Па не знам каква бременост имам. Допрва ќе одам да слушнам срцева реакција. Инаку си имам менструални болки и не можам нормално да чистам.
ако се чувствуваш дека не можеш и имаш болки тогаш не чисти. има време за чистење и останати работи. со лесно ! слушај си го телото
https://forum.femina.mk/threads/Количка.4578/page-284#post-5849941 Тука има мое искуство и предности/ маани. Сега не е на попуст ама почекајте ја ке ја стават.
Земај Дармафлора пробиотик и електролити ако си издихидрирана ОРС, јас летото кога имав стомачен вирус тоа го пиев... Но плус и инфузија добив со витамини за освежување
Труднички, Ајде пар прашања... 35+2 сум па се мислам кога е најпаметно да исперам и испеглам алиштенца и постелнини...од пусто шубе некако се ми остана па ме фаќа паника. Вчера се наканив да си ги извадам алиштата од лани па со ред солзи ред смешки ги средив во фиокар повторно. И имам две лажливки и едно шишенце од 260 мл. Дали ми треба уште некое шишенце или за почеток е ок па да поземеме по породување... Ајде дајте малце памет
Дали некој има матичен кај Коруноски и дали имате број преку кој комуницирате на вибер? Вчера бев на скрининг др Васо ме прегледа и ми рече да кажам на др Милена на вибер да ми испрати слики, но докторката беше зафатена и ми рече да и пишам, ама заборавив број да земам
Jas sum 39 godini so ivf I da ti kazam pravo dur ne vlegov vo 2 tromesecje ne pipav nisto od domasni raboti krevetot samo go mestev, ne se ni navednuvav se soprugot toa mi bese strav menstrualni bolki imav ama ne do tolku si imav lesni kratki prosetki ke si napravev nesto za jadenje sto mi e na dofat I toa.Sea vo vtoro tromesecje edinstveno prasina brisam diplam I peglam alista I rucek, usisuvanje dzogiranje prostiranje alista ne se sto treba napor I tesko diganje ne pravam. Em mi e strav em na soprugot mu e strav I mi vika ne ti e zort, taka da ako ne se custvuvas lagodno I ti e strav odmori si pa koga ke dojde bebe ke si se vratis na staro, ako custvuvas deka mozes da rabotis pa vidi sto bi mozela bez da se napregas.
Јас имам 2 лажливки и 2 шишенца, едно помалечко, едно поголемо. За перење и пеглање и чистење се мислам од 37ма да почнам, секако не ми се ни докупени сите работи. Треба уште малку да се фрлам на шопинг па после се заедно
Јас ќе ти кажам јас како направив. Моментално сум 38 ма недела. Алиштата за бебче ги спремив во торба 36 та недела, од претходно ги имав исперено испеглано и седеа во фиокар па 36-та недела ги наместив во торбата да биде спремна. Исто и за мене ранчето го спремив во 36та недела и алиштата за излегување од болница. Јас сум тип на човек што ако ми е спремно се ми е мене помирна главата. Рестото алишта како имав време перев и пеглав и ги местам во фиокар. Секој ден по нешто да се занимавам. Креветчето го имав наместено (оградниците) од претходно од пусти мерак кога ми стигнаа дома. После тоа наместив и постелината и го покрив креветчето со голем најлон за да не фаќа прашина. Во однос на шишенца мене совет од другарки/роднини ми беше за почеток 2 шишенца едно за млеко едно за чај и толку и земав, само две. Цуцла лажливка имам една не купувам повеќе зошто не знам искрено дали ќе фати воопшто цуцла, башка тоа се работи што се купуваат во најблиска аптека не е голема работа. Ако има потреба од повеќе ќе докупиме и цуцли и шишенца, здравје кога ќе треба. Искрено мислам дека нема потреба од претходно купување многу бидејки и не знам дали ќе требаат.
Мами дали ќе ни требаат боденца по кратки за бебуши? Јас све по долги имам земено, ама да не требаат и по кратки за под шпихознички нешто..
Не ми се верува. Јас имам потенки боденца ама по долги. Мислам дека е подобро по долги.. Ама ти си тука да ми зададеш јадови секогаш се шалам.
Јас одам таму имам од Павлина ако ти веши работа, ако не јави се на фиксниот и побарај број од Милена
Да земи си. Дома сигурно ќе ти е топло па доле кратки горе долги. Јас сега цело време му носам доле кратки, горе блуза и јакна..
јас ги имам истите недоумици како тебе деновиве... не знам кога треба да почнам да се спремам 34та сум.. не знам кога да склопам креветче и да исперам работи... од друга страна имам уште за докупување и уште немам купено облека со што ќе го вадам бебчето од болница... па не знам кога треба да ги исперам, сакам да докупам, па се наеднаш, а преку недела неам воља за ништо се оставам за викенд и ми се крати времето... секој совет и мене ми е добредојден кога е право време за спремање... иначе јас купив едно шишенце стаклено и една цуцла мислам дека е доволно за почеток...
Хахахах, те натерав makeover на све да напраиш Ама еве глеаш дека поискусните мами викаат дека треба, така да ја да не сум нишо не праиш хахах
јас имам само 4 боденца и сите ми се по долги почнува паника да ме фаќа дека неам ништо облека, а веќе едвај шетам