Епа од тоа ти е боцкаењето да знаеш. Незз на мак како се вика тоа на англиски е trapped gas pain. И ајде без жалење у 18та веруј од медот јадеш уште, тек со 3ка напред ко ќе почнеш, ко ќе фати бебуш да притиска, да тежи, место нема да моеш да си најдеш..уживај и со убава мисла само
Девојчиња денес втор ден со менструални болки и бев кај матичен На ехо се во ред а цервикс 23 мм а сум 30+6 Ми рече било нормално и да пијам магнезиум ама мене ме фаќа страв Нели е многу рано за толку да ми се скрати цервиксот??? Не ми рече ни да мирува ниту ми кажа нешто терапија а инаку ставам утрогестан од 200 навечер
Иди до ГАК. Мене у 31+ та ми беше 29, со истата терапија сум. Јас мислам дека треба да полежиш малце и можеби и уште еден утрогестан да се воведе. Ама тоа јас мислам така, лаички. Јас би идела на гак на твое место да ме ѕирнат за секој случај. Само смирено, се решава се.
Здраво женски, дали некој има инфо општина Центар дали подарува некоја сума за бебе? Слушнав Градоначалничката на К.Вода дека давала...
Вика од 2019, ова од труд и соцојала го има уште оддамна. Туку мислам дека има и плус од општина во некои општини чии решенија ги потпишува градоначалник, ама не сум аигурна дали се два различни или едно те исто.
Isto I kaj mene Rakata na liceto mu bese, ama nejse kako sto vikas da e ok se pa ne e bitno sliki od eho, isto I jas imam praveno isto ko tebe ovoj tretriot bil za protoci I postelka sea ako treba ke kaze I Jordanco planiram toj da me poradja zdravje koga ke dojde vreme kleksani primam valjda protoci I postelka gleda I toj, jas kaj maticen neodam na eho samo vamu vo Sistina ednas mesecno proveruvam krv I urina D-meri I hemostaza redovno I so gospod napred samo I za mene I za site sto da kazem.Zasega se zadisuvam troa poveke taka pri kacuvanje po skali.me bolea kolkovi mi kaza Jordanco neurobion da kupam jas dur se nakaniv da gi zemam mi pomina samo od sebe I ne piev toa.
И јас во конаултација со матичен проверувам хемостаза и ддимери, ддимери растат не боцкам клексани, до 32 пиев аспирин, на ехо добро е, нема лакуни, нормално аи расте беба, тераме. Рече 36 пак да проверам ако не се над 3000 до крај без терапија ќе одам.
Jas imam vrodena trombofilija I preporaka od transfuziolog I od lazarevski bese uste pred transfer do kraj na bremenost I posle da bockam kleksan, aspirin piev do 13 I mi go ukina lazarevski za sega D-dimeri mi se 790 a sum 29 nedela. Transfuziolog mi kaza I metilirana od 1000 I metilirana b12 od 1000 ama jas od iherb imam metilirana od 1000 I metilirana b12 od 50 Mcg zaedno I toj si go pijam I b6 od alkaloid po edna tabletka lazarevski mi kaza ok e I teram taka.
Здраво мешиња Ми го одложија за некој ден прегледот и не стасав да се консултирам со докторот. Јас сум 20гн. Да ве прашам во тој пероод каде го осеќавте бебуш? Спојлер Читам цело време на нет, вика околу 20 недела треба кај попокот да го осеќате. Вчера искочив на воздух ме гледа комшивка ми вика леле ниско носиш. Де кажете ми кај го осеќаве бебе, јас далеку под папокот во висина на јајници или карлични коски. Кај што е со црвено обоено. Ме фаќа страв, а овие ко за беља два пати ми го откажаа прегледот. Плус осеќам од време на време притисок на вагината. Свашта ми се врти низ глава.
Абе каков папок у 20та недела, доле е бебето уште. Матката не ти до папок крената уште, не па бебе. Нормално е да го осеќаш таму кај шо го осеќаш. Точно доле лево го осеќав, дури во вагината ко да ме клоцкаше, баш како на сликата. И да го носиш ниско немај гајле до 36та има уште 1000 пати да се премести. Кај мене во 22ра беше скроз доле наместен со главчето кај цервих, и оттогаш цело време се шета. Сега се најподвижни бебињата и ќе си се качи погоре 100%, ич да не му ја мислиш.
Леле фала на одговор ја филмови си направив. А работата ми р канцелариска седам по 8 9 саата на ден и свашта ми се смота низ глава. Ја со душа чекав да одам на преглед да ја смирам паникава ама 2 пати одложуваат ме фаќа скоро 6 недела без преглед и побудалев сакам да го видам бебе да видам дека е океј. Ова што ме притиска на срамна коска ме испаничи дополнително.
Точно како на сликата што е уште таму ја осеќам ретко погоре да ме ритне до папокот јас сум 23+5 . Уживај само и гали меше не ги слушај тетките што трескаат од страна.
Исто и јас во таа недела го осеќав долу мислам во вагина ме мааше а сега веќе во 28 недела ми “седе” на желудник и мава во ребра нормално има да си се мести уште многу
Иди си на гак бе, не треба толку да чекаш за преглед, реално многу е. Моеш ако те интересира како е да идеш на гак на дежурен, ќе ти напраат ехо и ќе те смири одма. Ма да, најнормално е да ги осеќаш баш кај што ги осеќаш...ах нетов шо ни праи значи хаха
Леле па луѓево со коментариве ејјј, ниско го носиш бе, ц ц ц. Мислиш она на ехо го виде експертот. Јас тука исто го осеќав до скоро а веќе сум 32 недела. Уживај во бременоста. Инаку за преглед јас не издржувам толку долго, си закажувам на приватно и ми се фаќа на 2 недели да си го видам бебчо