Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Не сум уште за породување, 31 недела, ама пошто горе-долу завршив со купувањата за бебето, уште душекот и кадичката чекам да стигнат, нарачани се, да прашам за торбицата во болница дали има некој список? :lol:
    Влечки баш гумени треба како за надвор или може гумирани долу а како за дома, се мислам ладно ќе ми биде? :?: За лична хигиена би си носела од дома четка, паста, чешел, крем за лице, за секој случај. Од последниве муабети гледам ланолин задолжително дека ќе купам на следно одење во аптека, пумпа...уште се мислам дали рачна или електрична иако е голема разликата во цена, силиконски брадавици за секој случај, во однос на долна облека гледам се продаваат некои посебни гаќи за после породување? Кои се тие, колку пара се потребни за 3-5 дена? Дали се потребни некои посебни влошки? За облекување тоа може последниот ден да ми донесат, а да го имам спремно дома. Книга, полнач за телефон, пижами и друго не ми текнува, ве молам дополнете, верувам на многу би им се нашол некој список за мајките во болница и први потреби после болница, како што има списоци за бебињава. :inlove::makeup:

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    И мене ме води Тофоски. Јас се правам како што кажува он и за мене нема постручен у областа од него. Така што, јас би правела Панорама, како што те советувал.
    Лесна бременост!

На bajadericka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Vir vloski ili boni, pamucnite, ke ti trebaat poveke pakuvanja, jas licno okolu 15 paketcinja potrosiv. Moj sovet pumpa i silikonski ne kupuvaj dodeka ne ti trebaat. Mozebi nema da imas potreba, ne frlaj paricki za dzabe. Za vo torba ima posebni temi, tamu mozes da procitas vo koja bolnica sto treba da si nosis. Pozdrav :hug:

На viva.la.vida, bertold, Anaksunamoon и 3 други им се допаѓа ова.
  4. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.607
    Јас планирам од чико да го земам, тој што е околу 6000 и нешто не знам која фирма е точно, ама другарка го има и задоволна е многу.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    Ако се пораѓаш на Гак - влечки гумени , затоа што ќе ги водениш(ќе се бањаш со нив), ланолин земав од Дм околу 100ден е и ми заврши работа, пумпа носев во болница рачна на babynova околу 500ден. ама мнооогу ми беше мачно со неа па кога излегов од болница земав од Локо кроко околу 2.300ден. електрична и супер е, селиконски носев во болница и тие се потребни, вир влошки земав 2 пакетчиња па ми носеа цело време од дома можеби 5-6 потрошив и дома уште толку, гаќите на Чико џабе ги купив само за излегување едни облеков. Облека ќе ти донесат пред да одиш, сабајлето на визита ќе ти кажат дека денес те испуштаат пр. околу 12-13ч. да се јавиш дома да кажеш. Мислам дека се ти одговорив , ако има уште нешто пиши слободно.

На S.o.F.i, LiquidLuna, Дениција21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Jas 39 pravev Nifty I Bev na skrining rezultati 9 den, jas zaradi godinite ho naprav prvenstveno, ivf trudnica sum imam vrodena trombofilija I edna biohemiska prethodno od prirodna bremenost.

На bertold и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  7. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    А за креветче размислувате? Знам дека има теми за тоа...ама тука сте ми поактивни. :)

8. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    517
    Леле се' ќе треба сопругот да работи место мене. Тешко нему! хаха. Ти благодарам за одговорот. Ќе те послушам.

На S.o.F.i и Nbnbnb им се допаѓа ова.
  9. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    8.293
    Јас имав 39, само приска направивме, резултатот беше ок и матичниот гинеколог не ми ни спомна за дополнителни испитувања од тој тип.

На Damjana5, Razvigorec и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  10. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    8.293

Прикачени фајлови:

На Lavica2602, Дениција21, paleska3 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Јас еднаш земав на заем електрична на Медела но не ми се погоди и ја вратив, а после тоа рачна на Медела со која терав неколку месеци и ептен беше погодена. Со друга немам искуство. Генерално жениве се позадоволни од рачните пумпи.

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Најфалена е Чико рачната пумпа, па локо кроко електричната, па медела. Во приватниве болници давале пумпа ако има потреба па мажите им купуваат на родилките пумпа и им ги носеле во болница. Некои викаат не купувајте пред време, ќе ви донесат од дома ако треба а некои викаат обавезно набавете и носете во болница.

На S.o.F.i, tanja11991, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Мој искрен совет е да си носите од дома ако сте во можност. Освен ако не е приватна болница, знам таму им даваат нивни пумпи

Со прво дете баш се намачив во болница, со второто веќе знаев како рачно да се измолзувам но веднаш откако дојдов дома решив да земам на заем од другарка.

На zverkica и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  14. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Јас од искуство на други знам дека со електрична, во првите денови и недели знае и да биде болно- тоа влече колку што треба и не треба, а млечните канали не се така отворени како подоцна во текот на доењето. Со рачна пумпа сам си одредуваш темпо, можеш да одмориш, и не треба некоја голема количина да се одмолзи.. Мене ми бркаше работа рачна, сосема ок (не молзев во подоцнежните месеци за да ми требаат поголеми количини и поголема брзина).

На tina2018, bybeDkid, Kitten и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.344
    Допаѓања:
    1.469
    Јас кога се породив бев убедена дека супер ќе терам со доењето па купив само ланолин од фрезидерм кој испадна дека е катастрофа (барајте чист ланолин) и одма ми се направија рагади и краишта бев дури цицаше и болки плус.па ајде порачував силиконски, чист ланолин и позајмував пумпа. Ептен неспремна бев од пуста самодоверба. Така да сега здравје со второво кога ќе се роди се ќе носам со мене.

На LiquidLuna, Capricorn Taurus, zverkica и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Од кој ланолин да купам од аптека ајде помош од искусните мајки

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.344
    Допаѓања:
    1.469
    Јас мислам дека од Леа имав и ми заврши работа.

На Razvigorec и tina2018 им се допаѓа ова.
  18. Ivana-Iva.94

Ivana-Iva.94 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    320
    Ве молам споделете ако знаете некој лек за затнат нос, болно грло и кашлање. Веќе 5 дена ме мачи. Пијам доста течности, супи, витамини ама некако многу упорна оваа настинка, а на лекар не ми се оди бидејќи сум 8ми месец па ми е страв немој корона да закачам случајно.

На NIKA@ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    17.711
    Јави се кај докторот, нека ти каже што смееш да земеш да не одиш до таму.

На Ivana-Iva.94 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  20. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.677
    Допаѓања:
    8.974
    A дали е прополисот безбеден? Мислам дека многу ќе користи за настинки, инфекции и слично.
    Вака по нет читам дека смее, само не во премногу големи дози.
    Дали некоја мама се има консултирано со доктор?