Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Здраво, да ве прашам од каде најдовте мрежести гаќи да купите за во болница? Во ниедна аптека и маркет нема...

2. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Кај нас мислам дека само овие ги има ако некоја знае нека ти пише.
    https://www.encimenci.com.mk/ga-i-za-rodilki-gol-4-chicco-113700040

3. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Дм

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Мене ми кажа гинекологот а и на нет читав дека е нормално во бременоста да има повеќе исцедок. Јас имам многу и цело време со влошки сум и се мијам.
    Плус ми кажа да се намали со благо и од тоа се правело.

Најдобро ќе каже брис ама не се плаши повеќе исцедок е нормално особено ако нема мирис и боја.

На angelagirl123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    455
    Дали може фамосан од 20мг во 17 недела?

6. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Дали ви се случило да имате зелен секрет долу? Имав јадеж ставав канестен и додека ги ставав ми течеше само нормално бело прање како од вагиналетата вчера завршив значи не ставав и оп на бришење зелено ко мрсол извинете за изразот без мирис и без чешање..

7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    Дм и мислам дека феминки имаат пишано дека во аптеката во Ремедика ги има, ама искрено, според мене џабе фрлени пари (ако не беа околу 300-350ден 4 пара) за само еднаш да ги облечеш. Можеш и памучни гаќи да си носиш. Додуша мене и во болницата ми беа големи.

На MilaSs12 и tina2018 им се допаѓа ова.
  8. betty oh

betty oh Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    85
    Ве молам дали некој имал ист случај како мене да сподели искуство. Близначка бременост срцева акција на двете во 6+2 .одлично напредуваа последно беа 8+4 и 8+2 и денес шок. Едното е добро и си одговара на 9+5 но другото за жал без срцева акција останато на 8+5. Докторката вика можно е да прокрварам или да почне да се суши плодот. Останува само да пратиме и да се молам едното да е во ред.Ве молам некоја со вакво искуство избезумена сум од страв

9. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.477
    Допаѓања:
    17.341
    @kostovaivana мислам дека од тебе читав дека си поминала низ истото... извини ако сум те помешала со друга членка или ти будам не убави спомени ама мислам дека твоето искуство би била огромна мотивација и охрабрување.

На Macmac89, kostovaivana и betty oh им се допаѓа ова.
  10. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Не си стварај стрес за работи на кои не можеш да влијаеш. Ништо не можеш да сториш, затоа само позитивна мисла, има многу случаи на близначка бременост кои завршиле како една, успешно. Најверојатно се двојајчани, по природна селекција останал посилниот. Го имало тоа и во време на нашите баби и мајки, само немале можност да ѕиркаат и да се стресираат. Наместо тоа, си се радувале на состојбата.
    Пушти музика, шетај во природа, гледај филмче или серија и не мисли на лоши сценарија.

На Capricorn Taurus, TanyaClover, Сара Лав и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    @betty oh
    Убаво паметиш. Душо ич да не се секираш. Јас исто, близначиња носев ама не знаев. 8ма недела на преглед се виде дека се две, ама на едното му престанала срцевата акција во 7ма недела. Од памет бев извадена што и како. Мене докторката ми кажа може да прокрвариш сам организмот да се исчисти или ништо да не се случи само да се ресорбира. Јас бев у втората категорија. Ништо не се деси, не прокрварев ништо. Ми дадоа утрогестан со 16та недела и тоа беше тоа. Цела бременост активна преактивна си бев, и секс и се. Никаков проблем немаше. Од кога се породив и на постелката имаше ептен малку останато, значи самиот организам го ресорбирал плодот. Не се секирај, другото бебе ќе си се развива без проблем. Со лесно мила :hug:

На bybeDkid, Meddy, Дениција21 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. betty oh

betty oh Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    85
    Ти благодарам од ❤ за брзиот одговор. Се надевам дека се ќе биде во ред. Се плашам зошто докторката ми кажа дека доколку дојде до крварење можно било НЕ ДАЈ БОЖЕ да го повлече и другото бебе

13. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Нема проблем. Знам како ти е. И јас бев во шок, со не знам колку луѓе и доктори се консултирав, и пренатален тест правев и секоја недела две на гениколог бев. Сите ми рекоа дека колку порано се деси тоа поубаво и без последици за другото бебе. Нека ти даде утрогестан, ставај/пиј 2 дневно до 16та недела. Во 16та недела веќе постелката почнува да лачи прогестерон и не ти треба плус. Се ќе биде во ред, не се плаши. :l:

На Дениција21 и betty oh им се допаѓа ова.
  14. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Здраво, кај мене истото се случи во 17 недела, а откривме на ехо во 20та недела. Тие 3 недели имав проблеми (отоци, болки, повраќање), но за среќа се заврши добро. Од тогаш сум на клексани и редовни прегледи. И кај мене постоеше ризик да не добијам контракции, но фала му на Господ се е ок сега. Тој плод е сеуште во мене, од 17цм, сега е помал од 4цм. Јас ја терам 34+...

На betty oh и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  15. betty oh

betty oh Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    85
    Ти благодарам за споделеното искуство. Се надевам дека и кај мене ќе биде се во ред . Со лесно до крај ❤

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.758
    Во ДМ, на Chicco .4 во кутија има , околу 300 и нешто ден. Низ аптеките барав ,но немаше во ниту една.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    1.238
    Дали знаете од колку до колку саат е подигање на резултати од брисеви во центар за јавно здравје?
    Се си мислам од 13:00-14:00 ама не сум сигурна.

18. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Честитки @S.o.F.i и @Bubamaricka, нека ви се живи и здрави бебчињата :inlove:

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    1.837
    Да, така е од 13:00-14:00.

На TanyaClover и cocopuff им се допаѓа ова.
  20. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    8.958
    Од 13-14.00 ама ти препорачувам и малку порано зошто е голема гужва, турканици и чекање.
    И ако немаш ливче што ти наплатиле, (а претпоставувам дека како трудница не ти наплатиле), напомени им обавезно зошто ги немаат тие испринтано.

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.