Здраво мешиња како сте еве и јас имам проблем со менување на гаќите секој ден ми се водени и по малку имам бело прање ставав кансен вагиналетки но не поминува.Гаќите не се ептен водени ,можеби некои знаете но некои не нели ми правеа во 4 месец цирклаж и се мислам дали и јас да се измивам доле со камилица и сода бикарбона.Пред некој ден сакав да се измијам но мојата снаа ми рече немој да измиваш немој да си направиш некој проблем доле каналот да ти се отвори.Инаку од денес ја почнуваме 30 недела немам никаков проблем освен ноќно време со спиење ми треба време да поминат 2-3 саати па да заспијам се вртам од еден до друг јастук.Ве молам некоја да ми одговори дали можам да се подмивам со камилица и сода на прглед сум во четврток кај матичната .
Па и јас се одмивам со сода бикарбона, ставам малку во чаша и после туширање се одмивам. Мислам дека ми помага прво се миев па престанав, ама сега имам малку секрет па да видам дали ке ми помогне.
Nana i Menelele, ne grizete se, toa e normalno, jas veke pisav na dve mesta nekade, toj sekret e normalen i jas go imam cela bremenost, sum citala deka sekoja trudnica go ima, kako nateznuva meseto taka i sekretot poveke se laci, se dodeka e redok , bez miris, ne e strasno,! Pozdravce i uzivajte vo vikendeov
Многу ми недостига темава,и мешето што мрда налево-надесно,ама затоа имам еден златокос ангел што ме остава без сон и ден и ноќ.Тоа исцедокот што го имате нормално е се спрема родилниот канал малку по малку за процесот што доаѓа,и јас менував долен веш по 5 пати во денот.А за стриите можам да кажам дека дефинитивно е до генот и до еластичноста на кожата.Јас се убив од мачкање,а ни пак имав некој голем стомак,бев како 7 месец а јас пред породување,до 37 недела немав ни с од стрии на стомакот,во 38 ми се појави една така поголемка над папокот.И реков тоа е се го носев синко до 41 недела и ниту една стриаа плус немав,ама затоа кога се породив одма ми сплакна стомакот и имаше што да видам стрии колку сакаш.Не ги добив во бременоста туку после пораѓај.Ама создравје да си ги носам подарокот што го добив е незаменлив....Само без секирации и нервози,како одлучил господ така.позз и ви посакувам лесни бремености и уште полесни породувања
Bebcevo moe do vcera mnoguuuu malku go osekjav, izgleda smeni pozicija abe od sabajle me iznakloca duri strav me fati, ne go ocekuvav tolku odednas do sega na pregledi se e svrteno so grb i liceto ne sme go videle seuste
LLele Mariz i jas so mrdanjevo samo se mislam sto kako.nekoj den dva tri pati ke go osetam i toa nezno, a ponekogas epten cesto kako da mrda pa mi se due stomakot i kaj papokot, pa pak epten dolu osekam mrdkanje odma nad sramnata koska abe sekako inaku deka skoro mesec ne sum bila na kontrola se mislam kako e postaveno sega, kako da menuva postojano imam cuvstvo ahahhaInaku i nie ne sme mu go videle licenceto , do sega se so grb i svrtrno nadolu si spiese so racinjata pod nego
Поздрав труднички, како сте ? Јас да се пофалам вчера и денес убаво се испешачив, и да ви кажам тоа бил лекот против стресовите и нервозите. Инаку сите кои имате потреба од труднички хеланки да одите во ваикики, има попуст, има за многу прифатлива цена класични црни хеланки, баш труднички над стомакот и имаат ластиче што се регулира со копче. Многу пријатни и меки. А да и ќе заборавев за малку. Ми стигна резултатот од повторената уринокултура после пиењето на антибиотикот, вика стерилна и ништо не израснало од неа . И резултатот од крвта, само хемоглобинот ми е намален малку, значи не е ништо страшно но сепак намален. Кажете некој совет на што да внимавам и внесувам ? Во понеделник ќе одам кај матичната да ми го види резултатот.
Fala za infirmacijava za helanki, za po doma ne me sobira nisto t.e. me sobira no mesevo mi izlaga i nezgodno e da se setam taka pred site jas farmerki si kupiv od tami i odlicni se!
