Zensicki, iskustva so gledanje na bebustot na 3D?! Denes mi spomna ginekologot pa treba za zakazam ako sakam.
Јас како што памтам само лице сликаше со 4Д. Секое ехо вклучуваше и 4д ама најголем дел од прегледот се базира на мерките од класично 2Д ехо.
Па и да го гледа нема што да види. Јас на редовни прегледи как еден доктор, скрининзи во ремедика кај Елена. Ист принвип на работа имаат. 4д на крај за да сликаат лице. Не го гледаа долго, нема што да се види. Да не е скрининг тоа? Која недела си?
20 ta, od sega kaj 26/27 ma bilo prepaclivo. Ovde se si plakjam na privatno samo 3 pregledi imam besplatni od drzavata
Мене матичнава на секој преглед ми ја пушта у 3D/4D ама претпоставувам дека не живееш тука убаво е да си го видиш бебушот и како изгледа
Mene uste srceva reakcija ne mipusta da slusnam samo mi japokazuva na ekran stetno bilo uste sega. Sekade si imaat svoj teretip na sledenje.
Ајде да прашам нешто, уствари две нешта. Прво дали пешачење секојдневно од по 6-7-8 километри може да ми предизвика предвремен пораѓај? Јас пред бременоста буквално по 8 сати не седнував на работа и сега чувствувам потреба да излезам на воздух и ми годи и по 10 км да испешачам, ама како ја поминав 30 гн некако се плашам да не претерувам. А иначе колку повеќе пешачам толку подобро спијам, имам апетит и повеќе енергија, ми прави да се чувствувам многу подобро. Што мислите вие, колку пешачење е таман, кога се чувствуваш фит? И второ, за излегување од болница бидува намален стомакот или трудничка гардероба да си сметам дека ќе е уште потребна
Во која недела вашето бебе започна да клоцњ во мешето? Јас сум 18 недела и некој ден но сеуште неам така убаво почуствувано да клоца
Некој нема мака од физичка активност, мене отприлика тие недели околу 30та почна да ми се крати грлото баш кога почнав да претерувам со пешачење. Па после си лежев до крај. Мое искуство, секој организам е индивидуален.
Lugje se otepav od shlajmovi i lacenje na plunka , kazete nekoe care se umoriv plukajki po celi denovi
Дали често во текот на бременоста одите и на второ мислење? Мене мојата ми ја води матичен лекар и паралелно одам на прегледи и кај докторот што ќе ме пораѓа. Проблем ми излезе кога бев на прв скрининг кај двата доктори но мерењата за приската ги однесов само од вториот доктор. Е сега за тоа матичниот дознал па му се јавил на докторот и имало вербален двобој. Инаку приската не беше добра па правев и нифти ама се водеше кај вториот доктор и тој ми вели дека конфликтот е заради делот финансии што следувал на докторот што го препорачува нифтито. Сори за долгиот пост ама ептен неубаво ми дојде денес. Сепак јас мислев на мене и на прегледот а не на тоа кој ќе има финансиски бенефит од мене.
Секогаш ама баш секогаш они ќе го гледаат финансискиот бенефит. За жал. А ти гледај си на тебе како ти одговара. Јас од 32ра недела почнав да одам и кај докторката што ќе ме пораѓа. Имаше несогласувања во аспект на големина на бебе, тежина и слично, што е нормално. Ништо посериозно како лош резултат на скрининг. А ти воопшто да не се замараш за нивниот вербален двобој, ти си гледаш што е најдобро за бебето, па дури и да отидеш на 7мо мислење
Јас цела бременост сум многу активна, одам пешки го зимам од градинка син ми. Си ставив апликација за чекори и секој ден имам по 4 -5 километри поминати. Ако имаш здрава бременост нема штета