Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Одмарај и терапија во таа недела и уште е плодот во мала карлица. Максимален одмор и чекај да се крене,ајде мајка уште две три недели ке завршат 'критичните' недели

На демотивирана и TanyaClover им се допаѓа ова.
  2. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Мене да, во 12 или 13та недела(не ми текнува) се виде курето:lol: Баш се намести и рашири нозе и апла се виде:) Ако се намести убаво и на подобро ехо можат да видат пол:inlove:

На Marsic, bybeDkid, Ljubova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Нормално е,повејкето се соочуваат со истото

4. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Дечки, некој инфо за пумпа на ГАК? Што мислите дали е потребна за првите денови за царски, јас ќе чекам за природно, ама ако треба царски да знам што да носам. Каква купивте или позајмивте, електрична или обична? Се надевам дека одма ќе ми го дадат, и веројатно е така на државно бидејќи фали персонал да се занимава со бебе. И дали им даваат вештачко млеко за родилки породени со царски или снаоѓај се е работава? Затоа мислам дека пумпа ќе биде потребна? Каква е негата на бебе таму, што мислите?

На Razvigorec му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Јас уште порано почнав да перам и пеглам,секој ден по малце за да ми мине побрзо времето и уживав ме правеше среќна тоа, не чекај 9ти месец ке мора да брзаш а зошто кога можеш да уживаш и да си го замислуваш бебчето во алиштенцата .. плус не знаеш како ке бидеш во 9ти дај боже да си бидеш 100%активна и ништо да не те боли ама тоа не можеш да го знаеш. Јас ги наредив и ги замотав со чаршав за да остане мирисот на бебе и да не фатат прашина( мада ке бидат во плакар секако нема прашина) така ми беше по сигурно

На marijamarkoska, Knizhevnik11 и tina2018 им се допаѓа ова.
  6. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Мислам нема да ти треба пумпа,млеко не надоаѓа одма и природно да си ке имаш само колострум првите 2,3дена а за царски и подоцна. Мене млеко ми надојде прв ден откако ме пуштија дома. Имам ја рачна на чико пристапна цена е 1900ден со шишенце комплет и стварно оди брзо одмолзувањето.

На Knizhevnik11 и tina2018 им се допаѓа ова.
  7. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Фала, да не се мислам. Јас очекувам да фрчи млеко, па да не знам што да правам, а дете да не е со мене.

8. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Ке фучи ама после неколку дена,на почеток ке 'шмука на празно' :D ставај го на града цело време ако немаш за да стимулираш лактација

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.479
    Допаѓања:
    5.832
    јас денес почнав да перам и пеглам 37+4 сум :D

На tina2018, NIKA@, Anaksunamoon и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.479
    Допаѓања:
    5.832
    систина ќе се пораѓам да . фала ти... пошо кога одев летоска на предавањата како да збореа дека ме смее во исти ден клексан и епдурална така нешто ми имаше останато во глава... ама тогаш беше мн рано и не се интересирав многу..

11. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Истото важи и за тебе. Ако не ти се допаѓа моето мислење, слободно одмини го. Поздрав.

12. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    За полот: бабини деветини имаат 50 посто шанса да се исполнат- или е машко или е женско. На 4-5 од вашите тестови ќе излезе женско, на 5-6 ќе излезе машко, ако направите 10пати. Ако зголемиш обиди уште поинтересно ќе биде. Статистички е неточно, и не може да се предвиди полот врз база на фрлање коцки, вртење прстени, дување пепел, и др. Ама ако ви е забавно, обидувајте се. ;) Само не барајте искуства на кој му се исполнило, еве однапред ќе ви кажам, на пола од тие им се исполнило, на пола не.
    Со такви прашања темава од релијабилна и со намера да се помогне и да се даде поддршка и совет кај што треба, посетувана од многу луѓе од таа причина, ја правите малку несериозна.
    Едит: Мислам дека има една тема со такв "тестови", може е посоодветно да ги адресирате искуствата и прашањата таму

Последна измена: 28 ноември 2021
    На Honny, Matea94, ray111 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Другарка се породи неделава на гак. Ми рече првиот ден немала млеко воопшто, вториот ден и дошло и фатил малиот да цица одма :l: Баш ја прашав за пумпа дали ќе ми треба ми рече не, имале таму, освен вир влошки ништо не и притребало. Ми рече дека е многу изненадена од односот, ич немало гужви, сестрите биле супер,чисто и топло било, редовно ти менувале спаваќи и чаршави, и исто супер се грижеле за бебките.
    Кога ти е термин? :inlove:

На tina2018 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  14. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Е сполај ти. Ме сфати некој што сакам да кажам. Само ја не сум волку фина и трпелива ко тебе :inlove:

На tina2018 и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  15. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Аууу човече, да се чудиш. Фала ти. Јас термин 24.1. ама дека сме недела понапред, ќе биде побрзо, сепак после Н. Г.

На Ljubova, bybeDkid и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  16. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Да, да и ја сум у шок уште :) Јас сум 10.01, може ќе се погодиме :D

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Ајј преблиску сме. 23.01. Цело време на ехо 10 дена поголем :inlove:

На bybeDkid и tina2018 им се допаѓа ова.
  18. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Е па може, тогаш сум 38ма недела. Убав датум.

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Девојки многу ми е тешко се чувствувам некако без везе. Кога останав бремена си сакав и јас и мм. Меѓутоа како што си поминува времево секоја трудница претпоставувам си сака внимание да се обрме и на нејзе и на бебето што е во стомакот не сама да му збори да го гали јас сако не спомнам цела недела нема да му текне да погали или прозбори ќе погали и прозбори 2 секунди толку. Му викам види пипни тука е главчето језиво ми е бла бла само наоѓа нешто јас сама си трчав што како да купам сама си се радував на стварите. Во 5ти ми кажаа жеснко во 8ми кажаа машко сега откако дозна уште повеќе не се замара. Јас машкко женско ќе си го сакам најмногу си плачам сакам внимание не добивам никакво ја готвам јас пазарам се мкнам со ќеси него го мрзело неможел јас зборам се лутам све пробав ништо од тоа не успева кога ќе седнам да комуницирам за ставрите одма се лути. Некој совет стварно ми е тешко сакам внимание се чувствувам како ај направив дете битно др не ме интересира нејќам да грешам душа од моја страна така се чувствувам. Ниту сака да шета со мене све го мрзи цели денови сум затворена дома.

На Мишел*, Ivonan@, Anaksunamoon и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Marii12.

Marii12. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    64
    Zdravo devojkii
    Imam vrtoglavici cesto i toa nekako me plasi, inaku sum 4+5 g.n
    Da me posovetuvate nesto, dali e toa normlano. Prva bremenost mi e i sum dosta isplasena