Ајде и јас да споделам една нервоза со вас .Неколку дена осеќам вагинално пецкање,не цел ден,туку неколку пати во ден и тоа некако како да осеќам околу цервиксот.Бев на гинеколог,се е ок,ми зема вагинален брис.Дали некој имал вакво искуство?Да напоменам не ме пецка кога уринирам,туку кога лежам.
Да додадам дека на послесниот вагинален брис ми најдоа ентерокока и кандида, се мислам дали е можно да е неизлечена бактеријата ...Што велите вие?
Kandidata skoro sekoja bremena ja ima i ne e strasna, jas ja imav vo 12ta nedela i po terapija so vaginaleti pak imav peckanje i cesanje i eve sega pak ja imam i pak so vaginaleti sum...a za ovaa drugava neznam :/ pisi si na net sig ima nesto za nea
Since na mama, deneska go vidovme, masala 1300gr, ama karlicno e svrten. Mi rece doktorkata, ima vreme da se namesti za prirodno ragjanje, pa ke vidime. A i da ne zaboravam da vi kazam ima kosicka
Ti blagodaram za odgovorot,vo vrska so bakterijata imam sobrano informacii i od net i od ginekologot. A kandidata si ja imam i jas vo bremenosta i ja lecam so ginodaktarin.Me interesira dali aimptomite koi gi imas ti od kandida ti se peckanje pri uriniranje ili bas vaginalno peckanje?
28 nedela.Jas ne vidov nisto, mi pokaza doktorkata. Jas dodeka ne mi pokaze samo na 4d uspevam sama da raspoznaam, a na ova drugovo obicno eho, nisto ne razbiram.
Mesinja i mene mi treba pomos, sovet...na kontrola sum slednata nedela , no vo medjuvreme eve zadnive nekolku veceri,mi se javuva cesanje dolu, NE kaj vaginata tuku sosema napred, no se vozdrzuvam od cesanje, oti ako pocnam znam deka nema prestanuvanje!!! se plasam da ne e nekoja infekcija i da ne nastetuva na bebeto! sto mislte vie? znam citav za odmivanje so sodabikarbona, kako odi tocno toa, kolku na kolku?citav tuka nekade na forumov i za drugi isto, samo nemozam da se setam kade ? ako znae nekoj neka pise!!! uh odvaj cekam da odam na kontrola, se plasam a 36nedela sum!!!
Здраво на сите и најпрво да ви посакам лесна бременост Јас сум 7 недела и денес бев на гинеколог.ми даде да пијам премама дуо.дали некоја од вас ги користела и мислење ве молам.(јас не сум многу за вештачко ама ај
Ќе земеш едно шише од литар и пол, ќе го наполниш со млака вода. Прво не го полни целото, пола отприлика. Ќе ставиш една полна кафена лажичка сода бикарбона, и мати додека комплетно не се раствори, па дополни го шишето. Ова ти е за 24 саати. Уште поубаво е да ја раствориш содата во чај од камилица. Во животот никогаш сум немала кандида или било какво друго чудо, ама после пороѓај ваљда закачив нешто таму, абе ме сотре кандида! Само вака ја решавам, без ништо. Ќе видиме сега на крајот на месецот што ќе каже пап тестот, дали имам некое чудо. Сега имам зголемен исцедок од утрогестанот, и не можам да го поднесам. И во првата бременост и сега, истото ми сметаше, ко ќе ми кажат дека е доста, ќе ве частам тука сите!
Da,da,te razbiram i jas gledam otkako toj ke mi pokaze koe ,sto eEpa edvaj cekam da vidam dali ke mi kaze za kosicka.
Inaku me interesira dali vie sto imate kandida samo ceshanje cuvstvuvate,ili .... jas osven malo vnatreshno peckanje imam i nekoe neprijatno vaginalno cuvstvo ,ne e bolka ,a neznam kako da objasnam ,od vreme na vreme,ne cel den.
aj i jas da prasam,kaj mene ne e vnatresno peckanje ili slicno,tuku nadvoresno me cesa i kako vcrvena iritirana kozata,pred bremenosta mi se ima deseno isto dvapati se namackav kanesten krema i mi pomina,e sega dali moze vo bremenosta da se koristi,pregled imam dur na krajot na mesecot,pa se mislam dali da probam pak so kanesten?
Воопшто немој да се грижиш и мислиш,слободно пиј си ги,нема штета,само корист.Дали фемибион,мамавит или премама,секоја од нас сме пиеле.Јас пијам од сам почеток ...
Јас со канестен маст се мачкам за кандида,самиот гинеколог ми рекол дека таа маст не е штетна.Бидејќи постојано ми се јавува кандида,си знам и се мачкам.
И официјално, седма недела сум бремена. Терапијата фолна, вит Ц, магнезиум и утрогестан останува. Уште не можам да верувам, ама се терам накај позитива. Ми рече само да избегнувам храна со конзерванси. Тоа е за сега.
I oficijalno cestitki. Se sto treba ti kazale da pies. Sega ti preostanuvas da uzivas vo ubaviot period.Pa aj so lesno..