Имаш плацента превија?Гледам на извештајот така е поцртано.И кажа на докторката дека планираш да тргнеш на подолг пат?Дека обично при плацента превија мора да се лежи и одмара мн
Јас не сум некој стручњак ама по ова што гледам имаш плацента превиа за тоа да не те праќа на специјалист да не не сте се разбрале,ако имаш плацента превиа не би требало да патуваш
Da mi kaza i vo vrska so placentata. Ama Sepak na specijalist mi rece da deka ke odam za zeludnikot. Za patuvanje i spomnav ne mi rece nisto. (Samo deka ke mora so carski rez da se porodam)
@Lazygirl33 Една или две страни натаму имаш еден дел што се вика ultraschall untersuchungen .Таму се внесуваат податоците од трите скрининзи, ОB значи ohne Bemerkung, овде пишува дека имаш плацента превиа и цервикс 5 цм. Во врска со специјалист не паничи, најверојатно е само за сигурност. Биди упорна за термин, објасни ја ситуацијата, те упатија кај некој доктор или сама треба да бараш? активирај го и осигурањето.Мојата матична го измери главчето малку помало и ми кажа најверојатно не е ништо ама јас да сум мирна кје те пратам кај специјалист. На крајот се испадна како што треба, мисли позитивно не ти треба стрес во оваа ситуација.
На другарка моја исто на вториот скрининг докторката првин неможела да го види желудничето на бебушот и и кажала да прошета час-два и да се врати може не му било исполнето и затоа не се гледало. Кога се вратила тогаш го видела докторката и све си беше во ред со бебуш. Така да не се нервирај и не си прави стресови, бебуш све чуствува, може и кај тебе поради истава причина да не се гледало па ке биде џабе нервирање. Меѓутоа најубаво е штом те праќа да си провериш и кај специјалист или пак да одиш на второ мислење за да знаеш точно што како е.
Tи благодарам за одговорот, исто и на сите други што барем малку ми олеснивте. Се надевам и кај мене ке биде се во ред Не губам надеж
Побарај ги надвор од државата, Бугарија,Грција. Јас ги пиев во 7ма недела мада само и тоа можам, на се сум резистентна.
Среди си се мајка, како сакаш ти така. Јас од 7ма недела ставив бланш, индивидуално е се и паника нормално. Уживајјј сииии
Јас сум 3 год со цистит и е коли, дофуринот ме среди скроззз, пиев 3 месеци нон стоп по 2 навечер како терапија. Само он е диуретик, не е антибиотик али ептен е блиску со нифуранот по состав.
Јас ја имав 7 год on and off, ми направи леукоплакија на бешиката и морав да се оперирам. Ама и двата лека се слични и многу добри, се согласувам. @marijamarkoska ептен ми е мило шо си нашла, ќе те среди, немај гајле!
Лелеел барем си се спасила,јас среќа не стигнав до таму. Се пробав за да ја средам, ама се. Најчесто ме фаќаше 12 до 24ч по односи и нон стоп бев на антибиотик. Ме советуваа да направам цистоскопија пред бременост, али не ја дочекав се надевам ќе го снема циститот после бременост.
Мене ми го снема циститот после бременост. Е, сеа, си "заработив" нови работи , ама многу ми е мило што скоро 6 години сум цистит-free.
Ооо ако ти се јавувал проблем после односи можно е и ти да имаш леукоплакија. Обично таа дава такви симптоми, цистити после односи. Ја од тоа сум оперирана, на цистоскопија само се гледа. Мене чајот и маслото од диво оригано многу ми го одржуваше имунитетот на бешиката, ама сега у бременост не можеме тоа да конзумираме. И јас се надевам дека после пораѓај ќе ме олабават циститиве, така да држам среќа и за тебе
Жени колку ви е хематокритот? Денес правев крвна слика глеам 28, некако се повеќе опаѓа на секоја крвна слика.. Железото со Фероглобинот скокнало на 14.6, а хемоглобинот си стои 10 не си мрда...
И кај мене не можеше да го види. Отидов другиот ден и се беше во ред. Истото беше и кај моја пријателка. Оди си на специјалист за сигурно. Ти посакувам се да биде добро.
А тоа укажува на паднат имунитет или...? За урини и вагинални исцедоци сум доктор ама за крвна слика неам поима..
Хематокрит е концентрација на еритроцити (црвени крвни зрнца) во крвта. Намалениот хематокрит обично кај трудници е поврзан со намаленото железо, што до некаде е нормално да паѓа