Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Мешиња има нов курс за трудници на инста профилот mamma.mk.prenatal.education од 6 декември. Знам дека претходно прашуаваа некои за курсеви па ако сте заинтересирани проверете.
    Јас сакам да се пријавам има интересна програма. :hug:

Последна измена: 15 ноември 2021
    На tina2018 и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  2. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Ама што ти е тебе, зашто не можеш да шеткаш? :wasntme:

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Има во локо кроко во бутел. Мн беше убаво дебело волнено, со дупки за каишите.

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Не ми се вози повеќе, ни возач ни совозач :smirk: Дома ми е некако најпријатно, или во природа, не би да се бутам по продавници. Ама затоа секој ден пратка, и 300 табови отворени со производи :lol: само ова ми остана нереализирана нарачка, а мислам дека ќе ми треба, од искуство

На marijamarkoska, zverkica, pamelche и 4 други им се допаѓа ова.
  5. cipiripi

cipiripi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    524
    Може ли да ми кажете како се пријавувате:)

6. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    На инста профилот што го пишав, во порака им пишав. Имаат и програма да видите и цена мислам 1500 денари е 4 предавања по 90 минути. Така нешто беше. Има за предпородување, вежби за дишење, пораѓај, доење... не знам дали смеам линкови ама еве во споилер

На cipiripi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Исто се осеќам и јас, ич не ми се бута у молови и гужви. Ама ми останаа уште некои стварчиња да докупам, ама здравје у декември.
    Вака општо како си? Јас и ти сме блиску со терминот знам, те фаќа ли паника малце? :inlove:

8. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    Хелоу мешиња. Само што доаѓам од преглед. Само со доктор не на ехо. (тука е така посебно доктор друг преглед ехо)
    Конечно влегов во 9ти месец 36+0.
    Ми закажаа царски на 9ти декември.
    Толку многу се стресирам, тогаш ќе бидам 39+3. Некако ми е доцна. Се надевав дека ќе биде барем на 6ти. Со син ми природниот процес почна во 38+6 Ама работите не одеа по план па завршив со итен царски во 39+0. Они ми викаат ако почнат порано контракции дојди веднаш за итен, ама јас имам уплав од првиот пораѓај и толку многу се стресов се расплакав од паника.

На mal.ecka, Ani93, eli25 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161

Ти и онака лежиш, ама сепак мислам дека како ќе расте ќе се качува нагоре.

Баш секој со своја мака, цела вечер не спиев од болки во желудник, веќе неможам ни да јадам салам.

10. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Мајки што ќе се породите зимава или веќе имате зимско бебче па да дадете некој совет :D сакам да почнам да купувам облека ама не знам од што да земам најмногу? Треба да се породам во декември и ме интересира што да носи бебка по дома за да и биде топло и удобно? Мене ми доаѓа да изнакупам тон ствари ама од друга страна па си викам колку од тоа реално ќе ни треба бар првите месец-два и се плашам дека ќе направам хаос, дека од тоа што ќе ни треба ќе земам малце и обратно :D

На tina2018 и bubabuba им се допаѓа ова.
  11. bubabuba

bubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    268
    исто и јас ќе имам зимско бебенце, па јас се мислам дали да купам количка 2 во 1 или да земам од тие што се 3 во 1 со корпа, се двоумам дали ќе имам потреба од таа корпа бидејќи истата како што ве читав се користи до 6 месеци

12. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106

Прикачени фајлови:

На Anaksunamoon, tanja11991, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    1.837
    Здраво мамички :D пишав и во друга тема ама овде сте ми поактивни, дали некоја од вас има искуство со др. Лазарова на гак за втор скрининг конкретно ме интересира како е. Денес бев на преглед и ми рече највероватно ќе имаме девојчее :inlove: Ама читаќи ве вас научив многу па искрено ми значи вашето искуство, дали да одам таму или да си одам на приварно. Ве гушкаам сите и многу сум среќна морав да си кажам :l::l::l:

На baby 5, Anaksunamoon, betty oh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. еурокрем

еурокрем Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    389
    Девојки колку се плаќа Ковид тестот пред пораѓај во Систина? Или влегува во цената?

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    И страв ми е, и едвај чекам да заврши бременостa. Не ми е така розево ко првиот пат, и јас сум 5+ години и се изморувам брзо и лесно, мака ми е веќе да не можам да си играм со малиот, да функционирам на 50% од батеријата..
    Се изнаспремав деновиве, торба почнав да полнам. Ранец е додуше, оти не сум фан на фенси торбици за мајки, плус дискриминација ми е за татко - а ранец и он може да носи. Плус, од пракса спремен ранец со бебешки работи само да се дигне од било кој родител пред излегување е рајски.
    Мм вика да не форсирам многу со подготовки, оти баткото се роди наредниот ден од кога го наместивме креветчето. Овојпат договорени сме тие двајца да го наместат непосредно пред да си дојдиме од болница, може малер ни е. Па го потсетив дека подобро е да имаме спремно сѐ што е потребно и му текна како трчаше на - 10 по влошки, кремови, стерилизатор, стерилни гази, па после благодарен што сакам да го поштедам. Сеа финансиски не му се допаѓа, забегувам по малку (три органски купки од разни производители, две масла, кутија за цуцли а дома имам веќе 2 ама нерозеви). Ај, ќе ме истрпи уште малку, после други маки доаѓаат (слатки, најголем дел од нив).
    Се токмам за трет скрининг, сакам на едно одење и да се договорам/распрашам за пораѓај, минатиот пат по протокол ќе одев после 36та недела, па по телефон од влез на Скопје со дупнат водењак прашував "Колку е пораѓај кај вас?" ко божем торта ќе купувам или мајстор за кречење барам.
    Инаку, општото стање како и на 80%тука:
    стомак тежи, колкови болат,
    не се спие, нит се лежи,
    ова и рима има,
    ама ич не штима,
    да си труден и
    во никое време буден..

На marija305, zverkica, paleska3 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    2.684
    Подлоги за преспблекување се најпотребни, без нив ништо да си купиш обавезно.... Јас без нив до сега ќе требаше да фрлам гарнитура за само месец

На LoveHope, Anaksunamoon, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Од каде купивте подлоги?

18. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Zenski, kolku e cenata na poroduvanje vo Remedika? (spontanto i so carski)

19. SunnyBunny2016

SunnyBunny2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    135
    Мамички од каде земавте Радосници за бебушите? Сите што ги видов не ми се убави

20. Tanja90

Tanja90 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    101
    Здраво женски,денес бев на CTG и не покажа никакви котракции инаку сум точно 39 недела.Во четврток сум пак па ќе видеме што ќе кажат,доколку не ме фатат болки па да одам порано.Инаку првиот пораѓај ми беше царски,поради тоа што не се отварав,а оттогаш има поминато скоро 7 год Д -р ми рече може да пробаме спонтано бидејќи бил долг периодот.Најискрено ме фаќа страв зошто со првото дете имав болки како за природно,но не се отворив доволно и завршив царски,се плашам дека и сега може така да се случи па два пати да си истрпам болки.Дали некоја од вас се породила природно после царски да ми каже како поминала на пораѓај(знам дека тоа е индивидуално но сепак да сподели искуство).Доколку има некоја од вас што се разбира да ми каже што значи наодот од денешниот преглед.Ви благодарам.Поздрав до сите и со лесно.

Прикачени фајлови:

На Ivönči, Capricorn Taurus и Anaksunamoon им се допаѓа ова.