Не мисли лошо иако е тешко верувам,ама мисли си позитивно не ти треба стрес а на беба уште помалце. Бидете добри и двете,тоа што било поминало
знам како е и јас го имам истиот проблем и јас еве јадам аеонии сок од цвекло бидејќи не јадам цвекло не помага никој не верува сите ми зборат не јадеш не јадеш... ја на почетокот ги пиев флорадикс за месец од 4 на 19
Ako si na terapija treba da si ispituvas na 3-4 nedeli I rezultati da gi gleda I transfuziolog I ginekolog vo slucaj da se kacuvat nad dozvoleno nivo da ti se zgolemi doza na kleksan. Vo prvo tromesecje D-meri treba da se do 950 vo vtoro do 1500 a vo treto do 3500. Jas do 13 nedela primav I aspirin I kleksan posle ivf doktor.mi go ukina aspirinot prodolziv.so kleksan I jas imam mutacii I si proveruvam D-meri I hemostaza na 4 nedeli. Tie sto ne koristat terapija proveruvat povremeno koga ke I'm kaze doktor so terapija treba redovna proverka. Za transfuziolog privaten mozes da ides vo bilo koja klinika medjutoa za da si refundiras kleksani kupeni ti treba izvestaj od.transfuziolog na klinika Ili od ginekolog od Gak, Cair ne priznavat od privatno.
Да пробаш какао секој ден да пиеш и да направиш мед со коприва и лимон, може ќе ти помогне дополнително
Kaj Jani koga planiras mora od porano d si gledase termini sega si zakazala za dekemvri ama koga ke se pustat za januari odma vrti na maticna I zakazuvaj, e sea moze koga ke.ides kaj nego on da ti dade da se bocnes pa zaedno so izvestaj I rezultati da ti prati na Sistem kaj maticna Ili pak od ginekolog da baras upat za labaratorija porano da se bocnes I gotovi rezultati da mu od odneses I da gi vidi.
Nekoja od clenkite spomnaa deka doktor I dal Feroglobin sirup koj gledam go ima I kaj nas ama e kombinacija osven na zelezo I na drugi vitamini I minerali pisuva deka e okolu 600 I nesto denari.
Девојки ми излезе реклама за ова па да споделам со вас: http://www.biosave.mk/blog/vebinar-...y2grrUxO10puuPGsKjuFqoHDYIU3xh4u2xIaHaoo5VtPc
Не знаев каде да го прикачам,овде мислам е најсоодветно,да ве охрабри,разнежи ,за сите што веќе го почуствувале и за оние што ќе го почувствуваат наскоро...
Дечки здраво. Знам дека има посебна тема , ама сакав да ве прашам како се пазите во бременоста за време на Корона ? Искрено, се чувствувам преплашена, со оглед на тоа дека сум невакцинирана и бремена. Каков е вашиот став за вакцинација во бременост? Почна да ми се јавува некоја анксиозност која ми се продлабочува, а е поврзана со пандемијата. Да напоменам, имам веќе едно дете, ама го родив во сосема поинакви услови, за кои не ни помислив дека еден ден ќе станат реалност. Освен пренаталните витамини пиете ли и нешто за стимулација на имунитет?
Здраво мами, Сакам да почнам да купувам облека за бебето,но немам претстава по колку парчиња на пример да земам боди со долги, од 0-3месеци? Некој совет? Стварно не сакам да се трупам безпотребно со алишта кои нема ни да стигне да ги облече но од друга страна се плашам да не трчам да купувам оресно породена..
Јас не пијам ништо дополнително за имунитет. Инаку се пазам со тоа што сум постојано дома, излегувањето ми е на лекар или до маркет. Не шетам по ресторани, птодавници, трговски. Доколку се случи да одам некаде или да дојде некој, избегнувам гушкање и слично иако сите околу се вакцинирани. За работа, работам од дома. Инаку, одам за викенд кај моите и кај на мм неговите, тие иако вакцинирани сепак имаат контакт секојдневно со повеќе луѓе на работа ако не повеќе. Исто и мм оди на работа, секојдневно е со луѓе, барем се тешам дека сите се вакцинирани. Мене стравот колку толку ми помина и сфатив дека и да сакам 100% не можам и не е здраво за мене да се изолирам. Јас сум вакцинирана со една доза, додека се двоумев дали да ја примам втората или не ептен бев во паника и преплашена, сега така полабава сум.
Како и сите останати 'нетрудни'. Не излегуваме многу со луѓе (јас скоро ич, за среќа работам од дома), ако излезам си носам маска и се мешам у гужви. Освен витамин Ц и пренатални други суплементи не пијам. Лично сум против вакцинација во бременост (не општо), бидејќи сметам дека нешто толку ново и неиспитано е премногу ризично да се внесе во и онака загрозен метаболизам како оној на бремена жена. Иако многу гинеколози тврдат дека нема никакви штетни последници ни по мајката ни по бебето, никој не може да го предвиди имунолошкиот одговор на моето тело, така да според мене, вакцинација сега е преголем ризик.