Стаклено е, да. Баш за тоа не пие. Чека на готовс, иако вика дека ако дојде до тоа ќе си плател брза помош Он немало шанса да извозе у такво мое стање до Ск. Многу се истрауматизира неќни коа ме слушаше како писнав 3-4пати на прегледот со рака. Цела ноќ не спиеше срцката. А јас со сиот ум сакав да присуствува на царскиот. Боже мили кој го знае у која мишова дупка ќе се скрие
Аа и он како мојот маж. Убави се и овие, ама поарно поефтинки, да може да му ги менувате цуцлите, оти ако се навикни на една и ги снема на пазарот, тешко вас
Не пишувај вакви работи. Ќе прочита и ќе оди уште утре да изнакупи све од цуцли и шишиња за до 5г што ќе требаат за детто Обично во ништо не ми се меша при купување. Не се ни разбира де. Ама еве, козметиката морало да биде еуцерин, а овие работи на Томи типи. Кој знае кој му ја има наполнето главата дека тоа е најквалитетно. Кај и да е и за пелените ќе почне да се распрашува. Нешто за од Грција ми збори да сме земале. Ќе го ставам у ред јас скоро скоро
@Bubce38 ако те грабнаааммм За каков предвремен пораѓај се мислиш ти? Па со тоа грло ти 40 плус ке тераш Еве ти искуство од мене породена у 33 гн После втора доза од флостерон треба да поминат 72 часа и после и да се роде бебе си дише самостално и 95 посто се шансите за преживување Друга бременост од 33гн си бев отворена 2см па се породив 42плус 6 дена Фати креветот фани задруга книга филм и изквачи уште десетина дена После врати се на нормала Ти не се пораѓаш пред време запамти го тоа
@Bubce38 ама колку убаво ти кажале ситее. Немаш потреба за дополнителни стресови и маж ти е за ќотек еј, те паничи дополнително. Легни одмарај си, имаш сега се достапно и по муабетите изгледа си Струмичанка, па ако сум погодила пиши слободно Не се секирај обезбедена си, сигурна си какво раѓање стисни нозе ајде. Те гушкамм
Средуј ја столицата одма. Ако сега имаш проблем после порагај знае да биде уште полошо да не те плашам. Прави компоти посебно од сливи,јогурт,к.млеко,салати зелка марула со повеќе маслиново..
Јас оваа бременост сум постојано со течна столица. На ден по 4 5 пати се празнам, претечно. Мислам дека можно е од магнезиумот што го земам по 2 пати на ден,не сум прочитала во упатството за утрогестанот, баш да видам.
Душо за почеток ништо од ова може да не ти треба. Еве јас купив само рачна пумпа на чико со неа има и шишенце комплет 1900 ден. Само нејзе ја користам оти одма ми дојде мн млеко а бебе малоне може се да исцица. И да две лажливки цуцли на авент комплет одат по две 0-6месеци 400 ден. Немав пред време ништо купено ова маж ми го купи и тоа два дена откако дојдовме од болница. Не брзај со купување
Јас 9 месеци ги поминав со течна столица. Причина не дознав никогаш. Внимавај само да внесуваш многуууу течности.
Пробај природно, сливи, палента, овошје, течности... кај мене природно не биваше па ми даде докторот сирупче на база на смоква, безбеден за деца и трудници, и потоа ми даде едни кесички за пиење. Консултирај се дали има потреба од вакво нешто.
Здраво скрци, едно прашање до тие што примале пролутекс или прогестерон депо до која недела сте ги примале, исто и за кринон гел до кога?
Пролутекс и прогестерон депо примав до 13 недела а кринон не сум примала Примам утрогестан од почеток и ми рекоа ќе го примам до крај на бременост
Девојки, ве молам за помош и мислење. Не е лично за мене. Бременост втора по ред,15та недела моментално. Првата нажалост завршена во 12та недела ради престанок на срцева акција, пред три години. Болки од сам старт во сегашнава бременост, но редовно зима магнезиум, Дабростон, метилирана фолна,аспирин, а до пред две недели и вагинално Утрогестан. Аспирин го прекина ради многу обилно крварење од носот.. Брисевите од пред една недела покажаа уреаплазма позитивна. Сабајлево на тоалетна обилно кафеава крв, одма гледана на ехо и докторката и рекла дека од јака инфекција од уреаплазмата, имала контракции. Прогестерон депо примена, и во наредните недели секоја недела по една треба да прима. Преплашена е,испаничена, уплакана, што е нормално.. Дали некоја имала вакво искуство?? И реков обавезно второ мислење кај друг доктор да бара, но дотогаш некако барем да ја смирам дека ќе биде добро овојпат..