За вас со списоците, сигурно го знаете ова, ама ај еве уште една (се надевам) помош. Јас горе доле се водев по вакви препораки. Пелените не ми требаа (имав тетра 10тина, фланелни од Џамбо 10тина дека зимско бебе), и толку подлоги за пресоблекување се непотребни, чај на новороденче не давам, и кремата за стрии ја заменив со крема за гради и спремни сме! ПС. И 10тина мали, меки фротирни крпчиња за бљуцкање
Sredatva za higiena imas tamu, ponesi si dokolku ne sakas da gi koristis tie. Ima cetka za zabi, pasta, samponi, cepkalki za usi. Edit: ima i frizerka, pred odenje da te isfenira haha
Не оди никаде малава. Ама сега имаме друг проблем, не знаеме кога ќе дојде хахахаха Одговарало и за термин на 06.12 - оти сум била поситна и помалечка, таман било и за тогаш Одговарало и за термин на 15.12 - оти покасно настанала овулацијата. Ова дете вака ако го комплицира целиот живот уште пред раѓање мамето ќе ми се расплаче. Како и да е, од денес се опуштам па кога сака нека искача. Околу 2300гр е. Мрвка месо а ме потера вака да се чудам
Жена ако не искомплицира, кој? Абе и се може шо те глеам чудна Може и мене ќе ме почека со дечково у Јануари па заедно ќе тераме Merry Christmas на гак
Хахахахаха тоа веќе многу седење ќе и биде. И слушај сеа што ми вика "Многу е порасната - 300гр за 1 недела" И сеа тоа што значи? Арно/неарно е што има пораснато толку? П.с: си чекам за мерење на цервикс. Ако ме нема заборавено докторкава
Марија Јоксимович. Срцка е вака А да, и ми кажа дека плодовата вода почнала да се намалува. Дома сега само на вода ќе живееме, 2л минимум. Јас и вака си пијуцкав вода ама сеа ептен требало. А тоа што ми се моча после пола чаша вода, тоа воопшто не е битно. Ќе пијам вода и ќе мочкам истовреме
И јас сум 27гн, прв пат пред неколку дена некоја оштра болка ниско над задникот што пецка и влече на кај лева нога ми се јави ама само при движење. Малце пауза направив деновиве, иначе знаев доста километри да испешачам и денес скоро и да ја нема. Може и не беше од бременоста, а може и матката притиска како што се зголемува и нерви и крвни садови, па не е необично и болки и чуство на трнење. Така сум читала, наредна контрола пожали се сепак, слушни и гинеколог што ќе ти предложи. Поздрав и секое добро
Исто е и кај мене препоните на секој мрднат чекор ме штрекаат како игли некој да ми става гинекологот ми рече нормално е и ми го појачи магнезиумот по 2 пати на ден...Понекогаш и грбот ме боли но не многу
Леле со тоа водата аман, стално заборавам да пијам. А треба и ради плодовата вода и ради бешика, ама тоа шо викаш после иди пресели се у вц. Не ја знам докторкава, ама ти измери ли цервикс или ја да дојдам да го мерам?
Само за почеток можеш да си земеш ланолин, или мислам дека други мајки спомнаа пчелин восок. Мене уште во болница ми се појавија рани и многу ме болеа брадавиците, некој период се мачкав после доење и помина за брзо. Со лесно и со многу трпение, се надевам дека ќе имате успешна доенечка приказна.
Искусни мајки, препорака за бебе монитор? Уште тоа не сум разгледувала кај да барам и немам претстава со цени како се движат
Еј да, добро прашање и ја сакам да купам. Гледав има во сетек и нептун со цени грубо кажано околу 6000. А видов и во локо кроко има еден на попуст 2500. Ако има некоја мамичка да ни даде некоја препорака супер би било. Иначе еве го овој од локо кроко