Таква е, се мислам да се напијам како пробиотик ради стомачниот вирус, немам пробиотик друг моментално.
Женски хелпп. Значи умирам од срам, гасови имам ненормално многу, кркорење на цревата дури ми смета веќе и ме нервира. Пиев од почеток пробиотик до пред 1 недела ај викам доста му е, ама изгледа се заебав. Дури боцки осеќам и многу непријатно Да продолжам ли пак со пробиотик?
Јас имам иста болка денес од време на време од десната страна долу ниско кај мочниот меур или можеби јајник... и ја осеќам многу е активна денес. Се мислев дали да одам веднаш на преглед, иман закажано за понеделник. Некако се одлучив да не одам веднаш, не е интензивна и неподнослива. 20 недела сум и паничар по природа... се надевам ќе се смири.
Гасови имам и јас само прдам низ дома. Маж ми вика 6 години не сум те чул да прднеш и сега е во шок кога ќе ми излезе ненајавен
Зголемена плунка е сосем нормално за бременост и не е пријатно (ми се има случено неколку пати буквално да се излигавам ко крава, и течно зборувам..т.е.лета плунка често кога зборувам). Во првиот триместар беше најстрашно, од помисла на храна имав водопади, ми се гадеше и ми се јадеше во исто време Ми помагаше грицкање сончоглед, грисинки, бејк ролс.. Не повраќав, ама на моменти кога ми беше најлошо им завидував на тие шо можат да си повратат. Траеше до 13 недела. После тоа доаѓаат подобри времиња ПС. @Matea94 Гасови исто така. На голем стомак, уште воздух му треба -ќе почнеме ко балони со хелиум да летаме. Нема табу во бременост и пост пораѓај-мене една од најголемите маки после царскиот рез во болница ми беше да ми проработат цревата- т.е. да прднам Воздух ми се движеше низ стомак, и наеднаш имав болки наместо да излезе. Среќа знаев дека треба да ја споделам информацијата па ми ставаа системи и не пробав храна 3 дена дур не ми профункционираа цревата.
Ау, тоа е добро да се знае! Фала на споделено инфо Абе срамота еј да не мрднеш некаде само трчам во вц. А тек 5ти месец, ај ќе голтам пробиотик.
Da mnogu neprijatno e, jas po cel den plukam , bukvalno se gadam od samata plunka A za apetit seuste nemam , seuste e prisutno gadenjeto i po nekogash povrakanje, mi fali ona cuvstvo da sednam da se najadam kako covek , mozda 7 nedeli sum vaka , megutoa se nadevam deka doaga podobro
Јас немам зголемена плунка напротив имам малку и устата ми се суши само. Пијам вода исто како да не сум пила, ама не ми е цело време така. Прв скрининг ми е на 31.12 за нова година баш
Zdravo zenicki, Koja riba obicno ja jadete. Jas od koga doznav deka sum bremena riba nemam jadeno a moram no citam sekoja nee preporacliva.
Пастрмка, крап, лосос, ципура, ослич. Мислам дека скуша не е дозволено, ама не сум сигурна @Vincent до тогаш ќе се стабилизира и ќе ти помине. Многу од непријатните симптоми од првото тромесечие исчезнуваат по превземање на целата работа од страна на плацентата, што одприлика е 12-13 недела. Што не значи дека после сѐ е фантастично
Не успеавме да го запреме крварењето ( денеска страшно и обилно крварам свежа розева крв). Примив сабајлево уште една инекција подкожна и апче некое веќе не ни прашав како се викаат, сеуште многу крварам (плодот е и спуштен многу долу спрема вчера) докторката констатира неквалитетна бременост, па во петок уште една инексија последна надеж, ако продолжи крварењето ќе мора чистење.. Страшно ужасно се осеќам, на никој не му го посакувам ова, ви посакувам на сите лесна бременост.