Некои денови воопшто немам болки, а некогаш од стомакот преку вагината до засникот ме боли, тогаш прилегнувам на кратко колку да ми мине. Ќе видам доколку се почести ќе побарам боледување ако ми даде матичната барем неколку дена со лежење да видам дали ќе има подобрување.
Колку е по јачина чистата маноза? Не сум ја видела. Едни д мануро ги знам чиста маноза ама послаби се. Ај да се изжалам од по сабајле. Вчера цел ден имав болки доле вагинално кај серклажот па болки во стомакот. Цел ден лежев во кревет. Се на се 5пати за во тоалет што станав преку дента. Пиев доста вода и ноќеска станував. Пред легнување една психа ко ме мавна на негативни мисли. Од утре 24та недела здравје, закована за кревет, штом станам болки, неможам ништо да правам. Најлоши сценарија на мисли ми изнапоминаа дека малата што ја имам дома ќе ја оставам без мајка, дека ќе искрварам, шокови у тело, абе глупости. Се ставив на другата страна кога мене ми доаѓа пациент во ординација. Сватив дека многу полесно ми е да си ја работам работата. Нормално дека никој не сака ништо да му се случи, ама си изнаправив сцени секакви во глава. Зошто,незнам... Многу ниско го носам плодот. Каде што ми е царскиот рез во моментот, таму се движењата и ударањата на бебето.
Како најактивна тема ми се чини па да прашам овде. Во фирма сум осигурани од 19 мај годинава, сега сум бремена 34 недела и некој ден. Термин ми е 21 декември но изгледа пак ке биде царски па така и некој ден пред термин ке биде. Сега прашањето ми е дали претпоследниот ден од месецот можам да го отворам породилното а последниот ден од месецот да ме остават од работа? Дали бидејки е после отворањето на породилното ке ми следува надоместок. Сето тоа за да не плаќам плус пари бидејки се договорив јас да си плакам придонеси колку да можам да земам породилно. Незнам дали успеав да објаснам убаво. Дали Знае некој?
Вчера матичната ми препиша Lactiferon, поради хемоглобинот кој е 106, да додадам дека серумското железо секогаш ми е од 15-20. Во 8ми месец сум, јас мислам нема потреба да пијам суплементи за крвта шознам? искуство некоја да ги има пиено истите таблети
Мењај гаќи,може е само период секојдневни избегавај ако си дома. Ја си правев чај од камилица по концентриран во еден шол киснев по 3кесички и после туширање или одење во вц со памук убаво накиснет си се бришев доле,вагиналети не сум користела цела бременост. Ама брисевите беа чисти
Да, 2000мг имат. Во пакетче има по 7 внатре, и си ги пијам сите 7. Знам дека имаше чиста брусница на Џејмисон, нема да е лошо да ја попијам.. Немам истражувано, од овие пренаталните вит кои се најдобри?
Јас земав д маноза на JGL, имаат додаток само ниацин - 2000 mg, niacin (nikotinamid) 20 mg. Инаку, околу Нифтито во Гинекаликс. 620 евра, резултати за 10 дена. Е сега, мене малку ме разочараа... Објаснија дека тестот некогаш може да биде лажно позитивен или лажно негативен во одредени ситуации. Исто така, доколку нешто се детектира, не дај Боже - сепак мора да се прави амниоцинтеза како 100% точна процедура. Тврдат дека е најнова технологија во областа на ДНК, меѓутоа амниоцинтезата сепак би утврдила било каква аномалија. И така...
Pregnacare, Pregnazon & Femibion. Pregnacare Max/Plus имаат најмногу омега, 600мг, а другите по околу 200мг. Како и да е ова се сите поквалитетни, има и други на Pharmavital i Proven во Зегин ама ич не им верувам.
So site prenatalni testovi e taka, nikoj ne e 100% tocen, no sepak tocnosta e so mnogu golema verojatnost. Ednostavno ova mora da bide navedeno.
Девојки, 29 недела сум.. Утрово се разбудив со чудни болки во кичмата, долниот дел, на моменти се појаки, на моменти онаа тапа болка...нормално ли е ова? Зедов и магнезиум и парацетамол, уште никакво подобрување..