Cestitki neka e zivo I zdravo koj doktor te porodi tamu so carski Ili prirodno kako si zadovolna od tretmanot tamu sestrite ti pokazuvat li nesto, jas sum kandidat za tamu prvo bebe mi e pa sekoe iskustvo mi znaci.
Ви благодарам премногу мешиња мои. Јас го родив моето злато и уште не ми е верно дека е мое. Гледај, гледај...и пак неверно. Добро поминавме, се опоравуваме. Се роди малечок 2900, а сега веќе е 2630. Првите 24часа го видов кога го родив и после на 1минута, ми рекоа дека му треба третман барем од 24часа. Сега е подобар и малечок. Јас сум со висок притисок што дополнително ме нервира посебно овие 2 дена незнам што се случува. Вчера 124 со 118 прво мерење, па пак и 105 даде. Ќе се изедначат ми е страв. Сега еве пак 123 со 103. Пијам метилдопа 3 пати на ден како во бременост, ама ете пак. Се пожалив, а и да ви кажам 2 дена тешка мака ме јаде ми се плаче и целата сум нажалена. Сакам дома мака ми е голема. Хормоните сега изгледа ми се до плафон. Само да бидеме добри и да си одиме. На сите вас ви посакувам само среќа и убавини и гушкање со малите сонца. Честитки и до другите нови мами. Ќе пишам кога ќе можам повеќе.
Честитки многу ми е мило И јас сега последниов пат има кафен исцедок некогаш и накај розе маваше. Негде до 11 недела имав, пиев дабрастон 3 пати на ден. Немав јас хематом туку отворен канал но фала му на бога се затвори и се си беше ок. Без секираци одмарај колку можеш.
За козметика јас искористив попуст во Еурофарм на Веледа и купив купка и шампон,крем за пеленска регија и лосион за тело, со попуст ми излезе околу 1400 ден.
Здраво. Од понеделник сум 36 недела и матичната ми даде упут за ГАК, но покасно видов дека е без термин па сакам да ве прашам дали знаете дали ќе ме примат на преглед или да инсистирам на матичната да ми закаже со термин?
Лактамикс, вреќички-не тие зрнцата. И многу течности, створи си навика да седнуваш да доиш со шишенце/чаша/бокал вода до тебе.
Здраво женски.. Да ве прашам, денеска ми препиша матичната утрогестан, но не ми посочи дали да ги земам орално или вагинално.. Како ги земате вие? Како е подобро?
Не, немам крварење, 30та недела сум, на контрола ми кажа матичната дека се е супер со бебче, дури и дека е понапредно .. Незнам зашто ми ги препиша сега, читам по нетов дека се за подобрување на плодот, па малце паника ме фати...
Не се за подобрување на плодот, не се паничи сигурно со бебушко се е во ред како што ти кажала матичната. Утрогестанот е за подршка на плодот, т.е прогестерон кој помага во зацврстување на матката, често гинеколозиве го даваат и превентивно. Јас 18 недела сум и уште го земам, од сам почеток на бременост почнав.