Пробиотикот го пиеш како заштита од инфекции или погрешно разбрав и дали можам сама да си купам без консултација до матична? Многу ме страв од инфекции не сум имала никогаш ама помислата дека можам да имам без да сум свесна за тоа ме плаши
Абе мешиња 26мм цервикс за во 34та недела и не е баш малку така? Гледам и со помалку тераат до крај а докторкава ми кажа тоа не и се свиѓало. Ваљда ради тоа што имам често лажни контракции па во комбинација со цервиксот не е добро? Нешто ништо не ми е јасно
A vaginalno probiotic da probas lactogin e mnogu dobar go nema kaj nas no go ima vo srbija jas od tamu se snabduvam.
Мене во 30 недела ми беше 21 мм, истуркав до 39+0, мирувај повеќе деновиве, по можност лежење и подигната карлица барем до 37 недела. Како се ближи моментот нормално е цервиксот да се крати. Твојата должина е сепак нормална под 2,5 се смета за намален
“Any unpasteurized soft cheese, including feta, is not safe to eat when pregnant. The raw milk used to make unpasteurized cheeses puts you at risk of becoming infected with listeria. Listeria poses a danger to you and your unborn baby, so be sure to check the label of any soft cheese to make sure it is pasteurized.” чичко Гугл ќе ме полуде више хахаха .. изгледа не треба да гуглам веќе туку да си ги слушам крејвингЗите
Јас цела бременост го јадам тоа на Olympus. Прочитав на него дека е пастеризирано, и на веб страната така пишува. Слободно касни си https://www.olympus-foods.co.uk/products/feta-cheese/feta-original.html
Знам и јас да продавам би правела и ти, сите се снаоѓаат. Сакам да кажам дека ми е скапо да давам, не е нешто толку посебно за тие пари.
Пиев орално Лактогин, од Белград ми го носеа, ама не помогна. 2 месеца ги пиев.. А вагинално имам ставано Видермина и Вагисан, исто никаков ефект. Не знам на некој што не внесува шеќери и јаглехидрати и што нема односи од што може толку кандида да му се прави. Едвај чекам да се породам и да се отарасам од неа, никогаш волку не сум ја имала...
И јас имам само исцедок бел. И тоа баш е таков млечен, не мириса, не пецка, ништо. Дури убав е Пред месец ипол праев брисеви океј беа, сеа пак - кандида. Да провериш пак најубаво, очигледно можела и да не мириса и не пецка/чеша. А може и нормален хормонски исцедок да е, ја нагаѓам само, едни брисеви и мирна глава. Исто и @Anaksunamoon и ти моеш да си провериш пошо и ја исто мислев така ко тебе... Не знам више шо да кажам за кандидава, не сум паметна ич
Супер е Уште 2,3 недели си влегуваш во безбедна зона Одмарај и лежи повеќе овие недели. Јас сум со 29мм уште сега во 22ра недела На 3 места бев за консултации и Ремедика и никој не е загрижен само да одмарам и лежам ми викаат, нормално терапија Утрогестан и Магнезиум пијам и од време на време перница под газот да ставам. Така да ти си супер, па и треба да се крати полека, треба ли да се пораѓаш Со лесно
Пробиотикот го пијам како за редовна столица, од хормоните знае да ми се јави запек, па следат хемороиди.. Ова колку толку ми ја регулира цревната флора, мислам дека и киселини ми намалува. Плус, подобро е од сируп или друг препарат за столица,не ги орави цревата мрзливи. Ама не го пијам редовно признавам, 2-3 пати неделно, некако многу апови се собираат на дневна основа и баш пробиотикот го редуцирам (најверојатно ми е грешка ова). Инаку, мислам дека и подобро е да имаш една ужинка јогурт/смути/кефир наместо апче, лактобацили и така се внесуваат, ем полно меше А секое апче во бременост ми е во консултација со гинеколог (и форумџики нсјпаметни секако ).