Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    Од суплементи ако си позитивна земај: Ц витамин, Д витамин, Б комлекс, цинк. Внесувај мнооогу течности. Обично тоа препорачуваат. Во случај на температура парацетамол, а за болно грло Пантенол пастили.

На Irimiri му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    628
    Јас бев позитивна во 28 недела. Само парацетамол, супи со многу лимон, витамин Ц и разновидна храна што на сила ја јадев зошто немав апетит. Ми замина за 2 недели. Инаку овие препораки беа од доктор овде кај што живеам во САД. Се породив во 38+4 и малата имаше антитела. Се си беше во најдобар ред и без никакви последици. Поздрав и се најубаво..

На Nikolina35, tina2018, Tiny Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.274
    Допаѓања:
    50.869
    Нормални ли се болки во стомак мене ме баш силно здоболе му звонев на гинекологот ми рече магнезиум да пијам и чај од брусница.
    Нормално ли е?
    Се плашам многу. Ќе одам утре да ме види вака преку телефон не сакам.
    Сега не ме боли ништо.

4. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Дали ви се случува да имате слаби бодежи во вагината? Од денес почнаа такви болки 23+1 :?:

На ≈ Moyocoyotzin и Ljubova им се допаѓа ова.
  5. Vik.kom

Vik.kom Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    108
    И јас имам 30+6 сум и утре ке одам кај докторот освен тие бодежи стомакот ми се стврднува како камен па се опушта по извесно време

На tina2018 и stsmua05 им се допаѓа ова.
  6. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Ми се случува на самата вагина дури накај анусот да одат. Како трнеж како моментална болка па пушта. Се мислев што е ама гледам да не паничам бидејќи е издржлива и моментална болка. Кога ќе одам следна недела ќе зборам со гин.

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Јас не сум имала кандида до сега во бременоста (не се исклучува можноста дека може некогаш да се случи и тоа) ама исцедоков на раат не ме остави, влошки и гаќи менувам на пола саат. И се одмивам да биде чисто. А баш правев брисеви, се чисто, немав секс, не одам во други вц само дома и затоа прашував. Според него е нормално.

8. SunnyBunny2016

SunnyBunny2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    135
    Мамички од вчера сум со сува кашлица и болка во грлото, кажувајте некој лек зошто не се издржува секој месец сум настината ваков слаб имунитет сум немала до сега.

9. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Да, на ехо видоа дека бебето е многу доле и со главчето ме притиска затоа биле тие болки, инаку сега поретко е зашто мислам дека се качува бебчето.

На Ljubova, stsmua05 и pamelche им се допаѓа ова.
  10. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Бременоста е имуносупресирачка состојба-имунитетот се модифицира/намалува за да не го исфрли телото новиот орган(плацентата) и фетусот кско туѓ и непознат материјсл.
    Затоа се и тие препораки за заштита на бремените, имунизација и нивна класификација во Ранливи категории..
    И јас оваа бременост сум со имунитет 0, среќа многу малку се движам меѓу луѓе во затворено.

На SunnyBunny2016, pamelche и Калатеа им се допаѓа ова.
  11. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Луѓе во паника сум... Деновиве имав малце кафено на хартија ама не константно туку еднаш на два дена, ама ноќеска цело време имав болки во јајниците како за менструација и сега кога појдов имаше крв повеќе и како грутчиња крв... Умирам од страв за брзо ќе одам на гинеколог ама секакви црни мисли ми врват ( и цело време осеќам како да ми течи нешто) скоро 8ма недела сум;(:sweat:;(;(;(;(;(

12. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Добро утро мешиња, јас сум со стомачен вирус, цела ноќ повраќав око немам склопено. Да ми кажете што смејам да пијам?

13. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Пробиотик и електролити обавезно.

На ≈ Moyocoyotzin му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    577
    Земи пробиотик и многу течноти за да не дехидрираш. Можеш и чај од нане, убаво е за стомакот ама не претерувај. Од храна, двопек, компири варени, банани....
    Не знам кој месец си, јаглен во прв триместар никако не се препорачува а за втор и трет искрено не сум сигурна, консултирај се со матичната. И не се секирај, ќе помине, последици кај бебето не може да има :hug:

На ≈ Moyocoyotzin му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Девојки дали знаете од колку до колку саат земаат крв во Идадија и кога ги издаваат резлутатите дали истиот или наредниот ден?

16. Sailorgirl

Sailorgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    444
    Здраво женски, пишав и во др група али овде некако сме поактивни..Што се од облека, козметика и се останато ми треба на почеток за бебче?
    Јас имам некои работи купено, но во случај да сум заборавила нешто, ако имате некоја списокче да ми пратите?
    Додека сеуште се движам да си купам.. :D

17. ≈ Moyocoyotzin

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Ви благодарам, пијам чај од нане, храната неможам да ја помирисам искрено. 23+6 сум.

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Во темата Бебе има подтема ,,што се е потребно за новороденче,, јас од таму гледам има доста совети

На Sailorgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Devojki, pishav pred nekoj den za mojot problem , pa bi sakala dokolku nekoja od vas imala da spodeli za iskustvo
    Od pocetokot na bremenosta sum so gadenje i povrakanje, izgubiv okolu 9kg do sega, za nekoj den vleguvam vo 12 nedela , sega lacam premnogu plunka od koja sto mi se gadi
    Dali nekoja od vas imala vakov problem ? Bi mi bilo od korist dokolku spodeli uskustvo

20. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Ти пишав и во друга група еве и сега ќе ти пишам дека тоа е нормално имав и јас зголемено лачење на плунка и сега имам , порано и ја повраќав од што немав што друго во желудник. Стрпи се ќе ти поминат мачнините сите сме го поминале тоа.