Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.344
    Допаѓања:
    1.469
    Не знам точно во која тема беше постиран еден спреј за инфекции од Германија..ако беше нќво оваа тема да замолам да го постирате повторно..фалаа

2. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Bidi hrabra i kazi ni sto ke ti kaze doktorkata.

3. Vik.kom

Vik.kom Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    108
    Ти благодарам многу ќе ве известам ❤

4. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Што ве нема друшки? Што правите? Мене ме фаќа паника веќе по малку, мислам дека веќе набавив се што треба, да спремам торбица таму од следна недела 35та ќе бидам и од 36та да почнам со перење алиштенца. Во понеделник сум кај Симона во Ремедика на прва средба па да видиме што ќе каже за породување. Поправена сум 9кила до сега и се е во стомак, ништо на мене не е здебелено. Почнаа болки во кичма поинтензивни кога стојам или шетам повеќе. Еуфорија на сите страни, страв, неизвесност некоја, што знам, измешани чувства и така...вие како сте, до кај сте?

На Razvigorec, Anaksunamoon, Калатеа и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Еве го. 600 ден од германија, и тука хо имало порано, но сега го нема веќе за вагинална употреба. Чудо е. Јас само ао ова излечив бактерии.

Прикачени фајлови:

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.344
    Допаѓања:
    1.469
    @Knizhevnik11 сигурно пишува за кои бактерии можи да се користи...другарка моја не можи глава да крени од бактерии...години уназад цело време има некоја бактерија...премногу антибиотици испиени и никако да го реши проблемот...сигурно и сметаат и за забременување.

7. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Исто 7 месеци се вртев во круг пред бременост, ешерихија, ентерокока, клебсиела, во бременост пак трите речиси 3 месеци, ме спаси спрејов од антибиотици. Сега прскам превентивно. Докторот ми рече им го давал и превентивно на пациентки за природен порагај, и доле се било чисто, бидејќи е антисептик.

Прикачени фајлови:

На MikicaBt и Matea94 им се допаѓа ова.
  8. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    487
    Ne ne, od pred nekoj mesec ima predlog da se zgolemi porodilnoto otsustvo od 9 na 12 meseci, ova bi pocnalo da vazi od 2022, barem taka slusnav. E sega, dali ke se prifati i izglasa, ostanuva da vidime.
    Za bliznaci porodilnoto e 15 meseci.

На Калатеа, tina2018 и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  9. Knizhevnik11

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Така најави уште летово министерката за труд и социјала, и као демек беше план да се изгласа и да почне да важи од 22 ра, но се уште нема ништо.

На tina2018, marijamarkoska и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.481
    Допаѓања:
    5.835
    да да знам дека има предлог ама тешко да се изгласа во брзо време ...

На Knizhevnik11, LiquidLuna и tina2018 им се допаѓа ова.
  11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.481
    Допаѓања:
    5.835
    прашање до членките што боцкате клексани... Јани ми рече да ги прекинам 24h пред пораѓај, прашањето ми е од кај знам кога ќе се породам и ако не ги прекинам 24h што може да биде? Исто така читав дека епидурална не може да се прими ако примаш клексани, дали некој знае дали е точно?

На Razvigorec му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Дали некој ги има пробано производите на BELLINA за бебиња?

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    Јас веќе 37+. Испеглав, исправ, се ми е здиплено. Креветче наместено до спална. Количка и транспортер спремни. Торба за бебе спремна ама за мене сеуште не ми е скроз спремна, некои ситници како влошки и пижами ми фалат (facepalm) во петок земав слободен ден (сеуште си работам :D) и ќе купам. А ако се случи нешто во меѓувреме ќе трча маж ми по влошки во аптека :rofl:

На mal.ecka, Nikolina35, Калатеа и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Zdravo mamii bremena sum 28 nedela pravev pap test ispadna deka imam kandida klavav kanesten 3 ama povtorno imam belo pranje celo vreme nemam nikakvo cesanje nikakov miris ne e gust, koga kaslam isto mi tecii aa i ovie nekolku dena kako nekoi grcevi imam vo stomakot kako da me streknuva nesto od vreme na vreme ama kratko aa isto ii polovinata mn me boli sakam da prasam dali ova ee normalno vo ovoj peeriod od bremenosta

15. theTulipsLover

theTulipsLover Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    202
    Денес во текот на денот веќе неколку пати имам чувство на боцкање на левата страна кај јајникот и малце подоле. 5+5 сум, од пред два дена поради кафеав исцедок мирувам и сум на терапија, прогестерон примив, а сега дабростон, магнезиум и вит.ц.(онака се е во ред со плодот и засега нема ризик)
    Некој ако искусил вакво нешто? Знам некои болки се нормални али од како мирувам овие два дена тотално забегувам со мисли хаха.

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.911
    Вчера бев на преглед и баш прашував прошлиот ден имав доле ниско тапи некои чудни болки цел ден, накај препони ми одеа дури. Се било нормално, тегнење, боцкање и сл. бидејќи расте матката. Нормално да не се силни. Тогаш треба да се јавиш на лекар

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.045
    Допаѓања:
    4.906
    Со фраксипарин сум. Исто ми рече за царски и за епидурал 1 ден, не рече дека не може за епидурал или нешто поразлично. И прашав а ако пукне водењак као одма тргнам да се пораѓам тогаш како, пошто мене страв да не искрварам он ми рече нема. Ќе прашам пак наредно одење, ама и гинеколозиве знаат.

18. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Кај ќе се пораѓаш? Мислам дека пижами не ти требаат за во болница колку што причитав овде, со пиѓами од болница си оние како ноќница за да може улошка да ставаш полесно и да ја мењаш полесно. Браво што си спремала се мам, ќе трчаат мажите сигурно по ствари што се потребни секако :)

На Capricorn Taurus, tina2018 и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  19. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    За кандидата можам да ти кажам дека не е страшно само е непријатно Јас правев ивф со кандида на први брисеви ја имав и сега сум 30 недела и уште ја имам Пробав секако ама неможам да ја излечам а и докторот ме уверува дека нема шанси да ми направи проблем во бременоста и затоа веќе не ја лечиме а во врска со болките во половината и јас прашував тука и ми рекоа нормални се во тие недели

20. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    Не сум во МК. Тука се си носиш сам и ноќница за чинот на пораѓај и пижами за следните ноќи. Облека за бебе козметика буквално се сам си снабдуваш. Ама не е страшно условите се многу добри. И партнер може да присуствува со тебе.
    Веќе имам закажан царски, ама се е можно да се случи во меѓувреме. Кога и да одлучи да дојде на светов е добредојдена, така и кажувам :inlove::l:

На baby 5, mal.ecka, betty oh и 5 други им се допаѓа ова.