а која недела си? и јасконечно имам чиста уринокултура, по 2 месеци антибиотици...се надевам нема да се повтори, инаку си купив такви хеланки, добри се, но треба да се носат само на блузон, не одговараат со пократка блуза, сега се мислам и такви фармерки да купам, и некој фустан со ластик под градите, на килажа не сум многу поправена, околу 3 ипол кг,а од утре почнувам 20 недела, ма стомахот од после нова год нагло почна да ми расте, дали дека се близнаци, другарка ми е речиси 8 месец па стомахот и е само малце поголем
17 недела сум, јас имам накачено 4 кила, исто и кај мене после новата година почна да ми расте стомакот. Јас пиев 10 дена антибиотик, се молам и понатака да остане стерилен наодот, зошто знам уринарните инфекции се доста чести и знаат често да се повторат. Да хеланките се за со нешто подугачко да се носат, ама па јас секогаш така носам хеланки. Меѓутоа се многу меки и пријатни. Фармерки не планирам да купувам, неможам да смислам нешто такво на себе, нервоза ми прави. Затоа хеланки ми се прв избор и панталони, исто од ваикики, исто многу меки. Тоа сега дур е ладно, а замалку кога ќе се затопли си имам панталони ленени за трудници, здолништа и што викаш некое фустанче таму кога ќе биде топло. Поздрав volsebna, ти си супер, ем со близначиња и 3,5 кила имаш ставено, уживај си.
Ve citam piete antibiotici, a jas se ispovadiv od pamet, za nastinkava sto pijam cefaleksin 500, znaci mozelo, ne e stetno za bebceto? Inace jas sum 7 kg popravena, 28 nedela, bebus mi e mnooogu razmrdan aktiven postojano. Pozz srcki
Jas devojki do kraj na 5mesec nekade imav ista kilaza iako stomaceto mi se poznavase bajagi, neznam kako bese mozno, ama vo sesti i sedmi mesec pocnav naglo da kacuvam! do sega imam 10kg poveke, no srekna sum sto se e vo meseto, ostanatoto e se isto Cudna e bremenosta, vo tri dena mi doadjaa tri kg so isto jadenje
Zdravo Sakam da prasam nesto, neli za vreme na bremenosta se zgolemuvaat gradite, epa sakam da prasam dali posle poroduvajneto i otkako ke prestani da se doi deteto, t.e koga poveke ke nema mleko zenata dali gradite se vrakaat sosema vo normalnata sostojba ili pak ke ostanat pogolemi ? Pisete mi tie sto imate iskustvo ))
Podobro postavi go prasanjevo vo temata Soveti ,iskustva, za majki so bebinja od 0 do 6, tuka jas na primer nemam pominato niz toa i ne znam da ti odgovoram, a ima i mn drugi sto se prvpat bremeni!
I jas ova sakav da prasam, mene mi se dva broja pogolemi.. ni edni stari prsluci ne mi se tocni a inace i bradavicite mi se cudni nekako... pogolemi i kako tocki temni okolu niv..
Тек ќе ви се менуваат градите и брадавиците. Потемни, поболни, пововлечени, поиспакнати, сите можни и неможни работи ќе ги направат. За тоа дали остануваат поголеми, јас имам толку многу големи гради, што жими се не знам да ви кажам. Огромна сум и пред, и после. Веројатно остануваат, само што спласнуваат. Мене инаку ме убиваат грчеви, и како да ми гори цел стомак. Или сум заборавила како беше, или ова е ново. Исто и лошењето, со ќерка ми не ми се лошеше воопшто, сега нон стоп сум пред повраќање. Одвај чекам да поминат две недели, и да го слушнеме срценцето. Мноооооогу ми фали тој звук! И уштеми клоцка стомакот од внатре, после 13 месеци! Убавина.
@mariz тоа со градите е нормално, да ти се зголемат за два, три броја и со доењето остануваат додека има млеко, потоа за жал зависи од тоа колку временски си доела или се враќаат донекаде во истата форма, или за жал се во полоша форма и цврстина, па нормално е, најскапоценото нешто ти ги тегнело подолго време, односно да не звучи лошо, се хранело со најубавата храна подолго време. Јас лично воопшто не жалам за тоа П.С. А за бојата, да , ја менуваат стануваат потемни зарди хормоните