Jas aleluja nemam ni pranje ni cesanje vekje. Deneska i prv pat posle terapijata so vaginaletite imav i odnosi so mm i nemase nisto, a imav stv nenormalno pranje so grutki, izvinete gadno e znam Isto taka i ne me cesa ic. Mene mojava mi gi prepisa kanestenot mislam, ama se vikaat nekako Poly... neso neznam zaboraviv go frliv toa vekje
Se cudam kako maticnata ne ti dala terapija za kandida,taa sama od sebe ne pominuva,treba da ti dade vaginaleti.
I jas Kakov maticen e taa?Tocno e deka niza tableti,antibiotici I sl ne se dozvolivi vo bremenosta,no sekako deka ima I takvi sto ne se stetni za plodot blagodarenie na sovremenata farmacija.Jas imav slicna situacija I problemot brzo go resiv so poliginaks vaginaleti,sekako,prepisani od maticniot ginekolog.
A dali kandidata dokolku ne se leci za vreme na bremenosta moze da bide stetana za plodot? jas imam tuka pisuvano pred nekoj den deka imav svrbez, ama samo navecer i eve veke tri dena se mijam samo so voda , bez gel za intima sto go koristam celi pet godini, i veke ne me svrbi! Mislam deka kaj nas bremenite se nesto se menuva, preosetlivi sme na se!!! samo neka ostane se vo red do kraj!!!! Ah ludje , odvaj cekam da si ja gusnam bebuska....
Kolku sto imam citano kandidata ne e bakterija,tuku glivicna infekcija i ne e opasna za plodot.Mnogupati se slucuva majkata da e cista a bebeto nekolku dena po ragjanjeto samo od sebe da dobie kandida,koja moze da se razvie vo crevniot sistem,usnata suplina...Nam ni se sluci toa,na sinko moj,koj sega ima neceli 4,5 m,na necel mesec mu se pojavi kandida vo usnata praznina,so kapki ja "izbrkavme" za samo nekolku dena .Znaci,uzivaj☺
Во првата бременост не ми правеа TORCH испитување, туку пред тоа, додека се лечев. Кој ти знае сега дали ќе треба? Тоа е прејдено во задолжително испитување, или?
I mene nikoj me nema prateno na ova ispituvanje, niti maticnata nitu vo Remedika kaj sto odam..... Koga se pravi ova ispituvanje? Mene me interesiea i dali ste ispituvale neso podetalno za krvta, nekakvi si albumini? I vo tretoto tromesecie ako moze da kaze nekoj sto sve ima za ispituvanje osven obicna krvna slika, zelezo, urina....i sl. Inaku pak da se pozalam pivtorno urinarna infekcija, bakterija vo urinokultura mnogu eritrociti i leukociti vo urina, dve ++ , a pred dve nedeli zavrsiv so Pancef poradi bakteriite vo urinokultura cela bremenost sum na caevi samo, vo 5 mesec isvrlic i kamce posle dve nedeli napadi na bubrezi... celi vreme se pazam pijam sto treba i pak imam bakterii i maka so besika Sega naredna nedela sum na kontrola i pak sigurno antibiotik... i pak kandida i of lele....ama ajde da se nadevam deka so bebceto e se vo redpa drugovo ke se sredi, samo na nemu nisto da ne mu nasteti
Mene pak mi e strav od edno cudno mrdanje vo stomakot..neznam dali e bebceto..Dali deka sum pravena cirklaz pa duri i gasovite mi se cini deka mi stvarat pritisok. Mesinja koga bebo mrda osekate vi pritisok i kon vaginata i pozadi? Kako nesto na sekunda da proba da pomine.. Dali deka ovde postojano gi slisam veke pocnav da raspoznavam kako place samosto rodeno bebce..kako place posle eden de,pa dva...kako samo im se izbistruva glasceto
Jas sega za sega go osekjam samo na leva strana od stomakot, ponekogas i kako da mi se grci stomatkot cudno nekako. A sum primetila dokolku mnogu mrda imam povekje gasovi :/
Ne se grizi i mene koga me klocka deka nodjinjata dolu se i jas osekam kako nadolu da me.pritiska i tropka
Вчер во пника бев н лекр за преглед. Не сетив никакво движење во 24часа и паника одма...Отидов на ЦТГ се е во ред само е веќе голема и нема место многу да мрда...Исто така имам и контркции слаби ама се спрема и телото и бебето за породување Денес имв малку повеќе мукус и незнам дали е чепот или не... Понеделник сум пак на контрола па ќе видиме...
Веројатно на нивното пакување пишува дали смееат да се употребуваат за време на бременост или не. Штом се шумливи таблети сигурно пишува, а мој совет ти е ако не ти се препишани од матичната или матичниот да не ги земаш на своја рака. Мене матичната ми даде последно Фембион 2 и плус рибино масло. Дали користите вие рибино масло? Плус и ми даде едни таблетки за заштита на забите т.е спречување на забен кариес. Мислам дека се викаа Флуонатрил. Дали некој ги користи? Секој гинеколог различно дава, различни комбинации од витамини.
И јас земам фемибион2 и магнезиум. Се друго не би земала на своја рака. Само доколку се воспостави недостаток на еден витамин би зела, и тогаш во соодветно дозирање за трудници со недостаток на истиот.
женски денес бев кај матичниот да го виде резултатот од 4д, и го прашав за ова ТОРЧ, мене ми било направено ова уште во првите 3 месеци, тоа се секавам, ми земаа крв од вена на микробиологија, и се секавам матичниот ми рече сега тоа се испитувало задолжително кај трудниците, а тоа торч сите ми се негативни, и како што пиша даницап.. во постот, тоа е за рубеола, токсокопшлазма, хепаљтит б, хепатит ц, кај мене биле сите негагтивни, е сега треба скриен шекер да испитам, оти плодовата вода ми е повеке, и тоа треба да ми ја следат... сега ке прогуглам на гугл за неа,,,мене ме боли многу доле ниско на стомакот, баш денеес кога брзав и по пат ме заболе, само кога одам и брзам, ме заболува така, го прашав матичниот и м и кажа дека тоа е нормално, јас носам поголемо бебе, ми вика плодот ти е поголем и ти притиска на матката, затоа не брзај во одење, полека нормално, тек сум 5 а до 9,, незнам,, мене ми расте за 2 недели напред, пример онајпат на 4д бев 21 недела, а плодот тежеше 580 грама, како да сум 23 или 24 недела, али нема веза, само да не отиде превише во раст,, поздрав трудници..
не пишува дали може за време на бременост да се пијат. јас си ги пиев пред да останам бремена и имам сеуште од нив и затоа прашувам. пишува дека се за заштита на забите и коските
Јас не би. Трудниците имаат различни дневни потреби за еден витамин. Не знаеш дали дозирањето е за просечно возрасно лице, лице со недостаток па е екстра доза или си е соодветно дозирање за трудница. Пред бременост и јас пиев, е, цинк, д...сега се оставив.
Markiza zarem ne e rano?! jas i ti sme isto kolku sto znam! Dali ti se spusti bebeto nadolu? mene uste ne, vrtenjata preku nok mi stanaa teski zadnive denovi, uste nemam nikakov znak deka ke se porodam, a na kontrola sum slednata nedela! odvaj cekam da si ja gusnam bebuska....Spremi li se za vaseto bebe? kako i da e so lesno neka ni e do kraj i na nas i na site tuka!!!