А кој ја дава таа книшка? Јас сум на приватно и немам здравствено осигурување тоа е само за државно или?
Матичниот лекар. Јас имав и досега Матичен за упати си слични потребштини, си запишуваше во картонот тој се, ама мајчина немам.
Не знам душо маж ми е така роден 1993 година со двете нозе ама излечен е и сега жив здрав си работи оди нема никаков проблем...Нашево ќе излезе генетско веројатно незнаеме што да правиме
Немам. Матичниот се насмеа кога го прашав, ми кажа не се користела веќе, електронски идело тоа што треба. А за породилно давале потврда. Или така нешто Едит: сите податоци што се внесени електронски се достапни за сите доктори преку мој термин (мислам) и затоа веќе неколку години не се користи
Епа кога немаат официјален и еден начин на работа, сите ќе ти изнакажат свашта. За некои работи од памет можат да те извадат. А еве сега ќе те гњават за мајчина книшка а од 2015 е во функција електронската мајчина книшка како што прочитав по нет... Глупости.
Ako soprugot e roden taka pred 27 godini I go izlecile, sigurno ke bidi i sega se super medicinata denes e mnogu mnogu podobra nego vo vremeto koga sme se rodile nie.. Uste edno mislenje ne e loso da slusnite od drug doktor.
Zdravo mamii Pap testo mi e vo red se osven sto imam kandida bremena sum 25ned doktorkata mi rece da zemam kanesten 3 ama mene prasanjeto mi e dali ke ima nekakov problem poso zemam i utrogestan ama oralno pozdrav
Ни јас немам мајчина книшка. Додуша јас не ни одам кај матичната на никакви прегледи. Т.е само еднаш бев, од пусти мерак да ме види сакаше и она. Кој знае дали и ме заведено дека сум трудна. Ниту упати земам од кај неа. Освен кога аплицирав за ивф, нели мора матичен да ти завери образец. Не знам ако случајно излезе да се пораѓам државно, ќе мора ли упут од кај неа Ама мислам дека и доктор од гин одд кај нас ќе може да даде. Баш ќе се распрашам. Леле женски јас веќе се осеќам уморна и исцрпена од бременоста. Како ли ќе се издржи до НГ Несоници имам, мевот ми тежи, цела снага ме чеша, с'клет ме фаќа, само барам рачка да се скарам со маж Ај ... ќе ме истрпи некако
За пораѓај на државна болница не ти треба никаков упат од матичната, таман работа кога ќе те фатат болки породилни, па уште и во доцните саати ти да трчаш по упат
Ееее ние со 30+ потешко поднесуваме, затоа и им љубоморам на младиве згодни мами тука И мене све ми е мука, а тек 30та тераме. А маж ми го р'чкам од сам старт, отрпна веќе
Хахаха блазеси ви тие што ги гледате ретко ја 24/7 ги гледам и свекор и свекрва не сум требала ништо да купувам него да сум се позајмувала од брака сестри... А па за мекици и 40 дена не се замара ни па за внука ќе се замара ќе морам да си ја оставам во градинка чим почнам на работа. Вие што ги гледате ретко ви љубоморам
Девојки заради ешерихија во урина си прашав дали да правам и брисеви порано, и ми рекоа ај ставај и полигинакс па понатаму ќе видиме за брисеви сеа малку ми е мисла дали да ставам на непроверено...више пукнав само терапии некои.
Jas imam zacuvano maticni kletki prelu Ginekalkis, 2100 evra go plativme paketot za cuvanje na 60god vo Anglija.Ne daj Boze nikogas da mi pritrebat tie kletki Inaku ako si imas dovolno sredstva zacuvaj si ubavo e da si imas, plus ne daj Boze neli ako trwbat za operacija primer ako operacijata se vrsi vo amerika a tie se cuvat co bolnica vo Anglija,transportot na kletkite e platen od nov plus 20 000evra imas pokrieni trosoci za operacijata .. Javi se vo Ginekalkis ke ti objasnat se.
Hahahahha isto i jas kako tebe.Go zapoznav maz mi na 30 na 31 go rodov sinko, a sakavme prvoto devojce da bide..Sega za nekoj mesec ke napolnam 32 i edvaj cekam sinko da napravi 8 9 meseci za da napravime uste edno dete, sakam da rastat zaedno i da bidat mala razlika vo godini.Od sekogas mi e bilo toa zelba pa se nadevam deka ke mi se ispolni..