Се јавуваат обично после 30 недела, кај тебе може станува збор за ширење на матката и кај тебе е нормално нема потреба од толку преплашеност. За секој случај отиди си на лекар за да бидеш мирна ама сигурна сум дека ќе ти го каже истото што и јас.
Мислам дека нема место за загриженост и јас почнав така да ги осеќам тие лажни контракции уште пред две, три недели. Се додека не се со болки и на правилни интервали мислам дека е ок. Поздрав.
@mariz bogami moze da se vidime, ako ni se pogodi i na isto mesto da sme hehee ajde so lesno da dojdeme do togas pa ke slavime
Девојки изминатава недела се борам со настинка, т.с немам крајници и грлово многу ме боли и одма го изгубив гласот. Температура немам(на неколку пати само крпче ракија си врзав) и се обидувам со домашни рецепти без никакви апчиња. Иако во текот на ноќта сум ужас поради сушење на грлото и изнудена сува калица, денеска чуствувам големо подобрување. Се надевам за некој ден целосно ќе ме пушти. Денеска на повеќе пати кивнав...и сега приметив дека ми протекува по малку крв од носот. Инаку освен гребењето на грло немав никакви проблеми изминатава недела со настинката, носот не ми беше затнат и немав потреба од секнење. Да не кревам непотребно паника, секако не дека имам локва крв, нормално ли е од кивање да пукнал некој капилар. Тоа е мојата претпоставка, имал некој слично искуство? Едит може ли некој капилар и во грлово да испукал
Да. Особено ако пред луѓе имаш навика да ја задржуваш кивавицата (знаеш она да не кивнеш на глас со отворена уста), тогаш уште повеќе пукаат, но и вака ако била поупорна и поагресивна кивавица. Не му се плаши. За грлото пробај редовно да си јадеш мед. Ќе ти помогне и со киселини, два зајаци со еден куршум.
Од она што имам читано, нормално е крварење од нос кај бремени жени (ако не е екстремно, секако). И мене во последно време повремено ми се случува, а носот скоро цело време како да ми е затнат (се викало ринитис во бременост).
Јас исто така знам дека не е страшно крв од нос ,доколку не е премногу.Ми се случило и мене во бременост да ми потече крв од нос. Во врска со сува кашлица,го имав тој проблем и пиев чај од тегавец,по една шолја на ден,и фала богу ми се среди со тоа.Да споменам дека за чајот го консултирав гинекологот и рече дозволено е по една шоључка на ден.
Јас да ви кажам бев на гинеколог за вагинален брис да ми земе заради вагиналново пецкање,па ќе видиме.Доколку некоја имала искуство со пецкање и нелагодност нека сподели ... но не е пецкањето поврзано со уринирање туку онака вагинално.
Баш пред неколку дена читав некаде дека во оваа фаза од бременоста може да се јави крварење од нос, исто така и затнат нос. Но дека тоа е нормално. Поздрав
@danichap ic da ne se sekiras! Vo prvata bremenost toa hobi mi bese, na sekoe kivanje krv. Se askav dzabe po lekari, koga se porodiv po x vreme, prestana.
Дали во бременоста ви се случило да имате болки во желудник? Јас сум 25 недела и се разбудив со такви болки.Можно е да е од некое јадење од вчера.Какви искуства имате вие и какосе справувате со тоа?
Да, имав многу болки во желудник. Киселини и болки. Сето тоа го припишував на чирот, така и излезе на крај. Најверојатно имаш поосетлив желудник, па затоа ти реагира.
Ako ne si imala problemi so kiselini,povrakanje..zaprimeti da ne e koga jades mnogu kiselo,konzervirano,tursija..jas primetiv deka tursija mi pravi problemi. Ne za djabe ni preporacuvaat da izbegnuvame soleno,kiselo i luto.