Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.749
    Допаѓања:
    17.711
    Далеку од карање, но коментарот ми бркна во очи.
    Некој не сака да се доведе до степен да има болки до умирање и да заврши во болница, ако доктор дозволил да се напие парацетамол при што би се спречиле толку големи болки.

На Matea94 и bybeDkid им се допаѓа ова.
  2. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.949
    @Nbnbnb @pamelche во врска со пробиотикот, мене матичната ми го кажа мултилак кога не можев никаде да најдам лактогин, а после тоа ми го препорача и провен. И на двата во упатството пишува за трудници и доилки дека треба претходна консултација со лекар. Мислам дека нема лек не па проботок каде што тоа не го пишува дека за трудници мора прво консултација со лекар. Така што најдобро да ви каже матичен лекар кој да го земете.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Парацетамолот го пиев по препорака од докторката која работи во државно т.е од како завршив во болница и она ми кажа да испијам после инфузијата после некое време разбрав дека не треба да го пијам гледам дека не си информирана а коментираш како да си за мојава ситуација. А исто така нема да кажам на некој да има секс во 6та недела од бременост :) толку од мене.

4. Sailorgirl

Sailorgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    444
    Чарли Бејби во Тетово, 3во 1 колички, со многу добар квалитет, имам неколку пријателки што си зеле од таму и се многу задоволни, а цените се реално поефтини од на Локо Кроко и Енци Менци.. Доколку некоја од вас е во можност да оди до Тетово, разгледајте ги..

Прикачени фајлови:

На tina2018, bybeDkid и pamelche им се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.506
    Допаѓања:
    5.868
    Луѓе дај не се карајте... прво на секој лек ако земеш да читаш пишува или дека не се препорачува на трудници или дека треба предходно консултација со доктор. Еве ќе ви го кажам моето искуство, летово и мене ме фати стомачниот вирус, бев 20та недела тогаш. кревав температура, дијареа со денови, повраќав... исто пробував со пробиотоци, електролити на најбезболен начин да се оправам и да не пијам апчиња без потреба... сменив исхрана. се беше џабе, живеам дома со фармацефт дури и она беше против да се напијам ентерофурил, а на ушатството пишуваше дека никако не е дозволен во бременост.. сепак докторката од систина ми го препорача, испив 2 апчиња и се оправив за два дена.. затоа имате доктори и можете да ги прашате. ако се водите по се што пишува на упатството или кој што кажал на интернет нигде нема да стигнете. упатствата се направени за да се заштитат производителите што е сосема нормално и очекувано, верувајте знам зошто се тие упатства такви какви што се тоа работам. ако тргнеш да читаш на упатството пишува и дека клексан ако примаш може да искрвариш и да умреш :?:

На baby 5, Mantub, tina2018 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Кога му кажав на маж ми за цениве вика голф ке сме му купеле за тие пари :D :D :D

На tina2018, Anaksunamoon, marijamarkoska и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Не е секогаш во мстеријслното ако на детето не му ја пружиш љубовта му пружаш материјално. Ја сум растена каде што материјалбото било побитно а љубов нигде за тоа цел живот ми недостига татковска љубов :) Не секој може да си дозволи толку пари за колички и незнаеме дома какво им е може реновираат може си имаат од брат сестра неискористени. Сепак пружајте им повеќе љубов на децата не на материјалното :hug:

На paleska3, tina2018, Razvigorec и 5 други им се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.535
    Допаѓања:
    33.192
    Само ќе спомнам дека налетав на магнезиум на кој во упатството пишуваше дека не е препорачлив за трудници и доилки...

