@marijamarkoska што да кажам без осет се луѓево. Ајде до петок ќе почекам, ако не ќе почнам се да дигам у ваздух. Малце ме смиривте што сите го осеќате таму... Не сум осигурена за да одам на гак. Не знам како оди таму за приватно
Dve doktorki vo bremenost prasav od istata pricina kako i ti sto majka , svekrva vo mojot slucaj mi kazaa nisko ti e bebeto i dvete mi kazaa ne postoi nisko nosenje sekoja zena e razlicna i razlicno nosi ne se zamaraj so toa odi si na kontrola i prasaj se sto te interesira ako osekjas deka ti tezi i imas nekoi tegobi prasaj da si zemes pojas za trudnici.
Па се мислев ама знаеш како ај да не се снимам 2 пати во 2 недели ќе почекам, таман дошло термин одложиле ајде за 1 недела да не драматизирам... и еве сега чекам. Ако се деси и сега да ае јават да презакажат стварно ќе имаме проблем. Синки за беспари одам па ме зафркаваат.
Не го мислев за безбедност од снимање. Сепак е мкнење по болници сега со ковидов не ми се мрда баш. Си викаш ене го за неколку дена да не одам два пато, и оп одложиле.
Јас сум мирна само два дена после преглед и одма почнуваат филмови у глава а сега не сум била 5 недели кај матичната и нареден петок имам закажано како издржав до сега и јас не знам
Ја не сум ни знаела која недела каде треба да мрда така да ич не се сеќавам, а сега сум 39+5. Како и да е сметам дека не е нешто за грижа ова, ама те разбирам и ја за све нешто др.мислев и читав по нет.
Девојки дали чепот паѓа одеднаш или може постепено во вид на парчиња смеѓи и жолти лигави, а цврсти? Како да препознаам?
Јас не правев фетална ехокардиографија, на вториот скрининг ми рекоа дека нема потреба. Ако не се лажам, мислам дека тој преглед и го прават во Систина кога ќе се роди бебето, мислам дека такво нешто прочитав на тој промотивниот флаер со пакетите за породување, за тие што го направиле веќе ќе спаѓа во пакетот, а за другите ќе треба да си доплатат. Ама не ме фаќај точно за збор, не сум сигурна. А за трет скрининг и тоа не направив, си идев само редовно на контроли, фала богу за сега се е во ред така што мислам дека важни се контролите па ако видат нешто на ехо тогаш може би нагласиле потреба од скрининг.
Како што прочитав во пакетот-ехокардиографија на бебето прават само ако си правел фетална ехокардиографија таму. На тој начин спаѓа во пакетот.
Девојки вчера бев на преглед и докторот ми го измери цервиксот на ехо и на извештајот пишува >2.5cm а не ми кажа ништо ни за терапија дали треба да ме загрижува инаку сум 21+6 а бебето е една недела понапредно одговара за 22+5
Може ли мукозниот чеп да ми падне 12 недела? Имам некој жолтеникав исцедок, читав дека може да е тоа.
Ако се сомневаш на мукозниот оди на доктор. Иначе на почеток е нормално зголемен исцедок. Брисевите ги направи?
Краток е тој цервикс за таа недела. 4.2 цм ми беше тогаш. Јас незз кај кој гинеколог идеш шо не изреагирал, ама ја на твое место би идела на гак или приватно негде за второ мислење. Се надевам ставаш Утрогестан бар. Ова е за лежење дури. Неќам да те плашам, само не моеш да го оставиш ова вака. И на твое место би го сменила гинекологот под итно!
Можно е инфекција да е. Прави брисеви, а ако се плашиш и сомневаш многу тркни до гак. Ма да не мислам дека ти е чепот. Ја сум имала густ жолтеникав исцедок од кандида.
Мене во 28ма недела ми беше 27 мм и докторот не ми рече ништо за терапија и одмарање.Кога отидов после 4 недели ми беше 33мм.Не се паничи пиј си магнезиум и одмарај.Што би се рекло на англиски modified bedrest
Пишува >2,5 што може да биде и 30 и 40 мм Ако се двоуми нека оди на повторно мерење и да праша точна димензија. Ако и бил скратен сигурна сум дека ќе напоменеле и дале терапија и мирување. @tanja11991 за мирна глава и да не се мислиш оди повторно нека го измерат. Секое добро