И јас повраќав до три месеци нон стоп а сега сум петти месец и од време на време ми се случува ама многу ретко мислам дека нема потреба за паника.
Мене истото ми се случи пред недела дена, легнав да спијам, сум заспала се разбудив по еден час и повратив од нигде никаде, бев при крај на 25та недела, мислам дека нема простор за паника..
Zenski ve molam za odgovor. Ne znam kade se naogjam . Bev na skrining denes, i doktorkata gledase se detalno organi i se bese vo red osven sto zeludnikot nemozese da go vidi, pa mi dade upat za kaj specijalist. Taa rece mozebi denes nemas dovolno jadeno i pieno tecnosti i moze da e od toa ama sepak premnogu sum isplasena. Dali na nekoj mu se ima ova sluceno ke puknam. 18+5 sum inace.
Кај мене се гледаше у 14та недела дека почнало да се оформува желудниче а и матичнава сега кога ме гледаше ми кажа дека ми направила убав скрининг уште за срце детално во Систина , и јас кога прочитав си помислив дека и е рано за втор скрининг ама веќе треба да се гледа желудниче.
Смири се те молам знам како ти е сега ама можеби е таа причина која ти ја кажала докторката мисли на позитивно !
Втор скрининг кај специјалист се прави а не кај обичен гинеколог, и секако после 21ва недела е најдобро за се да се види. Закажи си кај специјалист за скрининг и не се секирај
Скрининг се прави од 20-24 недела.. Ако имаш можност закажи си со термин за скрининг у Чаир кај др. Младен. Премногу детално и предобро гледа се, и ти објаснува.. Јас правев скриенинг у државна, докторката ја мрзеше да зборува, ништо не ми кажа, излегов од таму цела испаничена и преплашена, по недела дена отидов у Чаир, и одма друго беше..
Втор скрининг е идеално да се прави во 22ра. Кога сите органи се убаво развиени и се гледаат. И тоа го прави специјалист не секој гинеколог. Ја препорачувам Адела Стефанија од гак, пробај да си закажеш кај неа. Сеа за сеа не паничи, на другарка така и рекоа дека нешто не му е у ред со срценцето и дека ги немало сите прстиња на рачето, па ене го дечко 2 год, ни срцева маана, со сите прсти на раце и нозе.
Ако си во можност закажи си најбрзо што можеш приватно кажи си дека имаш мака да ти закажат побрзо. Не за друго да не го мислиш,верувам дека се ке биде во ред
Momentalno sum vo Germanija,tuka so terminive e haos. Ama vo sabota planiravme da ideme na odmor vo MK. Sega tamam ke dojdam i vo ponedalnik pravo kaj specijalist.
Не паничи све ќе биде добро ќе си направиш уште еден скрининг 2покасно од 21 до 24 имаш време. Само мисли позитивно знам дека ти е сега на мисла и дека си успаничена ама све е во ред со бебчо не се секирај .
Оди кај Димчев Систина или Петрова Ремедика најдобри!!! Но почекај барем 20-21 недела за да се види се убаво. Секое добро ќе биде се добро
Не знам што се запнале дека е рано, скрининзи се прават од 18та а она е вејќе 19 и плус треба да види дали има орган а не ради реда да оди
Еве пишува тука дека скрининг ми правеше. Исто кажа дека не треба да паничам не сум била прва со ваков случај, ама сепак треба да се испита.
Без разлика дали си Германија Америка или нз каде постојат доктори и доктори и такви што гледаат и не виделе, опушти се мисли позитивно ама заврши со работа уште понеделник и да си уживаш после во одморот. Ти посакувам се да е во ред,грешки се прават секаде