Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    ич не му се секирај и јас така си викам сите трудници од сабајле јас навечер не си сама насабајле само ми се наткрева црева си корнам ама само од накревање, а повраќав само навечер а сега повракам и на поручек :puke: кога како ама среќа не ми е секојдневно зависи од денот то е голема среќа оти сестрами секојдневно повраќаше, а за јадење ми се јаде па ми се јаде ама кога седнувам намаса со сила јадам ич немам апетит а многу ми се јаде незнам со ке се прави така :?:

2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Zdravo na site. Da ve prasam ako znae nekoj da mi kaze,minatata nedela mi ja potvrdija bremenosta,samo neznaevme dali sum 5,5 ili 6 nedeli,mi prezakazaa pak na eho za edna nedela. Od sabajlevo sum izlezena po soncevo,preska se vrativ, i koga gledam vo wc kafeavo na dolniot ves. Ke odam uste popladnevo kaj doktorkava, ama do togas ako ima nekoj nekoj da znae sto bi mozelo da bide??? :( Posle bev uste dva pati vo wc i nema nisto.

3. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Тоа е најверојатно имплантацијата, кога оплодената клетка си наоѓа местенце за да се прикачи и да почне да расте и развива. Не грижи се, доколку било малку и не се повтори тоа е. Со среќа и со лесно

4. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ne e implantacijata,veke sum 6-ta nedela i nekoj den.Ke vidime posle koga ke odime kaj doktorkata.Se nadevam deka se e dobro... Ti blagodaram :)

5. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Да не ти е во периодот кога би добила ако не беше трудна?

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    И јас имав така до кај 9та недела, па поради тоа пиев Утрогестан, даваат хормони за да се задржи плодот.

7. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Најпрво честитки за бременоста и со лесно нека е...
    Немој да се плашиш и на мене истото ми се случи 5-6 недела, бев на прегледи и кај матичната и на приватно и двете ми кажаа да користам утрогестан вагинално, и мо кажаа дека тоа не штети на плодот, а исцедокот ми се нормализира за неколку дена, исто и приметив кај мене исцедок ми се појавуваше после сушенје на косата со фен, ја прашав докторката и таа ми кажа дека топлината од фенот ми смета. Се што треба е највеке да одмараш, и доколку забележиш дека нешто ти смета не го прави тоа.
    Фала му на бога сега сме добри и сум околу 10та недела.
    Поздрав.

8. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    е ние денес стигнавме до долго очекуваната 40та недела..
    Туку не сум спиена ич од вчера цела ноќ и цел ден ме боли забот, 3пати бев на забар, еден млад доктор ајде прво демек ке го вадиме забот утре еве ти сега лекче ке ти намачкам и нема да те боли, аха да како не само што стигнав дома пак почнаа болките, и отидов кај еден друг по стар забар тој ми го најде вистинскиот заб и ми стави лекче ке одам така овие денови да ми става лекче додека не се породам па послем ке го правиме.. Сакав да кажам вие мешенца што сте уште на почетокот штом осетите малку да ве болат забите одма на лекар, ова не се издржува вака...

Поздравче до сите :)

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Мешенца, абе да ве прашам, вчера и денес имам баш зголемен исцедок (бело прање) и тоа баш го осеќам како да ми тече, во цела бременост дури сега за прв пат ми се јавува тој исцедок, порано си го имав често, а откако останав бремена не ми се појави ниту еднаш ниту пак кандида и такви работи скраја да е ]:) баш забележувам на дневната улошка мокра сум нон стоп, нормално ли е или? :?: За инфекција не е , затоа што немам чешање, пецкање и такви работи, него само ме интересира дали е нормално зголемен вагинален исцедок со бела просирна боја без мирис... :^)

10. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Сосема нормално, со тек на време и ќе се појачува.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  11. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    и јас го имав истото, бело прозирно, без мирис, и нема ни чешање ни ништо, ми траеше околу месец време од 19 до кај 22 недела го имав ама си купив вагинални и го средив за 2 дена. Морав да реагирам оти цело време ме мокреше :envy: кажи му на лекарот твој и тој може ке ти даде вагинални ке го решиш :*

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Мене ми дадоа вагиналети, ставав ама ништо. Докторот кажа дека е нормално, тоа се случува ради бременоста и сосема е во ред жената да е целата влажна. Е сега нас што воопшто не ни одговара и ни смета е друго. Реално замара тоа, посебно кога треба и секојдневни да се ставаат. Јас баталив секојдневни, веќе 3недели сигурно не користам, само мака од нив, сега менувам гаќи по 2-3пати на ден, дома кога сум, кога ќе осетам дека ќе потече се бришам, а за надвор ставам по малку тоалет и го менувам колку можам почесто, не го оставам да стои повеќе од 30мин.

13. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Колку што знам е нормално да се има таков полупроѕирен исцедок без мирис, само исфрли ги евридеј влошките, менувај памучни ѓаќички во текот на денот, бидејќи влошките ја задржуваат влагата во интимата и со тоа прават супер подлога за појава на кандида.

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Не само за кандида, буквално за секаква инфекција. Јас за жал се суредив, но брзо средивме работа :worried: Арно си знаев од претходно , никако секојдневни, што ме тераше да ставам сега.
    Калиас, дефинитивно фрлај ги, подобро памук обичен ставај :!:

15. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    Добро утро мешиња еве ме и мене после толку време :D денес ние влегуваме во 9 месец полни 36 недели и докторот ни кажа дека бебушот е понапреден од тоа што е и да си го очекуваме секој ден па здравје ке си чекам да ме фатат болкичките :D инаку од синоќа па наваму имам болки во половината не престануваат де кај бубрезите де долу кај крстот па ке видиме до вечер како ке биде :D имајте убав ден :D

16. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Колку што се сеќавам Еленика, прашуваше за пораѓање со царски рез?? До каде е тој муабет ?или сега сепак ќе чекате за природно пораѓање?

17. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Со лесно нека ти е Еленика, па да ни се пофалиш :)
    Каде ќе се пораѓаш, кај кој доктор??

Јас да си се пофалам денес точно 35недели. Полека но сигурно идеме до 9ти :$ мислам дека веќе ситно бројам. Само сега се молам барем уште две недели да потрае цуцката, за да можам да средам низ дома. Вчера од кога почнав сфатив колку многу работа сум имала. :?:
    Се надевам ќе успеам да средам се, па спремно, на цисто и средено да си ја дочекаме :angel:

18. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    па као демек ке биде царски само ми рекоа да добијам болки или да одам да си закажам ама ја сум повеке за да добијам болки па ако е можно и природно ма да тешко дека природно ке биде ама надежта последна умира нели :D

19. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    А зошто да не биде природно?? КАрлично е поставно или?

20. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    meu сеуште нз кој доктор ке биде да да карлично е поставено и порано имав некој проблеми со здравјето и затоа ми рекоа природно дека шансите се мн мали али здравје како и да е ке излезе некако бебушлакус :D ајде ти си после мене една недела па може ке се држиме во болница :)