На bybeDkid, pamelche и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  9. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.535
    Допаѓања:
    33.192
    Маж ми виде една од 60.000+ и ми вика а да и купиме кола наместо количка? :rofl:

На bertold, Anaksunamoon, Nbnbnb и 5 други им се допаѓа ова.
  10. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Хахаха најјако :rofl::rofl::rofl: уште сега да биде најглавна шмизла :makeup:

На bertold, LiquidLuna и bybeDkid им се допаѓа ова.
  11. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Дааа, имаше една у Bebehome 63.000 беше. Истото го искоментирав и јас ко маж ти, првата кола што си ја купив скоро толку беше :rofl:

На bertold, mal.ecka и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.535
    Допаѓања:
    33.192
    Мене жал ме фати што првата кола си ја продадов 1100€. Мислам дека не сум ја ценела доволно :rofl::rofl:

На bertold и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Хахаха ја моето пежо за 1300 го дадов, да знаев дека вака ќе испаднат цените со количките, ќе му ја чував :rofl:

На bertold, mal.ecka, stsmua05 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.035
    Zdr na site, imam edno prasanje, 9 nedela bremena sum so ivf uspeavme po dolga borba, e sega nastinav veke 2 dena glavobolki, grlo...napraiv test korona nemam znaci obicna nastinka, se slusnav so dr mi kaza ne smees da pies nisto osven tecnosti vitamini i paracetamol no ako imas epten bolki ili temperatura e sega za nastinkata ne mi e problem ke trpam svee no najmnogu me plasi dali moze da mu nasteti na plodot uste mnogu malecko, od toa imam strav? Fala pozz

15. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Сите тука бевме настинати, немај гајле. Ништо нема да му е на бебушко. :)

16. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Еве оваа е во комбинација до трснспортер.
    https://www.encimenci.com.mk/kolichka-alma-2-vo-1-black-moni-0667570699
    https://www.encimenci.com.mk/kolichka-gala-2-vo-1-premium-stars-moni-066533q33799

А оваа количка ја имам јас, тогаш се продаваше со транспортер заедно и торба.
    Мислам дека седиште покасно ќе ти треба, барем после година, година и пол.
    https://www.encimenci.com.mk/kolichka-gala-leather-dark-grey-moni-066533q345

17. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Нема потреба од толку скапи колички, јас ги купив 11 000 и уште се супер. Летно време велосипедче земав и од летните колички оние лесни, попрактично ми е така. Кога излегував за кратко место корпата транспортерот го ставав зашто ќерката радознала сака да гледа а не сака да си лежи.
    Скапи колички се за има се може се, инаку иста работа вршат.

На bertold, tina2018, Marsic и 3 други им се допаѓа ова.
  18. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    811
    Мила јас така исто бев пред некој ден ,ама рацете ме болеа , неподнослива болка , парацетамол, магнеЗиум облоги ништо не помогна :sweat:на крај отидов на масажа која се покажа како ефикасна пошто наредниот ден бев ко нова:mm:

19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.933
    Допаѓања:
    18.831
    Кој колку пари има таква ке си купи. Не е твое да кажеш дали има потреба или нема.
    Од мое искуство, има разлика од таа 200 до таа 400 500 евра.
    Имате тема за колички, видете си што ви одговара на буџетот.
    Јас сакав макси кози ама не ни беше во буџетот. Не можам да кажам дека нема потреба за толку скапа кога реално нема споредба.

На mssuniquee и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  20. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Еве пак ќе пишам само за тебе : Скапи колички се за "има се може се", инаку иста работа вршат.
    Не пишав не купувајте, кој колку има. Ако некој неможе да си дозволи количка од 500 евра треба ли кредити да зема,само зашто се подобри?
    Иста работа вршат количките, нема да се возат до 5 години у колица децата па да му се мислам.
    Лично јас до година и пол ја користев, после велосипед повеќе користевме летно време, ем поинтересно му е на детето.
    Инаку немора да значи поскапа количка дека е и подобра, другарка ми му купи на детето количка од 25 000 ден и воопшто не беше задоволна, не и држеше правец,за разлика од количката која јас ја купив ем лесно се вози, ем поефтина.

На Kitten, Nbnbnb и stsmua05 им се допаѓа ова.