Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Па ако е смрдлив воздухот како што е деновиве воопшто немам намера да шетам бебе по улици, само на преглед и домче. Да, да за спиење многу бебиња место во креветче им спиеле во количка, јас би сакала во креветче ако се навикне бебе да спие

На Marsic, bybeDkid и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  2. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Кога се правеа вторите брисеви?

3. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.506
    Допаѓања:
    5.869
    ептен е гадно деновиве... ама скопје и секогаш е загадено најмногу тој период...
    инаку мислам дека сите ги прават 35-36 та вторите брисеви..али јас ги направив 28 ма, така ми рече матичнва, да сум имала време ако има нешто да излечам до 36та и тогаш да ги повторам. фала богу беа чисти, 36та ми закажа само брис за стрептооха :)

На zverkica и bybeDkid им се допаѓа ова.
  4. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    20и некоја недела мислам дека беше мерење. Ама по индикација е.. Јас имав болки уште во 18ма недела, докторката ми рече најважно ми е сега цервикс да е ок. Тогаш беше 35мм,ама за 3 недели 28мм,за 4дена 19мм. Јас со болки постојано. Чувај се максимално, работата нема крај. Вака грб ќе ми отпадне од лежење сега и главоболки...

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Јас ги правев 28ма недела, во 35та повторно мислам се прават.

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Ја ќе правам 5ти брисеви по ред следна недела. Ама јас си имам неразделна другарка кандида, со која што станавме едно во бременоста:rofl:
    Иначе регуларно 35/36та се прават.
    Не знаете колку ви љубоморам што не знаете коа се земаат брисеви и што ви се чисти :angel:

На S.o.F.i, zverkica, TanyaClover и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ZelenaSnegulka

ZelenaSnegulka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    35
    И јас се паничев за цервикс и барав сама да ми го мерат, ама да ти кажам право веќе незнам што да мислам и на кој да верувам , мојата најпрво ми мери 4.5 цм одам на приватен ми мери 3цм, се враќам пак кај матичнава ми вика не еве ти е 4.84 и последно по две ипол недели во петокот одам цервиксот 5.11 цм,. а во меѓувреме јас болки стандард нонстоп си имам (не се јаки издржливи како притисок ама сепак..еве и денес траат како во вагината да ме боли..) И викам ее се накачило ова , ми вика зависи од кој агол мериш, и не ми се ни оди веќе да ти кажам право, затоа што излегува дека е ок и нормално да те боли, апсолутно сум во прашалници како може да е толку нормално болки да имаш ( така мислам и матичнава се поставува, како сеедно да му е смачено од работа и пациентот вреќа со компири носи во стомак) и се решив да се стрпам да не одам на преглед до втор скрининг да полежам колку можам и тоа... Ти посакувам со лесно да минеш и ти со твојата ситуација, фала ти за споделување на искуството...

На marijamarkoska и LoveHope им се допаѓа ова.
  8. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Јас ја имам количката и транспортерот заедно од Енци Менци ја земав и презадоволна сум. Еве и второто во истите ќе го возам, ти ги препорачувам, ем ефтино ем квалитетно.

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.763
    Допаѓања:
    38.756
    Добро утро и од мене. Нека почне со убаво оваа работна недела и овој месец.
    Јас веќе 18+3, тотално различна бременост од првата.
    Почнав да ги сеќавам и движењата на бебчо, кој сеуште срамежливо се крие и не сака да ни каже дали е батко или дадичка. Синко и сопругот наголемо навиваат за женско, али само здраво и живо да биде.
    Јас сум можеби и повеќе од потребно активна, такви ми се обврските, потполно сама сум дома, дете захтевно разгалено, работа, куќа и навечер сум исцрпена. Чувствувам дека немам сила навечер.
    Деновиве така повеќе трчкам до вц, најверојатно и плодот расте, па се трудам само неопходните работи да ги извршувам.
    Единствено страв имам од вирусов иако прележани, почна пак да дивее, а не сум вакцинирана.
    Имајте убав почеток на оваа недела и нека трае цел месец.

На Capricorn Taurus, Honny, Nbnbnb и 7 други им се допаѓа ова.
  10. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    А гумите не ти се дишеа/дупнуваа?
    Гледам од тоа сите се жалат во темата колички, а за изработката се гледа дека е квалитетна, нема збор :)

11. еурокрем

еурокрем Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    389
    Девојки, некој ако може да ми прати број од Павле Димчев во лп. Во новиот телефон ги немам пола контакти..

12. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    455
    Дали смеам да се напијам 2 парацетамоли од еднаш? Неподносливи главоболки втор ден..

13. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Бруфен напиј се..

14. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    455
    Со хронична мигрена сум 13год, али до сега во бременост таква главоболка не сум имала

15. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.749
    Допаѓања:
    17.711
    Матичнава ми рече да пијам пробиотик, и ни рече дека можам било кој.
    Имав дома Pro Defend ми останаа од летото кога бев настината и си ги пијам еве недела ипол, мислев да ги дотрошам па ќе земам нови. Денес што ми текна го отворив упатството и пишува производот не е наменет за бремени жени.
    Дали некоја го има пиено овој пробиотик во бременост? Што може да се случи што го пиев 10тина дена :worried: и кој пробиотик го пиете што е за бремени?
    Денес ќе одам на преглед ќе прашам, но многу се исплашив искрено.

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    А зошто пиеш? Имаш неков проблем?

17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.749
    Допаѓања:
    17.711
    Па имам болки во долниот дел на стомакот и вагината, немам редовна столица и ми рече да почнам да пијам :^)
    Плус, од претходната крвна слика имав ++ кај кристали и +кај бактерија, денес правев урино култура.
    Не знам точно за што од ова ми ги даде.

Едит:рече дека секако после 24та ќе ми препише да пијам, само еве поради нешто од ова да ги почнам порано.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.506
    Допаѓања:
    5.869
    мислам дека не е ништо страшно, ако разгледаш убаво речиси на се пишува дека не е за трудници... прашај си ја и докторката за да се смириш :)

На mssuniquee, Knizhevnik11, zverkica и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Те прашував зошто кај нас бременоста често се третира ко болест, а не ко нешто најнормално, па даваат некои доктори секакво апче, витамини еден куп, пробиотици итн.
    Пробај избалансирана исхрана за столицата, повеќе јогург и кисели краставички (купечки).
    А за пробиотиков, читам и јас сега вика not suitable for pregnant, ама ништо нема да ти биде скоро сигурно ти кажувам.
    Not suitable и забранет се различни работи.
    Пробиотиците се безбедни, ова мислам дека го пишува за помошните состојки на капсулата. Само со индикација да се земаат, ама пак ќе речам нема да ти е ништо.

Последна измена: 1 ноември 2021
    На Anaksunamoon и pamelche им се допаѓа ова.
  20. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Ич да не се плашиш. Апсолутно сите пробиотици можеш да ги пиеш во бременост. Ние паничиме и за витаминче да се напиеме, а што штета би можело да има од тоа на пример?
    Цела бременост пијам пробиотик, па не сум имала никаков проблем од било кој...

На marijamarkoska, Knizhevnik11, zverkica и 2 други им се допаѓа ова.