Sekako ni se dobrodojdeni soveti, kolku tolku ni pomagaat i toa sto si gi spodeluvami slatkite maki i se utesuvame, bez razlika kolku i da e sekoja bremenost razlicna i idenstvena. Inaku @galapce i jas imam bolki na sramnata koska a ponekogash i nekoj pritisok slicen na bolka vo vaginata. A ova za pernicava se mislev da si kupam za da ne se zamaram so tolku pernici o dma, cel ritual pri legnvanje-stanuvanje ( po pati noke za do wc ) Sakav da ve prasam osven skrien seker, vaka neso pospecificno ve imaat prateno nesto drgo da ispituvate? Kako na primer TSH? FT4- tiroida? mi spomnaa i citav nekade po netov deka i so ova znaelo da se javuvaat problemi vo bremenost. I osven zelezo i detalna krvna slika dali ste ispituvale nekakvi si ALBUMINI vo krv? ili nesto podetalno za krvot i koga? Veke neznam sto se treba, a ginekolozive nekako ne mi se detalni i dovolno zainteresirani ni maticnava ni pa vo remedika kaj sto odam, se sama si prasuvam a treba ova, a treba ona?
Menelele tuka nekade sme so nedelive so preponite izgeda najnormalno e poso i mene me tishtat ) i kolkovi i kicma pa i mi vlece nekoe tishtenje napred nakaj stomakot, ali samo da ni pominuva )) @galapce ti koja nedela si? i ostanatite?
Pravev dva testa, eden vo ponedelnikot i dobiv mnogu bleda crta pa bev na eho, i eden vcera i imase dve ubavi crti. Na 26-ti sum kaj maticnata, zatoa sto na doktorot mu se vidoa dve kesicki, pa da vidime dali ke imam double trouble! Da si proveri ona, najdobro me znae. Napravi si test @girl-miri , ic ne cekaj. Poraduvaj se zaedno so rodendenot na bucka!
A imate li nesto taka mokro nekako po malku na dolniot ves kako voda nekolku kapki bez boja miris? Mene cel den mi e mokro ama malku. Kaj vas? Malku neprijatno mi e prasanjevo ama ..... del od bremenosta pretpostavuvam
Nema mesto za panika.Skoro sekoja od nas pomina niz ova.Jas si poreprocituvam i stari postovi niz temava i onie vo odnos koe tromesecje sum.Si se informiram taka predvreme. Nekoi koristeme sekojdnevni.Nekoja menuva pet pati vesh.Zavisi koja kako.
@elena.mak ke si zemam eden test utre da vidime sto ima Inaku eve uste nema nisto,grcevite,mali bolki vo stomak i kicna ama apetit mi dojde samo pravam i jadam @menelele i jas koga bev bremena so kerkickava,kako rastese mese taka tecnost imav poveke dole. Taka ili dnevni ili menuvajne vesh cesto mislam se razlikuva od dosta voda,ako se ima poveke,proverka na ginekolog.
јas сум нон стоп на секојдневни влошки, еден тон истрошив,но препорачливо е веке 2-3 месец да си направите уринокултура, да немате бактерија во мокрачата, јас имав ешерихија холи, и 2 месеци мака мачам да ја отстранам, сега пак чекам резултат, честитки за новите трудници, незнам од кога да почнам со мачкањје на стомахот, 19 нед сум, и ми е како лубеница од 10 кг...
Jas pak kaslam, se davam duri. Lele aman veke, neznam sto da pravam, pa i ova lugevo bolni koga ke mi dojdat
Ne sum samo jas so tie gadni grcevi znaci, sekoe sabajle se lazam ajde nema da me fati... i deka nemozam cela da se tegnam poradu meseto si gi tegnam nodzinjata samo i opasni grcevi me fakjaat haha
Jas go mackam stomakot uste od 8ma nedela... i nemam ni edna strija na stomak a sega sum 27ma ned. No mi izlegoa strii ja spojlerite i na zadnikot (crveni) se mackav i tamu no ete od tezina si raspuka pak kozata :/
Inace imam pak kandida sepak... Ne mozam da gi podnesam ona vaginaletine :/ Tri dena ne koristam nikakov sapun ni kupka, samo so voda i cesanjeto mi prestana, isto taka gi smeniv sekojdnevnite. Da gi dostavam vaginaletite pa kje vidime dali kje mi e bolje...
Одма да почнеш со мачкање. Најмногу зависи од кожата ама сепак што порано тоа подобро, мешето расте од самиот почеток. Јас се мачкам од 6та недела со какви не уља, креми по неколку пати на ден и пак имам стрии... тоа е...
Мешињаааа... Ви ги честитам на сите празниците и новата година. Топло добредојде за новите трудници. Ако знаете да ми кажете што испитувања се вршат околу 21, 22 недела. Само скринингот или има и уште нешто? Генекологот ми закажа во 23та. Но ми се чини прочитав некаде дека од 20 до 22 се прави прегледот....
Za mackanjeto i jas pocnav uste vo vtori mesec. Gradi, stomak, spojleri i butovite na nozete od vnatresna strana. Imam suva koza pa i cela se mackam. Do sega 26 nedela nemam strii ama citav deka e do genot i nisto ne pomaga. Majka mi e lom pa ima sansi i jas da bidam ama vikam ja da si se mackam pa ke vidime.
I da ve prasam dali se miete so soda bikarbona protiv kandida? Zosto i ja ko da imam malku sekret bel bez miris pa neznam sto da pravam .
Mozes da koristis soda, mene maticnata mi ja preporaca za promivka protiv kandida. Za kanida voobicaeno terapija ne davale. Jas maka macam so kandidava i ne znam veke sto da pravam. Mozes i promivki so caj od kamilica, taa ima blago dezinficiracko dejstvo.
...И трета намена на перницава, кога ќе дојде време за седење да може бебушот да седи потпрен на нејзе а во исто време да има потпора и од страна. Мене ептен ми заврши работа
Mila toa e normalno, jas cela bremenost go imam toa,i na den po neznam kolkupati menuvam sekojdnevni! Taka da ne se plasi, bez miris e i bez boja! Inaku sto se odnesuva do striite, vo bolnicava mi rekoa deka kollku i da se mackame seto toa e do genite! Jas sepak se mackam uste od samiot start, na stomak redovno, no na drugite delovi ne tolku cesto, i do sega na stomak nemam niedna stria, no imam na gazot, beli se! Moj sovet sepak mackajte se, oti dokolku kozata e suva togas e i sklona na ispukuvanje! na site vi posakuvam da ja zavrsite bremenosta bez strii dokolku e mozno