Ако се договорите со докторот кога да те примат ќе ти земат брис претходно, ако не кога ќе те примат тогаш ќе ти земат брис додека добиеш резултат ќе седиш со маска. Дента на пораѓај сопругот може да дојде кратко да ве види и тебе и бебето, откако ќе те сместат во соба, инаку во другите денови посета е од 10 до 12. И може само сопругот да доаѓа. Со лесно
Јас го користев тој од медикус и презадоволна сум, и јас бев со близнаци и уште на почетокот почнав да го носам и немав болки ич. Со лесно
Честитки девојче нека е жива и здрава принцезата само убавини да ви носи. Гушкајте се и уживајте во овие убави моменти
Da prasam zenski vie sto ste so ivf dali ke odite na 3 skrining? Jas se mislam sto da pravam prv skrining mi go pravese lazarevski toj mi pravese ivf, za vtor Bev kaj Dimcev sea me vodi Jordanco Ivanov od Sistina se mislam dali da.odam na 3 skrining Ili da me vidi Jordanco mesecno kako sto me gleda vo ramkinna redoven pregled.I pravevte li fetalna ehokardiografija Dimcev mi kaza na 2 skrining ok e nema potreba?.
Еве и јас многу рано почнав да се жалам на болки во половината, не попушта ни со блага масажа а 18гн сум, и јас сум слаба имам 58кг и тесни колкови али цел живот си имам проблем со рбетот а сега чувствувам и долу десно кај препонот боцкање
Цела бременост осеќам боцкање кај препонот. Може и да укажува на пробелми со гасови/столица тоа. Еве ја сум 33+ уште осеќам боцкања да те утешам хахаха
Гасови имам МНОООГУ ебате срамот, на мм му викам ако ми се испушти случајно прај се дека не си слушнал секој ден сум со некоја нова болка, симптом а кај ми е крајот ехее
Јас ќе одам на ГАК во пон, мислам дека редовен преглед е тоа, како ехо. Таму ќе се пораѓам. А, што се гледа на тој скрининг? Матичниот ме виде прошла недела, све беше ок.
И јас 1 скрининг бев кај Лазаревски, 2 кај Димчев, 3 не правев. За ехокардиографија не правев оти не ми кажа Димчев дека имам потреба, рој ми спомна за 3, дека цело време рака на лице му беше на бебче ама не отидов. Во 18гн бев кај Лазаревски ако имаше нешто ќе кажеше, плус Нифти, плус на 3 недели кај матичен одам на ехо. Се изморив од еха и доктори веќе. Оставив на Божјата волја, немам аили веќе за скенирања, еве го за месец ќе дојде, па ќе се запознаеме.
За болката кај кукови само ладни лименки ми помагаа кога држев, но пак ќе кажам, сами од себе си поминаа, а беа неиздржливи.