Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Буфи не е рано чим си во 9ти месец секој момент може да биде ама како што пишав рекоа дека може денови да се во прашање може недели никој не знае. Последниве денови ја секавам дека е надолу, пубичната коска ептен ме боли а вртењата ми беа тешки сега се ужас...Денес контракции имав многу помалку. Понеделник сум на редовна контрола ќе прашам се ако ми дојде во моментот :* Друго рекоа дека од 37ма недела натаму веќе е полн термин и нема никаков проблем, јас во вторник влегувам 37ма. За бебето спремна сум ама за мене не сум (facepalm) тоа што треба на болница да носам ништо немам купено, здравје утре планирам.

На Mekuska, Bufi, espana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас на почеток фемибион 1, а сега Мамавит,а рибино масло не земам.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас начисто испаничив попладнево - имав осет дека воопшто не го осеќам бебушот, особено бидејќи минатава недела беше екстревмно активен. На крај не можев да издржам и бев на дежурен во Систина. ми направија ехо и цтг и испадна во ред, само малиот се свртел карлично, па затоа сега послабо ќе сум го осеќала... Тие салта дечкото што ги правеше биле преместување - кое веројатно значи дека ќе завршам на царски...
    Инаку за него почнавме да купуваме - има количка нова, креветче, ќебенца, гардероба, корито... Пелени тато ќе купи кога ќе се роди, да ни кажат што треба, а јас немам поим што би требало за во болница да носам. Ќе си прашам во вторник на прегледот. Утре влегуваме во 36та недела, се гледа крајот и средбата :inlove:

На kukla21, TIGARCE86, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Браво,баш убаво...со лесно до сам крај ...уште малку ќе су имаш бебче во раце :)

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Znam deka sme so poln termin i vo sekoj moment mozeme da ocekuvame, samo jas nemam nikakvi nagovestuvanja za toa! Ne e spustena uste nadolu, nemam nikakvi bolki, i toa deka velat nedela dve pred poroduvanje doadja tecna stolica kao organizmot se cisti sam, se podgotvuva za poroduvanje, jas nisto od seto toa nemam! ama sepak e rzalicno kaj site, i jas uste dva dena vleguvam vo 37nedela, mozebi vo ist den ke se porodime:))) pozdrav

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Цела бременост не ми се виде толку чекање колку последниве недели |(. Течна столица јас имам цело време ( фала богу не се малтретирав со запек) и неможам да се ориентирам според тоа. Јас сум спремна се чека на госпожата да и се присака :wasntme:

На Kaetana, danichap, Bufi и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    I jas isto:Dsega ja napolniv torbata za bebuska, mojata e isto spremna, i sega cekam da bide i princezata spremna za GOLEMIOT den:rofl: i da mi dojde da ja izguskam, da ja izbaknuvam, da i kazam koolku dolgo ja cekam i kooolku mnoogu ja sakam:inlove: Denovive i mene mi stanuvaat dolgi oti navistina nemam sto da pravam veke , osven da cekam, spienjeto ne mi odi nekako:smirk: Se nadevam nabrgu ke ni dojdat na svet , pozdrav:l:

На TIGARCE86, irena.1, menelele и 6 други им се допаѓа ова.
  8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Женички,ме интересира како сте со сон,спиење,дали успевате да фатите добра положба за навечер да поспиете? Јас последниве две недели едвај по саат,два спијам,на страна се ме боли,на грб ме боли грб.Станувам и цела сум укочена.А само што ќе задремам,бебето почнува да клоцка,да мрда и така пак си седнувам во кревет (за клоцкањето немам примедби,тогаш се радувам,само нека мртка) :)

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.635
    Допаѓања:
    76.870
    Nas dodeka ne ni stigna noviot dusek mnogu se macev so spienje, a sega mi e top. So memori pena e... a spijam celo vreme vo tri pozicii, na levo, na deso i sredina na grb i si spijam po 12 saati :D legnuvam vo 11, 12 stanuvam obavezno nokjeska 4,5 za vo vece i posle pak koma do 11,12 porucek :D

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Епа,значи немаш гајле,наспана си... ;)

11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Многу значи душекот. Мене нашиот од Симпо (со џепни јадра е, висок) толку ми се погоди што не ми требаат никакви додатни перници или било каква поткрепа (а се утепувам од спиење :$). Затоа пак на гарнитурата во дневна не смеам да помислам да се испружам, веднаш почнува грбот да ме боли и се ми пречи...

На espana и danichap им се допаѓа ова.
  12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Jас имам од Дормео душек и презадоволна сум,не сум имала проблем за спиење,ама еве овие две недели место не ме фаќа,топло ми е,се потам,се укочувам.... :)

13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ме интересира да ми каже доколку имала некоја од вас која примала инекции Прогестерон, до кога ги примаше?

14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Gi koristam od sam pocetok nasekoj tret den.Mislam deka se primaat skoro do kraj.Moze zavisi od dijagnozzata.Drugarka mi do 36 nedela.

15. bambusce

bambusce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    594
    Оф јас последниот месец спиев по 4 саати на вечер, 2 саати на спална менување лево и десно и потоа преместување во дневна и уште 2 саати во седечка положба.Ах слатки маки :)

На espana и danichap им се допаѓа ова.
  16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да,зависи од текот на бременоста.Јас на почеток ги примав по половина на секој 4 дена,потоа по цела на секој 4 дена,а сега по цела еснаш неделно

17. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Progesteronot sekoja trudnica go prima, nekoja vo vid na vaginaleti(stava dva-tri pati na den) a nekoja preku inekcija koja mislam se prima ednas nedelno i go zadovoluva organizmot so toj hormon cela nedela! Toa e normalno, a kolku dolgo se koristi progesteronot zavisi od bremenosta,Jas go koristev do i so 12nedela! Mene ednas mi se javi krvarenje i doktorot mi rece da pocnam pak so progesteron! Nisto strasno:)

18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Благодарам,ме интересираше дали има одредена недела до кога се прима,инаку добро познати ми се и Дабростон,Утрогестан,Кринон,Прогестерон депо :)Не ми пречи,до кога треба ќе примаме,се за добро на бебињата.Сфатив декакај секоја е разлино до кога ќе се прима.зависно од самата бременос. Благодарам уште еднаш ! ;)

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Инаку ова со познавањево на прогестерон во различни форми,(вагиналети,гел,ампула или таблети)не ми е да се пофалам,туку од мака си ги знам :)

20. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Јас имам примено 3 инекции и тоа во 8-ма недела првата, поради крварење и кафен исцедок. Тогаш бев под строга контрола и мирување.Примав скоро еднаш неделно и толку. Од Утрогестанот ми се исчисти кафениот исцедок и толку. До сега е се во ред.