Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Ljubova

Ljubova Истакнат член

@marijamarkoska што да кажам без осет се луѓево. Ајде до петок ќе почекам, ако не ќе почнам се да дигам у ваздух. :D

Малце ме смиривте што сите го осеќате таму...

Не сум осигурена за да одам на гак. Не знам како оди таму за приватно :?:

Razvigorec and pamelche like this.
  2. pamelche

pamelche Форумски идол

3. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Dve doktorki vo bremenost prasav od istata pricina kako i ti sto majka , svekrva vo mojot slucaj mi kazaa nisko ti e bebeto i dvete mi kazaa ne postoi nisko nosenje sekoja zena e razlicna i razlicno nosi ne se zamaraj so toa odi si na kontrola i prasaj se sto te interesira ako osekjas deka ti tezi i imas nekoi tegobi prasaj da si zemes pojas za trudnici.

4. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

А не можеш кај друг приватен др да си закажеш за побрзо? Колку да не те јаде мисла де :)

5. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Па се мислев ама знаеш како ај да не се снимам 2 пати во 2 недели ќе почекам, таман дошло термин одложиле ајде за 1 недела да не драматизирам... и еве сега чекам. Ако се деси и сега да ае јават да презакажат стварно ќе имаме проблем. Синки за беспари одам па ме зафркаваат.

marijamarkoska likes this.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ехо не влијае никако врз бебето. Безбедно е.
    Има жени кои мора да одат на две недели.

7. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Не го мислев за безбедност од снимање. Сепак е мкнење по болници сега со ковидов не ми се мрда баш. Си викаш ене го за неколку дена да не одам два пато, и оп одложиле. :)

8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Те разбирам. Ама подобро два пати отколку вака да се живцираш. :D

Anaroz1 and Ljubova like this.
  9. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Јас сум мирна само два дена после преглед и одма почнуваат филмови у глава а сега не сум била 5 недели кај матичната и нареден петок имам закажано како издржав до сега и јас не знам :whew:

10. October20

October20 Истакнат член

Ја не сум ни знаела која недела каде треба да мрда така да ич не се сеќавам, а сега сум 39+5. Како и да е сметам дека не е нешто за грижа ова, ама те разбирам и ја за све нешто др.мислев и читав по нет. :D

Honny and Ljubova like this.
  11. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Девојки дали чепот паѓа одеднаш или може постепено во вид на парчиња смеѓи и жолти лигави, а цврсти? Како да препознаам?

12. Freya123

Freya123 Истакнат член

Јас не правев фетална ехокардиографија, на вториот скрининг ми рекоа дека нема потреба. Ако не се лажам, мислам дека тој преглед и го прават во Систина кога ќе се роди бебето, мислам дека такво нешто прочитав на тој промотивниот флаер со пакетите за породување, за тие што го направиле веќе ќе спаѓа во пакетот, а за другите ќе треба да си доплатат. Ама не ме фаќај точно за збор, не сум сигурна. А за трет скрининг и тоа не направив, си идев само редовно на контроли, фала богу за сега се е во ред така што мислам дека важни се контролите па ако видат нешто на ехо тогаш може би нагласиле потреба од скрининг.

bybeDkid, Nbnbnb and Knizhevnik11 like this.
  13. LoveHope

LoveHope Популарен член

Како што прочитав во пакетот-ехокардиографија на бебето прават само ако си правел фетална ехокардиографија таму. На тој начин спаѓа во пакетот.

Freya123 likes this.
  14. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Девојки вчера бев на преглед и докторот ми го измери цервиксот на ехо и на извештајот пишува >2.5cm а не ми кажа ништо ни за терапија дали треба да ме загрижува инаку сум 21+6 а бебето е една недела понапредно одговара за 22+5

15. Калатеа

Калатеа Популарен член

Може ли мукозниот чеп да ми падне 12 недела? Имам некој жолтеникав исцедок, читав дека може да е тоа.

16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Ако се сомневаш на мукозниот оди на доктор. Иначе на почеток е нормално зголемен исцедок. Брисевите ги направи?

Калатеа likes this.
  17. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Краток е тој цервикс за таа недела. 4.2 цм ми беше тогаш. Јас незз кај кој гинеколог идеш шо не изреагирал, ама ја на твое место би идела на гак или приватно негде за второ мислење. Се надевам ставаш Утрогестан бар. Ова е за лежење дури. Неќам да те плашам, само не моеш да го оставиш ова вака. И на твое место би го сменила гинекологот под итно!

Matea94, LiquidLuna, zverkica and 5 others like this.
  18. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Можно е инфекција да е. Прави брисеви, а ако се плашиш и сомневаш многу тркни до гак. Ма да не мислам дека ти е чепот. Ја сум имала густ жолтеникав исцедок од кандида.

LiquidLuna and Калатеа like this.
  19. MJ992

MJ992 Истакнат член

Мене во 28ма недела ми беше 27 мм и докторот не ми рече ништо за терапија и одмарање.Кога отидов после 4 недели ми беше 33мм.Не се паничи пиј си магнезиум и одмарај.Што би се рекло на англиски modified bedrest :D

tanja11991 and Ane1988 like this.
  20. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Пишува >2,5:) што може да биде и 30 и 40 мм:D Ако се двоуми нека оди на повторно мерење и да праша точна димензија. Ако и бил скратен сигурна сум дека ќе напоменеле и дале терапија и мирување. @tanja11991 за мирна глава и да не се мислиш оди повторно нека го измерат. Секое добро:)

tanja11991 likes this.