Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    517
    Па не знам каква бременост имам. Допрва ќе одам да слушнам срцева реакција. Инаку си имам менструални болки и не можам нормално да чистам.

2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.506
    Допаѓања:
    5.868
    ако се чувствуваш дека не можеш и имаш болки тогаш не чисти. има време за чистење и останати работи. со лесно ! :) слушај си го телото

Последна измена: 1 ноември 2021
    На Norah Jones, Ani93, Knizhevnik11 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.933
    Допаѓања:
    18.831
    https://forum.femina.mk/threads/Количка.4578/page-284#post-5849941
    Тука има мое искуство и предности/ маани.
    Сега не е на попуст ама почекајте ја ке ја стават.

4. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Цела вечер поминав во вц со пролив. Ве молам помагај те!

5. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Пробиотик

На Arababy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. еурокрем

еурокрем Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    389
    Земај Дармафлора пробиотик и електролити ако си издихидрирана ОРС, јас летото кога имав стомачен вирус тоа го пиев... Но плус и инфузија добив со витамини за освежување

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    9.284
    Труднички,
    Ајде пар прашања...
    35+2 сум па се мислам кога е најпаметно да исперам и испеглам алиштенца и постелнини...од пусто шубе некако се ми остана па ме фаќа паника.
    Вчера се наканив да си ги извадам алиштата од лани па со ред солзи ред смешки ги средив во фиокар повторно.
    И имам две лажливки и едно шишенце од 260 мл. Дали ми треба уште некое шишенце или за почеток е ок па да поземеме по породување...
    Ајде дајте малце памет

На Anaksunamoon, ivance.., tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.749
    Допаѓања:
    17.711
    Дали некој има матичен кај Коруноски и дали имате број преку кој комуницирате на вибер?

Вчера бев на скрининг др Васо ме прегледа и ми рече да кажам на др Милена на вибер да ми испрати слики, но докторката беше зафатена и ми рече да и пишам, ама заборавив број да земам

9. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Jas sum 39 godini so ivf I da ti kazam pravo dur ne vlegov vo 2 tromesecje ne pipav nisto od domasni raboti krevetot samo go mestev, ne se ni navednuvav se soprugot toa mi bese strav menstrualni bolki imav ama ne do tolku si imav lesni kratki prosetki ke si napravev nesto za jadenje sto mi e na dofat I toa.Sea vo vtoro tromesecje edinstveno prasina brisam diplam I peglam alista I rucek, usisuvanje dzogiranje prostiranje alista ne se sto treba napor I tesko diganje ne pravam. Em mi e strav em na soprugot mu e strav I mi vika ne ti e zort, taka da ako ne se custvuvas lagodno I ti e strav odmori si pa koga ke dojde bebe ke si se vratis na staro, ako custvuvas deka mozes da rabotis pa vidi sto bi mozela bez da se napregas.

На Norah Jones, Matea94, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.535
    Допаѓања:
    33.188
    Јас имам 2 лажливки и 2 шишенца, едно помалечко, едно поголемо. За перење и пеглање и чистење се мислам од 37ма да почнам, секако не ми се ни докупени сите работи. Треба уште малку да се фрлам на шопинг па после се заедно :D

На tina2018, Capricorn Taurus и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  11. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.949
    Јас ќе ти кажам јас како направив. Моментално сум 38 ма недела. Алиштата за бебче ги спремив во торба 36 та недела, од претходно ги имав исперено испеглано и седеа во фиокар па 36-та недела ги наместив во торбата да биде спремна. Исто и за мене ранчето го спремив во 36та недела и алиштата за излегување од болница. Јас сум тип на човек што ако ми е спремно се ми е мене помирна главата. Рестото алишта како имав време перев и пеглав и ги местам во фиокар. Секој ден по нешто да се занимавам. Креветчето го имав наместено (оградниците) од претходно од пусти мерак кога ми стигнаа дома. После тоа наместив и постелината и го покрив креветчето со голем најлон за да не фаќа прашина.

Во однос на шишенца мене совет од другарки/роднини ми беше за почеток 2 шишенца едно за млеко едно за чај и толку и земав, само две. Цуцла лажливка имам една не купувам повеќе зошто не знам искрено дали ќе фати воопшто цуцла, башка тоа се работи што се купуваат во најблиска аптека не е голема работа. Ако има потреба од повеќе ќе докупиме и цуцли и шишенца, здравје кога ќе треба. Искрено мислам дека нема потреба од претходно купување многу бидејки и не знам дали ќе требаат.

На paleska3, Matea94, tina2018 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Мами дали ќе ни требаат боденца по кратки за бебуши?
    Јас све по долги имам земено, ама да не требаат и по кратки за под шпихознички нешто..:wasntme:

На Anaksunamoon, Anaroz1, Razvigorec и 2 други им се допаѓа ова.
  13. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.535
    Допаѓања:
    33.188
    Не ми се верува. Јас имам потенки боденца ама по долги. Мислам дека е подобро по долги.. Ама ти си тука да ми зададеш јадови секогаш :D се шалам.

На Anaksunamoon, LazaLaza и bybeDkid им се допаѓа ова.
  14. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Јас одам таму имам од Павлина ако ти веши работа, ако не јави се на фиксниот и побарај број од Милена

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Да земи си. Дома сигурно ќе ти е топло па доле кратки горе долги. Јас сега цело време му носам доле кратки, горе блуза и јакна..

На еурокрем, Razvigorec и bybeDkid им се допаѓа ова.
  16. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    да, ќе ти треба оние без ракави, јас такви купив за под шпикозни.

На еурокрем, bybeDkid и Razvigorec им се допаѓа ова.
  17. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159

18. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.506
    Допаѓања:
    5.868
    јас ги имам истите недоумици како тебе деновиве... не знам кога треба да почнам да се спремам 34та сум.. не знам кога да склопам креветче и да исперам работи... од друга страна имам уште за докупување и уште немам купено облека со што ќе го вадам бебчето од болница... па не знам кога треба да ги исперам, сакам да докупам, па се наеднаш, а преку недела неам воља за ништо се оставам за викенд и ми се крати времето... секој совет и мене ми е добредојден кога е право време за спремање...
    иначе јас купив едно шишенце стаклено и една цуцла мислам дека е доволно за почеток...

На LiquidLuna и bybeDkid им се допаѓа ова.
  19. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Хахахах, те натерав makeover на све да напраиш :D
    Ама еве глеаш дека поискусните мами викаат дека треба, така да ја да не сум нишо не праиш хахах:rofl::inlove:

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.506
    Допаѓања:
    5.868
    јас имам само 4 боденца и сите ми се по долги (facepalm)
    почнува паника да ме фаќа дека неам ништо облека, а веќе едвај шетам (facepalm)

На Anaksunamoon и bybeDkid им се допаѓа ова.