Здраво Денес бев на преглед, според големината на плодот сум 6та недела и 5 дена.. Менструација последно имав во јули (немам редовна затоа вака). На екранот се гледа и плодот и крвните садови од бременоста, спрема пред 3 недели прегледот пораснат е плодот, но сеуште нема срцева акција и фетална циркулација. Докторот ми кажа да идам по недела и пол повторно да видиме дали ќе појави срцева акција. Што мислите вие, дали досега требаше веќе да има, дали воопшто ќе се појави..? Многу се загрижив и исплашив, инаку втора бременост ми е.
Е ме изнасмеа асално мами хахах, ајде уште малку ќе издржиме. Каде реши овој пат да се породиш? Јас ја договорив Симонида од Ремедика, здравје на крај на месец одам да се видиме и договориме за породување, а да, пиши што козметика купи за бебе јас немам појма што да земам
@S.o.F.i @Bubamaricka честитки мајкичкиии, да ви се живи и здрави бебушките, гушкајте се и уживајте ❤️❤️❤️❤️
Честитки нека е жив и здрав @S.o.F.i мама нека ти е живо и здраво синчето конечно се олесни гушкајте се сега силно тебе ти посакувам брзо оправување
@S.o.F.i и @Bubamaricka да сте здрави и живи. Бидете најсреќни и безгрижни. Само убавини ви посакувам.
Имам проверено и беше ок. И ние сме крупни со мм и јас препишував на тоа. Ама испадна дека само мерките не им се баш точни. Од 2712гр. за една недела точно измерено 2590гр. Така да сега нема да го повторам скриениот шеќер.
Се мислев меѓу Систина и Санте, минатиот пат таму се пораѓав и супер поминав. Систина од прегледи многу ми е гужва и бучно, како на пазар, во Санте имав среќа само јас и уште 3 мами се породивме тие денови, беше како да сме дома. Во Ремедика никогаш не сум била, не знам ни каде е Само се надевам дека нема да се погоди некој снег/мраз во декември/јануари, и ќе може да возиме 150км. Од козметика, откако ви ја испофалив Логона, па открив дека не ја произведуваат повеќе, и мене ми беше тешко да одберам. Сакам првите години да има минимум хемикалии во средствата за хигиена, па гуглав состојки, и открив и во аптека ми потврдија дека освен Логона, органска козметика слична по состав е Welleda. Земав крем за пеленска регија, шампон и масло на Welleda, имам и шампон Mustela и масло Mustela. @S.o.F.i и @Bubamaricka нека се живи и здрави синовите, да сте горди мами покрај нив.
Сеа читам за бебе ако фати жолтица по приватниве се доплаќало по ден околу 9000 ден. плус, некој викаат си иделе дома па го носеле бебето само на сончање, има некој од вас искуство да сподели?
Devojcinja dobro vecer . Deneska bev na ginekolog I doktorot mi kaza deka imam mnogu belo pranje jas go prasav dali moze da e od utrogestanot rece ke vidime na pap test za 2 nedeli. Inaku na posledniot vo Februari mi izleze kandida I ja izleciv so vaginaleti no sega nemam ni cesanje ni pecenje nitu neprijaten miris a isto I mm. Sakam da prasam dali zgolemeno belo pranje mora da aludira na infekcija?