Со доктор се немам консултирано, но користев галапро спреј за грло неколку дена во првите недели од бременост и фала богу еве 22 сум немам последици. Не се консултирав бидејќи сметав дека се што сум користела пред бременост смеам пак ама не било баш така...
Пантенол за грло е дозволен, барем така пишува на упатството, солен раствор, земи си од оние хербалните креми (јас имам Biosept од малиот што го мачкам) измасирај се и диши еукалиптус, ако имаш инхалатор инхалирај се со солен раствор, Ц витамин, селен и цинк појачај, преку исхрана или суплементи, чај од Ројбос. И јас од вчера сум со растечен нос, пецкаво грло и кивавица и солзење на очи..
Баш распрашај се за упут дали треба. Пред 4год кога раѓав знам гетев ми е матичен ме праша каде планирам за породување и ми даде еден лист валда упут беше до него да отидам, мајчината книшка и листот со крвна група и последните брисеви ми ги бараа на гинекологија во Гевгелија.
На Медела е потврд, потешко се размачкува, на Лансино е полесен за размачкување. И двата се подеднакво ефикасни за заздравување. Друг немам пробано
Zdravo prbpat pijam femibion 1 i vekje 3 tableti ispiv a nakraj vidov deka ima sema za pienje go pishuva sekojden? Dali ima vrska dali treba soo red da se pijat ili toa e samo onaka se pisani denovite?
Онака се пишани деновите, чисто да се водиш дали тој ден си се напил Нема врска, составот е ист на сите таблети
За сите трудници што мака мачат со гадење и повраќање, ги препорачувам ластичињава - sea bands. Функционираат на принцип акупресура и искрено бев изненадена колку ми помогнаа, бев скептична дека едно топче може да помогне. Јас ги носам скоро секогаш, меѓутоа може да ги вадите, и ако почувствувате потешкотии да ги ставите, делуваат брзо. Е сега лош момент, ги нема кај нас, па ако имате некој што патува може да ви ги донесе. Претпоставувам ги има во околниве земји, можеби дури и Врање како поблиска релација.
Деновите се пишани само како потсетник, за да не се заборавиме дали сме се напиле таблета. Јас си ги пиев спрема деновите како што се пишани на пакувањето за да не се думам дали сум испила дента или не.
Jas koristev domasen propolis na sekerce vo Rana bremenost nasitav I mi pomogna maticna opsta ni kaza kao nemoj da ne si napravis alergija nekoja ama jas ne ja poslusav I mi bese ok mi pomogna I pominav nastinkata.
Софи се јави Тука сум тука друшки мои, само маж си дојде и од мерак немам време за Фемина. Сум испуштила многу работи од вас, едвај ве прочитав. Што убави работи сте си пишувале. Шала на страна стварно некако немав време, што попрво да завршиме и кога ќе погледнам убаво мислам ништо не сум спремна. Имам уште доста работи за пазарување и перење. Инаку денес бев на прво ЦТГ, 36та недела сум. Бебче е добро си расте. Во уринокултура 2 бактерии Ентерококи пак и Ешерихија-другарката стара ми се врати и тоа 1милион. Тоа печење цело време е од нив јас мислам, уште си го имам. Ќе пијам пак антибиотик и може некогаш ќе се решам од нив. Ве гушкам мешиња.
Етее ние се сторивме и со количка и со креветче + душек. Ми останаа уште некои работи за во болница дури и силиконски брадавици купив . Викендов ќе почнам да перам и пеглам
Количката Graco transform ја постирав во темата "последното што го купивме за бебуш" Креветче lorelli. Силиконски medela