Da ti kazam iskreno vcera rucav gravce so tursija...i jas se somnevam dekaa e od toa,rm kiselo,em teska hrana...eve sabajlevo pijam caj,pa ladno mleko,pa ke vidam,se nadevam.ke mi pomine....
Inaku ,neznam kako e kaj tebe,no jas odma za sekoja bolka od pamet se vadam da ne e nesto so bebeto,da ne e opasno...
Во право си,ем поосетлив,ем си имам гастрит,и многу потешко ми се вари храната,а плус сега со бременоста....епа така е кога сакам гравче во 19 часот да јадам
Ај уште едно прашање -седми месец започнува со 27 или 28 недела.Различни начини на сметање гледам на нет,некаде пишува од 27,некаде од 28.
Jas imav bolki, no ne sekogas, od gravce pogotovo imam bolki ama obozavam i pak go jadam, Mi pomaga koga pri varenje go odmivam vo tri vodi! Inaku nekogas me zaboluvase odednas i ke me macese po pola saat i mi pominuva ko nisto da ne e! sega neznam dali e toa dodeka zeludnikot ja prifati hranata ili pak isto mislam deka bebus koga zazema druga polozba i cuvstvuvam deka me rita tamu, i mislam deka toa isto moze da bide pricina, kako i da e pominuva brzo) A za sedmi mesec koga pocnuva i mene ne mi bese jasno, barav po internet i sekade razlicno pisuva!!! pozdrav
Да,баш така секаде пишува различно,затоа прашувам А штом си веќе тука,да те прашам каде правиш уринокултура и цена? Јас во адриалаб и крвна слика,урина и уринолултура за 550 ден...Читам некои прават за 250 ден,па ме збуни мн.ефтино е тоа.
Ne ke ti e od gravceto.Toa duri pomaga za varenje na hranata.Samo praktikuvaj go za rucek.A tursija izbegnuvaj.Eksencii cuda..
Знам дека помага за варење,ама мене кога ми утврдија гастрит ми рекоа тешка храна никако(грав,зелка) или доколку јадам да биде порано,зашто кај мене храната мн.бавно се вари....а јас во 19 часот јадев и си ја знам грешката
Не дека прави некоја разлика , но математички може да се земе дека прво тромесечје завршува со 13 недели и 2-3 дена, а второто со 26 недели и 4-5 дена, т.е. на средина на 27ма недела (значи тогаш и би почнал 7ми месец). Или како што мм прави, бидејќи нејќе да се замара - едноставно од крајниот рок одзема 3 месеца
http://www.femina.mk/out/?id=bf8c36...be.com/BREMENOST/ishranabrem.php#.U58WNSj9w9U eve tuka pisuva za tromesecijata i brojot na nedelite, pogledajte!!!
Најдов на интернет и некако ова ми дојде најлесен начин на пресметување...ќе го споделам со вас,па видете.На прв ден од последна менструација додади 7.(пр.ако е 5тти 5+7=12.Секој дванаесетти во месеџот влегуваш во нареден месец.Пробајте да пресметате,и видете дали се совпаѓа последниот термин,па пишете
Денеска бев кај матичниот гинеколог на преглед ме гледаше на ехо бебињата напреднуваат добро едното е 1800 грама ,а другото е 1450 грама инаку сум 30 +5 недели.Пред некој ја проверував крвта и хемоглобинот ми е 111,малку сум и настината ми е затнат носот па денеска и кажав на матичната ми рече рече да пијам витамин ц,парацетамол и брусница чај. И закажавме преглед преку тој термин во државна болница кај Иво Ќјаев дали некој има искуство со овој доктор ,матичната рече дека овој доктор работил со патолошка бременост и правел породување па кога ќе бидам на преглед кај него да му спомнам и за породување .Бебињата ептен почнаа да мрдаат и тоа ако ја ставам раката на мешко и почнуваат да мрткаат ептен убаво чувство.
здраво на сите трудници, одамна ме нема мене да пишам ама фатија празници, со гости, па синко мој нее е на школо на распуст, и некако немав многу додир до компјутер,,, како и да е,,, гледам многу нови трудници се приклучиле, што ме многу радува, нека им е со лесно на сите нови труднички, со убаво да си поминеме, јас вака да пишам во понеделникот бев за скопје, на скрининг, на тоа 4д во државна, многу убаво поминав и сум многу задоволна од докторката ме гледаше 30 мин, бев закажана за во 3 саат, втора смена, докторката дојде во 3, ипол али нема веза, оти и бев прва, или пак стварно е внимателна докторката, стварно убаво ме прегледа, и како убаво се гледаше синко мој, и многу ме израдува кога го видов на екранот одблизу , ми изгледаше исто како моето прво синче копија на него,,,ми кажа докторката да испитам скриен шекер, и да ми земат крв за некоја ТОРЧ инфекција,,, дали некои знаат што е таа инфекција, и зашто се испитува?... утре сум на преглед кај матичен, па ке го прашам, и уште нешт не ја разбрав докторката дзли имам плодова вода многу или малку, ама после прочитав на листот, пишуваше обилна плодова вода, дали некој знае? или е имал таков случај,,, espana како што прочитав си јадела грав, јас од грав ненормално повракам, тој е многу тежок тешко се вари, и сега го избегнувам не го јадам,,, @@danichap обавезно да пиеш чај со мед, и маргарин растопен во чајот, многу помага за грлото,,, поздрав трудници и се извинувам за долгиот пост, ама одамна не бев пишала...
Mamicki, da ve prasam dali moze da se koristat kanesten vaginaleti? Jas navistina imam problem so ova kandidiste, dusa mi izvadi veke. Maticnata mi kaza deka site zeni imale kandida i normalno bilo da imam. Ma, nemoj... Makive ne se trpat veke. Blagodaram. Izvinite, od mob sum.
Pa da ako imas kandida poubavo vaginaleti da koristis otkolku da imad bakterija. Procitaj i po starite postovi ke vidis.
Кандидата е досадна габа,јас си ја имам речиси цело време во бременоста,таман ќе се среди,повторно по земање антибиотик или намален имунитет ете ја се појавила Нема ништо опаснода користиш вагиналети,се разбира препишани од гинеколог.Јас ја лечам со гинодактарин.
Ja imav jas pred edna godina gabicnava infekcija i ja izleciv so kanesten 3 vaginaleti. Sega eve mi e aktivna povtorno, a veke 5- ti mesec sum bremena. Maticnata ne mi prepisuva terapija i infekcijata si se razviva neli. Veke dva dena vaginalnite usni kako da mi se poteceni, mnogu bel i gust sekret imam, duri i na preponive mislam deka imam infekcija. Maka si imam navistina, a doktorkava nema razbiranje. Ne znam veke sto da pravam, zatoa prasav za sovet.