Супер е и 3цм за твојата недела. Готово Софкаааа стигна на крај, издржа женски, со сите стравови, паники, печења, течење на плодови води (демек) и сите црни сценарија Не ми се лути те молам, знаеш дека се шалам и ништо поарна не сум со паниките. Само храбро мама, ти си веќе во безбедна територија, уште малку ќе се гушкаш со дечкото!
Идни мамички кога почнавте да купувате работи за бебушите јас следната недела влегувам во 5ти месец и се си мислам рано е за купување а креветче и други работи имам од синчето останато само алишта ќе треба да купам
Ма нема нешто подосадно. А не ме ни чеша, само исцедок еден тон иам, само менувам гаќи. Треба да постои некоја изрека нешто у стилот 'Биди упорен ко кандида'
Веднаш по прв скрининг алишта кога дознав пол а се големо околу 5ти месец. Во јули се породив и немав намера да одам по продавници со мев до колена. Огромна бев, едвај стнував од кревет.
Кога сакаш мајка, нема правило тука, рано-касно. Само незз кога ти е термин, да не фаќаш пролет, сеа се претежно зимски колекции. Како се чувствуваш ти - така. Јас лично почнав кон крај на 6ти. Ама има членки и од трети што почнаа. Се е до тоа како си се чувствуваш ти.
Од 18та недела кога ми кажаа дека е девојка си испазарив солидно после само докупував. Да сум на твое место сега би купувала затоа што цела пролетна/летна колекција е некаде дури и на 50% а тебе таква ке ти треба
Мојот дечко беше цело време 2 недели напреден ама тоа не значеше ништо за термин. Термин ти е тој што е според циклус или според прв преглед (зависи каде си) и нема менување. Може да се роди во 37ма или 40та и не зависи од килажата на бебето. Ако бебе во 35та е околу 3 кг не значи дека е спремно да се роди затоа што за терминско бебе се смета бебе со развиени органи, особено бели дробови. А може бебе во 38ма да се роди 2700 и да си е супер здраво и развиено.
Каде има попусти на пролетна/летна колекција? Јас не одам да гледам за да не купам скафандер оти се слатки а мојава здравје треба на пролет да ја родам
Синчето го родив царски бидејќи се договорив со докторот да пробам природно па здравје боже ќе видиме како ќе биде
Мамички дали вие кои користите утрогестан имате како леплив бел исцедок што претпоставувам е вишокот од утрогестанот.До вчера бев на 2*2 од 200 од денес на 2*1 па се надевам ќе се намали.Инаку два пати ми прави матичниот премивки првиот пат ради криннот а сега ради ова.Немам ниту некој мирис ниту чешање и чекам резултат од брисевите па се надевам ќе биде се ок.
Свекрва ми баш кажа дека купила нешто од тритекс ама не спомна дека има попуст. Да земам плата и ќе ги посетам
Бел леплив е од утрогестанот, она што не се апсорбирало и од обвивката. Сега штом ќе го намалиш ќе има помалку. Јас сега користам 1×200мг и речиаи и нема вишок.
Devojki, koga sme kaj kupuvanje obleka, nekoja da ne ima info dali vo noviov trgovski East Gate ke ima H&M? Pa taman okolu Nova Godina da iskoristime popusti. Za H&M sum slusnala deka e kvaliteten pamukot, a cenite sepak se pristapni.