Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Бракстон Хикс, лажни контракции се тоа, нема потреба од загриженост, не е алармантно, нормално е.

На pilenka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.820
    Допаѓања:
    77.202
    Kje se vidime jas i ti na poragjaj izgleda, ako se poragjame na isto mesto :D jas sum 27+5 :)

На menelele и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  3. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    А кога најрано се јавуваат?
    Те молам кажи ми ако знаеш!!!

4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Се јавуваат обично после 30 недела, кај тебе може станува збор за ширење на матката и кај тебе е нормално нема потреба од толку преплашеност. За секој случај отиди си на лекар за да бидеш мирна ама сигурна сум дека ќе ти го каже истото што и јас.

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Mene mi bese isto taka minatata nedela, a sega sum 36nedela, ama ne mi se slucuva poveke toa!!!

6. sandrinja53

sandrinja53 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    19
    Уххх фала ви .... ќе поспијам мирно, ама ако продолжат вака да си тркнам утре докај Др а? Добра ноќ:yawn:

7. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Мислам дека нема место за загриженост и јас почнав така да ги осеќам тие лажни контракции уште пред две, три недели. Се додека не се со болки и на правилни интервали мислам дека е ок. Поздрав.

На sandrinja53 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Da, treba odmivanje posle. Jas se miev na sekoe mocanje, znaci za 24 saati da se potrosi.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    @mariz bogami moze da se vidime, ako ni se pogodi i na isto mesto da sme hehee ajde so lesno da dojdeme do togas :inlove:pa ke slavime :^:

На mariz и espana им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Девојки изминатава недела се борам со настинка, т.с немам крајници и грлово многу ме боли и одма го изгубив гласот.
    Температура немам(на неколку пати само крпче ракија си врзав) и се обидувам со домашни рецепти без никакви апчиња. Иако во текот на ноќта сум ужас поради сушење на грлото и изнудена сува калица, денеска чуствувам големо подобрување.
    Се надевам за некој ден целосно ќе ме пушти.

Денеска на повеќе пати кивнав...и сега приметив дека ми протекува по малку крв од носот.
    Инаку освен гребењето на грло немав никакви проблеми изминатава недела со настинката, носот не ми беше затнат и немав потреба од секнење.
    Да не кревам непотребно паника, секако не дека имам локва крв, нормално ли е од кивање да пукнал некој капилар. Тоа е мојата претпоставка, имал некој слично искуство?

Едит
    може ли некој капилар и во грлово да испукал(facepalm)

Последна измена: 14 јануари 2015
    На irena.1 и tessie им се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Да. Особено ако пред луѓе имаш навика да ја задржуваш кивавицата (знаеш она да не кивнеш на глас со отворена уста), тогаш уште повеќе пукаат, но и вака ако била поупорна и поагресивна кивавица.

Не му се плаши.

За грлото пробај редовно да си јадеш мед. Ќе ти помогне и со киселини, два зајаци со еден куршум.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Од она што имам читано, нормално е крварење од нос кај бремени жени (ако не е екстремно, секако). И мене во последно време повремено ми се случува, а носот скоро цело време како да ми е затнат (се викало ринитис во бременост).

13. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    E i jas sum tuka so vas dobro e ke se druzime ajde samo so lesno na site da ni e:inlove:

На mariz и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас исто така знам дека не е страшно крв од нос ,доколку не е премногу.Ми се случило и мене во бременост да ми потече крв од нос. Во врска со сува
    кашлица,го имав тој проблем и пиев чај од тегавец,по една шолја на ден,и фала богу ми се среди со тоа.Да споменам дека за чајот го консултирав гинекологот и рече дозволено е по една шоључка на ден.

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас да ви кажам бев на гинеколог за вагинален брис да ми земе заради вагиналново пецкање,па ќе видиме.Доколку некоја имала искуство со пецкање и нелагодност нека сподели ... :) но не е пецкањето поврзано со уринирање туку онака вагинално.

16. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Баш пред неколку дена читав некаде дека во оваа фаза од бременоста може да се јави крварење од нос, исто така и затнат нос. Но дека тоа е нормално.
    Поздрав

17. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    @danichap ic da ne se sekiras! Vo prvata bremenost toa hobi mi bese, na sekoe kivanje krv. Se askav dzabe po lekari, koga se porodiv po x vreme, prestana.

На danichap и espana им се допаѓа ова.
  18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Дали во бременоста ви се случило да имате болки во желудник? Јас сум 25 недела и се разбудив со такви болки.Можно е да е од некое јадење од вчера.Какви искуства имате вие и какосе справувате со тоа?

19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Да, имав многу болки во желудник. Киселини и болки. Сето тоа го припишував на чирот, така и излезе на крај. Најверојатно имаш поосетлив желудник, па затоа ти реагира.

20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ako ne si imala problemi so kiselini,povrakanje..zaprimeti da ne e koga jades mnogu kiselo,konzervirano,tursija..jas primetiv deka tursija mi pravi problemi.
    Ne za djabe ni preporacuvaat da izbegnuvame soleno,kiselo i luto.