е интерен договор" :?:
    А за капар и јас знам дека треба да оставиме 200евра, а кога се остава не знам.. Мм вика додека не ни побараат ќути :D:D

На S.o.F.i и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    5.866
    фармахем има во ѓорче кај кружниот тек, еднаш одамна правев таму крвна слика и знам дека работат со фондот ... не знам каде има на друго место.. оваа матична изгледа соработува со авицена и сега само таму ме праќа :?: ама ќе ги сменам ...

На marijamarkoska и bybeDkid им се допаѓа ова.
  6. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Да, да, таму идам и јас, кај кружниот тек меѓу Ѓорче и Геге му доаѓа.
    Работат со фондот да, за некои работи бар. Уринокултура ми наплаќаат приватно, а крвна слика не. За брисеви и јас не знам, на микробиологија ги носам, за 2 дена има резултати.
    А сега гледам дека имаат лабораторија и у Аеродром, така да можеш и таму ако ти е поблиску @marijamarkoska.

Прикачени фајлови:

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    487
    Vo Aerodrom se naogaat kaj trite voeni kuli, kafeavi, kade sto ima i Stokomak.

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Asher

Asher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    295
    И во аеродром лабораторијата им работи со фондот?

9. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    487
    Da rabotat so fondot, mene krvna slika voopsto ne mi naplakaat, urinokultura si plakam 400den.

На bybeDkid и Asher им се допаѓа ова.
  10. еурокрем

еурокрем Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    389
    И јас од петок почнувам 9ти и на преглед сум во Систина здравје да се договараме за пораѓај. Иде денот

На Anaksunamoon, zverkica, ≈ Moyocoyotzin и 2 други им се допаѓа ова.
  11. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    308
    И јас по препорака на членки од форумов почнав да одам во фармахем (аеродром)и сум задоволна. Во однос на брисевите и ги носев во институт за јавно здравје, на клиника, секогаш таму сум ги праќала и пред бременост (дали јас сама или преку ординација приватна)

Денес јас официјално сум 36 полни, петок прво ЦТГ превозбудена сум :wasntme:
    На моменти си викам спремна сум и да треба нешто ќе купиме, па пак паники да не фали нешто :lol:

Торбичка си спремив, уште гардеробата за излегување да ја испеглам
    (waiting)

На Honny, Ani93, S.o.F.i и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.949
    Матичните мислам дека наплаќаат само за услугата, инаку на клиника т.е. на микробиологија сите испитувања за трудници се бесплатни. Јас и на трансфузиологија кога бев за д димери и крвна група не платив ништо.

Ајде мајка со лесно само. И јас сум систина неделава на второ цтг. Кај кого ќе се пораѓаш?

Леле жении ни помина цела бременост скоро и да вистина, колку долго се допишуваме тука прави другарки сме. Со сите убави споделени моменти и совети. Многу убава дружба :hug::l:

На Ani93, Speechless, еурокрем и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    5.866
    можам да замислам колку сте возбудени :D

инаку, да ми кажеше некој дека волку време ќе поминувам на форум никогаш немаше да поверувам :?: ама вистина е дека тука научив еден куп работи од различни искуства...

и точно е дека на клиника за трудници се е бесплатно, а и матичните не треба да наплаќаат за услугата, ама искрено предходно имав друга матична која што беше ужасна и стално на закажано чекав по саат време, а си искочил од работа и сл. додуша ништо не ми наплаќаше, а оваа се ми наплаќа... ама па за 200,300, 500 денари налет нека се, барем на закажано не чекам и брзо има термини.. секако чекам да се породам и веќе не сакам гинеколог да видам, освен за пап еднаш годишно... овие две години имам направено 200 прегледи, брисеви, испитувања и сл. ми треба одмор од гинеколози малку :rofl:

На S.o.F.i, еурокрем, Bubamaricka и 8 други им се допаѓа ова.
  14. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Мојата не ми наплаќа ништо за брисеви и ме праќа во Биотек бесплатно е за трудници, таму идам во последно време и за крвна слика пошо нема ич гужва и многу се љубезни, ваљда се точни резултативе шознам...

На S.o.F.i, Bubamaricka, Anaksunamoon и 2 други им се допаѓа ова.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.535
    Допаѓања:
    33.180
    Јас цело време сум за крвна слика во биотек. А таму ви земаат брис или си носите ?

16. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Ми зема матичната и ги носев таму директ, само крв ми земаат таму, урина од дома си носам поудобно ми е така

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.748
    Допаѓања:
    17.711
    Шо убаво сте се распишувале денес :)
    Јас не сакав да бидам волку млада мајка на 23, искрено секогаш сум се замислувала после 27/8 години, ама сепак среќна сум и сега што се случи:)
    И јас си сакав девојченце и искрено првиот пат кога ми кажаа машко малку се разочарав, што мм ми се налути:D испаѓало дека не си го сакам детето, па имав малце грижа на совест:D После официјално кога испадна дека ќе биде девојче, од срце и се израдував.
    За плановите за иднина и ние и испланиравме. Додуша не до толку што ќе работи, но од мала ќе оди на часови англиски и математика за да ги владее ептен убаво :wasntme: со јазик и математика многу врати ќе и бидат отворени де:D
    Така да може ќе биде и мојава програмер, па ќе отвориме тема мајки на програмери да ги фалиме :rofl: Јас сакам и на балет или гимнастика да се запише:dance: Вака си мислам колку нема да не сака детето ако и ставиме волку обврски:D Ама сакам да биде паметна и елегантна ете да кажам:rofl:

На S.o.F.i, paleska3, Anaroz1 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Леле до кај одиме со размислувањава 'што ке бидат нашите уште неродени деца кога ке пораснат' а креветчињата уште не сме им ги склопиле :D

На S.o.F.i, paleska3, Speechless и 8 други им се допаѓа ова.
  19. еурокрем

еурокрем Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    389
    Девојки хелп. Закажав утре да одам кај матичната за брисеви но заборавив да ја прашам дали смеам вечер да ставам утрогестан или не? Смета ли на брисевите?

20. еурокрем

еурокрем Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    389
    Кај Димчев ја водам бременоста, ти? Со лесно да ни е на сите, најубавото тек доаѓа хаха.

На Bubamaricka и Anaroz1 им се допаѓа ова.