Од суплементи ако си позитивна земај: Ц витамин, Д витамин, Б комлекс, цинк. Внесувај мнооогу течности. Обично тоа препорачуваат. Во случај на температура парацетамол, а за болно грло Пантенол пастили.
Јас бев позитивна во 28 недела. Само парацетамол, супи со многу лимон, витамин Ц и разновидна храна што на сила ја јадев зошто немав апетит. Ми замина за 2 недели. Инаку овие препораки беа од доктор овде кај што живеам во САД. Се породив во 38+4 и малата имаше антитела. Се си беше во најдобар ред и без никакви последици. Поздрав и се најубаво..
Нормални ли се болки во стомак мене ме баш силно здоболе му звонев на гинекологот ми рече магнезиум да пијам и чај од брусница. Нормално ли е? Се плашам многу. Ќе одам утре да ме види вака преку телефон не сакам. Сега не ме боли ништо.
И јас имам 30+6 сум и утре ке одам кај докторот освен тие бодежи стомакот ми се стврднува како камен па се опушта по извесно време
Ми се случува на самата вагина дури накај анусот да одат. Како трнеж како моментална болка па пушта. Се мислев што е ама гледам да не паничам бидејќи е издржлива и моментална болка. Кога ќе одам следна недела ќе зборам со гин.
Јас не сум имала кандида до сега во бременоста (не се исклучува можноста дека може некогаш да се случи и тоа) ама исцедоков на раат не ме остави, влошки и гаќи менувам на пола саат. И се одмивам да биде чисто. А баш правев брисеви, се чисто, немав секс, не одам во други вц само дома и затоа прашував. Според него е нормално.
Мамички од вчера сум со сува кашлица и болка во грлото, кажувајте некој лек зошто не се издржува секој месец сум настината ваков слаб имунитет сум немала до сега.
Да, на ехо видоа дека бебето е многу доле и со главчето ме притиска затоа биле тие болки, инаку сега поретко е зашто мислам дека се качува бебчето.
Бременоста е имуносупресирачка состојба-имунитетот се модифицира/намалува за да не го исфрли телото новиот орган(плацентата) и фетусот кско туѓ и непознат материјсл. Затоа се и тие препораки за заштита на бремените, имунизација и нивна класификација во Ранливи категории.. И јас оваа бременост сум со имунитет 0, среќа многу малку се движам меѓу луѓе во затворено.
Луѓе во паника сум... Деновиве имав малце кафено на хартија ама не константно туку еднаш на два дена, ама ноќеска цело време имав болки во јајниците како за менструација и сега кога појдов имаше крв повеќе и како грутчиња крв... Умирам од страв за брзо ќе одам на гинеколог ама секакви црни мисли ми врват ( и цело време осеќам како да ми течи нешто) скоро 8ма недела сум
Добро утро мешиња, јас сум со стомачен вирус, цела ноќ повраќав око немам склопено. Да ми кажете што смејам да пијам?
Земи пробиотик и многу течноти за да не дехидрираш. Можеш и чај од нане, убаво е за стомакот ама не претерувај. Од храна, двопек, компири варени, банани.... Не знам кој месец си, јаглен во прв триместар никако не се препорачува а за втор и трет искрено не сум сигурна, консултирај се со матичната. И не се секирај, ќе помине, последици кај бебето не може да има
Девојки дали знаете од колку до колку саат земаат крв во Идадија и кога ги издаваат резлутатите дали истиот или наредниот ден?
Здраво женски, пишав и во др група али овде некако сме поактивни..Што се од облека, козметика и се останато ми треба на почеток за бебче? Јас имам некои работи купено, но во случај да сум заборавила нешто, ако имате некоја списокче да ми пратите? Додека сеуште се движам да си купам..
Devojki, pishav pred nekoj den za mojot problem , pa bi sakala dokolku nekoja od vas imala da spodeli za iskustvo Od pocetokot na bremenosta sum so gadenje i povrakanje, izgubiv okolu 9kg do sega, za nekoj den vleguvam vo 12 nedela , sega lacam premnogu plunka od koja sto mi se gadi Dali nekoja od vas imala vakov problem ? Bi mi bilo od korist dokolku spodeli uskustvo
Ти пишав и во друга група еве и сега ќе ти пишам дека тоа е нормално имав и јас зголемено лачење на плунка и сега имам , порано и ја повраќав од што немав што друго во желудник. Стрпи се ќе ти поминат мачнините сите сме го поминале тоа.