Што значи и нивната ординација ќе си ја држат и таму ќе бидат? Него во Кавадарци го запознав од стажирање. А жена му не ја знам. За првото се породив во Кавадарци, ама идеа и педијатри од Скопје и Штип, а сега не идат. Само две докторки се од Кавадарци од кои едната заминува во пензија до крајот на годината. Ќе мислам дали кав или гак. Нешто ако почне пораѓајот предвреме директ гак ќе биде..
Ма какво шубе, само да не боли, а тоа блокмакс лади? Ја сум поише за топличко да стаам хехех, ќе си зеам капсикум пластер тоа ептен помага и грее за вакви ревматозни состојби да ги наречам
Недај боже да тргне порано, одма ќе те пратат на гак, мене ме пратија пред 2ипол месеци исто од кав нема ваљда персонал за така.
Во 6недела и 5дена според ехо мерки немаше уште срцева акција ни циркулација, нареднава недела ќе одам пак.. Секој ден се молам да почни да чука срценцето. Еднаш веќе пишав за ова, но тешко ми паѓа и некако се само негативни мисли ми доаѓаат
Јас тргнувајќи од себе, можам да ве замислам . И какви се бе тие шишиња толку скапи. Па дури и 2-3, за шо ќе ви се, за цела фамилија . Еве ти линк од Авент, имам еден куп братучеди со бебиња и викаат оти производите им биле прекрасни, па сама си пазарувај: https://24apteka.mk/product-brands/avent/
Јас познавам исто бебенце што е родено 7 месечно(со ивф) они беа тежок случај брзо ги пуштија дома 5 дена фала богу мајката и детето се добри еве го си порасна сега е голем батко година ипол се смее полека почнува да оди сам како мотор брз неможеш да го застанеш. Одмарај си што повеќе и ти и бебчо ќе си бидете добро не имај на ум што ќе се деси да мислиш секоја секунда реално сите сме такви викаат пази се првите 3 месеци не се само тие цела бременост треба да се пазиме и се плашиме секок ден што како ќе биде од друга страна не чини толку да се оптоваруваме книга филмче позитивни мисли музика и одмарајте со бебушко.
Nikako negativni misli, mora samo pozitivno, so Gospod napred se ke bide ok. Misli na seto ova deka vo momentot ne mozes nesto da napravis za da smenis bilo sto. Samo pozitivno da mislis.
Прво, не се плаши и стрес додатен не си прави Си примила флостерон, зреењето ќе си заврши, бебе е безбедно и ќе биде добро и деновиве да се роди... Ти само опуштено, слушај доктори, одмарај и така ќе помогнеш да остане подолго во меше. Има секакви приказни , некој во ваква состојба тераат до 40та. Јас од бременост ко по книга, на редовен преглед во 32 ми кажаа скратено грло 19mm , со флостерон и терапија истерав уште 2 недели, бебето се роди одлично, храбро и силно со оценка 9/10 , без никаков проблем и за неколку дена си беше дома Среќно и без грижи , си знае бебето кога е право време да се роди
Мене гинекологот ми рече дури после 8ма да дојдам за да видиме срцева реакција. Јас имав закажано на приватен во меѓувреме, и тој се колебаше дали ќе види нешто, ми рече не се плаши и да нема, рано е, јас бев 6+2 мислам. Едноставно не може никогаш да се знае кога е зачнато бебето, па со тоа и точно да се одредат датумите. Не се плаши и опушти се.
Мила не се грижи и не си прави стресови. Јас во 6+4 бев не ги слушнавме срценцата, па во 8+4 ги слушнавме и двете најубави ден во животот. Само да те мотивирам и позитивно да мислиш ❤️
E I jas se zaprepastiv od cenive gledav vo DM I toa na NUK I na AVENT stakleni se tolku okolu 700-800 a plastic I se od 500-600, tie na baby love se poevtini I shishenca I cucli skoro duplo. Ke prasam jatrva mi vo Zagreb taa na deteto se baby love koristese I pampersi I caevi I za nejze za doenje caevi I vlazni pa ete go sto mu fali skoro 4 godini ke polni, od kozmetika Mustela koristese za koja sega I jas se mislam eventualno za welleda moze bi vo prviot mesec -dva bi zela welleda posle bi preminala na Mustela, komsikata koristi Uriage ne si pameten sto da zemes.
Јас точно од денес 30 гн почнувам, грлото уште во 27 ма ми беше 3,5 см докторка ништо не рече и си сметав дека е таман. Секој ден по 5 до 10 километри пешачење, сама до продавница со 2 кеси минимум, хемоглобин 96 падна и за тоа ништо не рече. Со исхрана се трудам колку што можам па ќе видиме. Болки некогаш папук регион ме боли пецка, некогаш препоните, некни колк, па рамено ама ден, два поминува, апче се немам напиено, ниту витамин екстра од фолната. Упорна сум, се работам низ дома, пополека демек никој не ме брка, не сум во Мк и овде се им е ок и никој не те штеди, ниту нешто превзема. Еве неделава и по 5-6 сати успевам одвај да спијам, веќе аман од лево-десно вртење И несоница, поле пораѓај едвај чекам да си фатам позиција на стомак како цел живот што си спиев. Имам за 3 дена 3 скрининг и само се надевам да биде стварно се ок, толку се лабави што и јас станав лабава, ама кога читам овде колку се пази и внимава на се, чувствувам страв. Само нека биде се ок, иначе пазење никогаш не е на одмет и не може да наштети.
Биди со позитивни мисли и смирена, 7-8 недела ке го чуете срценцето.. Знам случаеви тек во 8 недела имаше срцева акција... Само позитивно
@Bubce38 , и ние купивме па коа ни рекоа во Ремедика Медела , 1500 ден Мисли си дека на ова ќе остане Сега кога размислувам меделата не ја сакаше и жива глупост беше , ама нели прво дете и се ќе купиш што ќе ти кажат. Ме фати настинка од синко Грлото почна да ме гребе, носот затнат, кивам. Ко да ми беше ковидот малку Он лепенка до мене и тоа е. Баш се изнервирав Прееска за малку ќе одев пак на преглед , ама маж ми ме предомисли дека претерувам