И јас синоќа сонив Едно мало девојченце. штотуку проодено, плави очи, плава косичка...многу бело, ме гушкаше. И се обратив со Елисабетх, како што го планираме бебчево. Во прв момент се збунив, зашто бев и бремена плус она годинка, ама еве мојов ми рече она е, а он активно ќе продолжи да работи на остваруавње на моите соништа за другото
Радувајте се на убавите соништа, од мое и на многу други трудници искуство само да ве предупредам дека што поблиску до термин ќе бидете то пострашни ќе ви бидат соновите, да си знаете, да не се плашите, нормални се и страшните сонови. Знам лоша сум ама си викам да си знаете што ве чека.
Честитки Најмили, со среќа да Ви е исполнето секојдневието! Баш се прашував што се случи, со термини бевме тука некаде... Супер што си поминала лесно!
Pravev test bremenost 5 dena pred ciklusot izleze bleda vtora limits mislev déka e greska pa pravev uste Eden isto izleze bleda linija, megutoa imam bolki isto kako pred ciklusot,sto znaci vakov resultat ? Nekoja od vas trudnici slicno iskustvo
Simptomite za dobivanje ne znacat deka ne si bremena,mnogu rano si go napravila testot,najverojatno edvaj cekas dve crtki Jas mislam deka kolku i da e bleda vtorata crta,se raboti za bremenost.Za nekolkuvdena ako povtoris ke vidis deka e pojaka crtkata.
Kaj mene isto taka bese prviot test so bleda crtka,no ne go povtoriv,znaev deka stom ima bleda crtka,nema greska,bremena sum...a simptoni za dobivanje moze da si imas prvite nekolku meseci..
Кај мене покажа 4 дена пред добивање. Првен утринска, потоа и вечерна урина. Доброто беше што стоеше текст и си на чисто, нема дешифрирање бледа / дебела. ЈАс уште утри би направила преку крв а не да чекам неколку дена па да го повторам преку урина.
Daa da, jas sonuvav kako go dojam, ama vo sonot ne znaev dali e toa masko ili zensko bebe premnogu si gi mislime bebcinjava i zatoa gi sonuvame
Го сонував и јас моето бебче, сабајлето се чудев ххехех. Имаше очиња како татко му-сини и беше бело, буцкасто бебенце. Беше повиено како тогаш родено во болница. Убаво некоја мамичка пиша дека ги сонуваме зошто мислиме многу на нив.
И мене ми фали темава и мешето,а читам многу нови труднци,нека се множат @elena.mak честитки душо,те читав во првата бременост и ми беше ептен пример за позитивна трудница и ептен ми е мило што многу брзо се одлучи за втора бременост @Najmili честито ќеркичката баш те мислев ама ти си ме преварила и мене
Еве конечно после две недели чекање на прегледот, официјално 6н.и2д. со срцева реакција. одма го заприметив трепкањето на срцето, леле пресреќна сум. одвреме на време ми се лоши и ми се повраќа, ама нема гајле, врвам без повраќање засега
Bravi,cestitki,da si imas lesna bremenost,ti rekov jas stom ima vtora linija kakva i da e,pozitiven e testot uzivkaj vo ubavata vest.
Pozdrav do site novi mesjinja ) imajte lesna bremenost. Inaku i jas go imam bebuvceto sonuvano nekolku pati i momentot koga se poroduvam...a ne deka znam kako e hahaha.....pa celi filmovi doktori cuda , pa neubavi situacii i razni gluposti ama se e toa od podsvesta od mnogu sto se zamaram i si imam potajni stravovi No fala Bogu koga ke se razbudam od takvi nekoi neubavi sonista presrekna sum no ima i ubavi heheh bas ednas si se miluvav so bebceto bese taka pogolemko hehe i se cudev kako porasnalo tolku brzo hahah abe smeski edvaj cekam naredna nedela sum na kontrola i da go vidam....inaku teram 27+2 ....seuste so povremeni bolki vo preponi, kicma, tistenje na stomak, sekojdneven voden iscedok.....itn....no se se izdrzuva
Hhh uste ne mi se veruva hhh dur ne go vidam na eho Cekam tatkoto da dojde od rab da mu soopstam happyy
Женчулиња ај едно прашање. 35 недела сум и неколку дена по ред осеќам како стврднување на стомакот...мислев бебево мрда или се мести лошо но сфатив дека ми се згрчува стомакот и опушта (а притоа немам болка никаква)....Дали е нешто алармантно???
Не си почувствуувала до сега така душо? Леле, сега ме преплаши. Јас сум 22 недела и така ми прави стомакот понекогаш. Баш последниве 2 дена чувствувам повеќе. Мислев дека е нормално!!!