Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.535
    Допаѓања:
    33.192
    После 33та ми кажа матичниот. На ГАК ми кажаа 35та-36та. :D

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Да, да не збориме за истата. Оваа што ја гледав е на FreeOn, од BebeHome.
    Твојава супер ми делува, од Енци Менци ми рече дека ти е?
    Ако не ти е мака да ми пратиш линкче ако имаш време, ако не ќе си побарам сама покасно. :l:

3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Не знам зошто се убедуваш уште и покрај видеото што ти го пратив каде во 7:00 минута докторот кажува зошто не е дозволен парацетамол ви бременоста а доколку ти сакаш и веруваш дека е безбеден користи го и тоа е тоа јас не те убедувам ни тебе ни никој друг секој со свој избор тука сум да го кажам тоа што го знам кој сака нека послуша кој не нека одлучи сам за себе и за своето бебе.

4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    А ти зошто се убедуваш кога ти пуштив од америчка асоцијација на гинеколози што е далеку порелевантна од едно видео на јутуб?
    Јас ти викам посочи ми истражување ќе прочитам.
    Не викам секој да пие што стигне, баш пред муабетов за парацетамол пишав како е безвеза да се пијат секакви апчиња без индикација.
    Ама да имаш температура 40 ќе седиш без апче? Или мигрена од која повраќаш до дехидрирање?
    Секогаш сум за избегнување секаква хемија ама ми е малку веројатно дека добри доктори и во државни и во приватни болници од државава да не слушнале за истражувањево на докторов од видеово.
    Еве и друг нека каже, јас од доктор досега не сум слушнала не за парацетамол, баш напротив како најбезбеден ми бил прикажуван.

На Matea94, Anaroz1, bybeDkid и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Pa pobaraj si na sledna kontrola mene prv pat mi merese vo 16 vaginalno posle na dve kontroli abdomenalno iako jas insistirav sea na polsednata vo 25 da izmeri vaginalno rece prvo abdomenalno ako e ok ne go merike.vaginalno ako e sumlivo ke.merime.i taka I taka.

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Една работа е да се има неиздржливи болки па да се напиеме,а друго е да си го сватиме тоа како дозволени се па да си пиеме и при секоја болка

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Цервикс се мери вагинално.
    Мене ми го мереа абдоменало и мерките беа 3.40, а вагинално 3.70. Па и има разлика. :)

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    И те како сум била у момент на умирање од главоболка и повраќање при што завршив во болница ама никогаш повеќе нема да пијам ПАРАЦЕТАМОЛ!
    @Anaksunamoon е мешето што ме посочи за несакани дејства и што го објави истражувањето доколку види може да објави. Таа е една од членките со длабинско објаснување и има доста искуство на кое што и верувам.
    Толку од мене не планирам да се убедувам со никој јас мојата одлука си ја направив пак ќе кажам секој си одлучува за себе и за бебето во себе. Поздрав!

9. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    А ти мислиш дека составот на апчињата во Америка и кај нас е ист?

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Па добро, и јас се согласувам за тоа, ако може без апче мислам секоја би одбрала без :D

11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    За ацетаминофен правам муабет.
    Истражувањата се за ацетаминофен исто и дискусијава.
    Досега секој еден доктор што сум го прашала ми рекол може.
    Една докторка ми објасна дека со трпење страшни главоболки цел организам се стресува, не само главата што боли и не треба да трпам секогаш.
    Е сега да се правам јас поголем доктор од докторот...

На Capricorn Taurus и Matea94 им се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.535
    Допаѓања:
    33.192
    Мене во 20та ми има измерено матичниот на скринингот и сега во 34та ми го мереа поради болки :)

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Aj jas kako neiskusna prva bremenost mi e da prasam poiskusnite so deca kolickute kolku se dvizele toa vreme pred nekoja godina gledam na fb po stranicive na prodavnici po 25000 po 30000 retko nekoja 14000 da izleze si vikam ova ne e normalno so cenive sea kao ide transporter ama toj do kaj 2500-3000 e posebno se iznenadiv I zaprepastiv kakvi se cenite.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Dobre dojde vo klubot e jas isto taka vo potraga po probiotic bez prethodno da ispitam koj e dozvolen vo bremenost trganv po apteki I da I'm veruvam na aptekarkive I mi ponudija 4-5 vida jas se odluciv za multilac dojdov doma citam za upatstvo I ne e bas preporaclivo za bremenost dali pa.pisuvase konsultacija so doktor, otidov po drugi I samo preporacano za trudnici bez nikakvi konsultacii bese proven I lactogin.

На Bubamaricka и pamelche им се допаѓа ова.
  15. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.749
    Допаѓања:
    17.711
    Добро ако можеш да трпиш болка, трпи.
    Ако докторот кој води нечија бременост дозволи трудница да се напие, нека се напие.
    Ти и секс би немала во бременост и не ти е нормално некој да мисли на секс, па ете некои го имаат бидејќи ДОКТОР дозволил.
    Смирете се малце :) Слушајте си го докторот и се ќе биде во ред :)

На Matea94 и Mantub им се допаѓа ова.
  16. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Хахаха само ќе ти се насмеам на коментаров :rofl::rofl::rofl:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    И мене ми е прва бременост, а под 20.000 убава количка не видов. Посетив Bebe home, Liberta, Enci Menci, Loco Croco и неколку локални продавнички за бебе опрема. Јас си барам 3 во 1 со корпа, седиште и транспортер. Обично и ташна/ранче доаѓа заедно со таков модел, замарање ми е да купувам транспортер или нешто друго посебно.
    Поевтини модели разбрав дека имало во Тетово, а и во Локо Кроко имаше од 2 во 1 моделите за 10/11.000.
    Се согласувам дека не се баш евтини и дека не може баш секој да си дозволи таква количка, колку и да сака. Голем е меракот, особено за прво детенце, ама тие душички не разбираат, битно мама и тато да се среќни и сложни и да расте во здраво и среќно семејство, количките, релаксаторите и креветчињата ништо не им значат.
    Јас сум растена од самохрана мајка, никогаш не сум имала многу и сега на некој начин пробувам да "надополнам" за се она што мајка ми не можела да си дозволи да ми го пружи. А реално матетијалните работи не ме направиле човекот што сум денес;)

На Slonce91, marijamarkoska, tina2018 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    https://www.nature.com/articles/s41574-021-00553-7
    Последни истражувања, не њ баш наивен лек. Не дека едно апче ќе изнаправи проблеми, ама тееба да се внимава и на него.

На bybeDkid и stsmua05 им се допаѓа ова.
  19. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Зашто не си прашаш матичен? На деугарка што ја помина цела бременост со главоболки и дозволија да пеима инекција кетонал. Прашај си најубаво гинекологот.

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Ама дај не се карајте за парацетамол плиииз.
    Никој никого никогаш не убедил во ништо, па оставете кој што сака нека си пие или не пие. Трудни сте, ве молам без нервоза:l:

На Matea94, LiquidLuna, Anaroz1 и 3 други им се допаѓа ова.