Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MJ992

MJ992 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    923
    Жив и здрав и од Бога благословен

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    455
    Дали некој има примено клексани ради циркулација на постелка?

3. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    1.837
    Само да ви кажам се е во ред со бебка, си расте, др. ми пушти и 4д да си ја видам се растопив таму ко кашкавал. 8) Полипот си сакал да ме раздрма.:| За секој случај ќе проверам и брисеви утре иако во 12та недела беа чисти. Ви благодарам на сите за советите, прекрасни сте. Да ви даде господ се што си посакувате.:hug::hug::hug:

На betty oh, baby 5, S.o.F.i и 18 други им се допаѓа ова.
  4. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Од 140 со 90 се смета за висок.
    Не па, жениве не читаат и вадат луѓе од памет после.
    Све смееш освен цигари, алкохол и морска храна. Дури и морска храна ако каснеш некогаш не е страшно.
    Исто со кофеин не треба да се претерува.
    Ја по 1 до 2 кафиња пијам на ден. :)

На S.o.F.i, tina2018, MilaSs12 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    2.608
    Мислиш на намалени времиња на хемостаза? Ако мислиш на тоа, да примаат клексани заради намалени времиња, а пример имаат ниски ддимери. Јас пак сум обратно, добри времиња, ддимери се покачуваат постепено, ехо ок, нема лакуни, хомогена постелка и еве до 32 терав само со аспирин, сега во 36 пак ќе проверам и ако пак се покачени ддимерите може ќе вклучиме две-три недели клексани.

На baby 5 и tina2018 им се допаѓа ова.
  6. theTulipsLover

theTulipsLover Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    202
    Здраво!
    Бидејќи се работи за миом на матка во бременост пишувам тука. Дали некоја од вас имала ваква ситуација, јас сум 6+6 и на преглед ми лоцираа миом, за кој докторот рече дека нема да прави проблем во текот на бременоста. Инаку секогаш редовни гинеколошки прегледи, последен ми беше два месеци пред да останам бремена и се беше во ред. Ве молам ако имате искуство да споделите.
    Фала!

7. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Честитки нека е жив и здрав :party:

8. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Честитам мајка ,да сте здрави живи и многу среќни

9. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    @Ani93 како помина? Добри ли сте? Праќам позитивни мисли.
    @TanyaClover живи здрави да сте, брзо и лесно закрепнување и уживање со бебе
    1. Ако се осеќаш добро, не би требало да е проблем. И јас многу сакам да пешачам, ама оваа бременост телото ми праќа сигнали дека не треба да форсирам. Неколку пати се напнав на пешачење во природа5-6 км, ама после со денови имав чувство дека се распаѓам, и болки долу кај задник/вагина. Се откажав, малку, до умерено пешачам. Сега исто имам чувство дека се распаѓам, само со одење и работа низ дома, ама изгледа таква ми е бременоста. Минатата бременост немав никакви болки, можев маратон да истрчам мислам, овојпат сосем различно. Прави како ти годи, ако се сомневаш најдобро доктор да си прашаш.
    2. Јас си ја позадржав трудничката гардероба неколку месеци. После царски бавно ми се враќаше стомакот во нормала. Искрено, никогаш и не ми се врати баш, ама јас се тешам дека ми е таква конструкцијата и не носев постпородилен појас после пораѓај.

На Honny, eli25, Ani93 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Девојки дали ве боли кога кивате? Кивнав денес и осетив многу јака болка десно во нискиот абдомен како нож и се исплашив, дури сеуште ме трне. Читав на нет вика

Some pregnant women experience a sharp pain radiating around their belly when they sneeze. This can be painful, but it isn't dangerous. As the uterus grows, the ligaments that attach it to the side of the abdomen are stretched. Doctors call this round ligament pain.

Ви се случило???

11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    5.828
    мене да.. повеќе пати, не обрнав внимание, не е ништо страшно :)

На Knizhevnik11 и Ljubova им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.918
    Допаѓања:
    18.805
    @Honny ако ти одговара да пешачиш тогаш пешачи. Однесувај се нормално освен доктор ако не каже поинаку.
    Во нормална бременост се е дозволено. Скали качување пешачење секс, ако немаш болки. Јас се правев без никаков проблем.
    За тоа и се клексаните, за подобра циркулација. Ако димерите се високи или времињата изместени се примаат клексани. Ама се во договор со гин и транс. Проблем е што кај нас често има поделени мислења за ова. Имаш тема за димери таму има повеќе искуства.
    Да ама не сум обрнала внимание. И кога не сум бремена знае да ме здоболи при кивање.

На Honny и Ljubova им се допаѓа ова.
  13. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    1.837
    @Anaksunamoon ми зема брисеви, резултати во пон., се надевам и да има нешто нема да е страшно до пон. без терапија. Матичниов вика дека од полипот е тој исцедок затоа што е баш на средина на каналот и при секој контакт реагира, со оглед на тоа дека немаме сексуални односи, единствено може да делува тоа што пешачев повеќе деновиве ама па 4 и пол месеци само дома сум, психата ми се разниша :) ништо наредниве две недели строго мирување и утрогестан сеа 2х1. Фала што ме помисли, праќам гушки.:hug:

На Anaksunamoon, baby 5, Capricorn Taurus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Да и тоа премногу јака болка која е дел од секунда и одма поминува читнав дека е нормално а и до сега два пати ми се случи од како сум бремена.

На Honny и Ljubova им се допаѓа ова.
  15. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    3.816
    Да, многу пати. Баш ко со нож кај препоната да ме пресекува. Трае неколку секунди и поминува. Ништо страшно. :)

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sailorgirl

Sailorgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    444
    Девојки вие што сте веќе во 9ти месец влезени.. Која недела почна да се спушта бебуш надоле?
    Јас сум 33та, бебе со нозете во желудник ме мава, а желудникот во грло веќе го осеќам.. И одвреме на време се потешко дишам.. Вака е последнава недела.. Ни легната ни станата одговара..

17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.918
    Допаѓања:
    18.805
    Синко не се спушти воопшто.
    Тебе секако ти е рано. Обично денови се во прашање, недела две макс.

18. Sailorgirl

Sailorgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    444
    Лелее, ако и синко мој реши да не се спушти воопшто " блазе мене", се надевав дека ќе почне по малце да се спушта.. Вака ни јадена, ни спиена ќе си седам до крај..

19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.918
    Допаѓања:
    18.805
    :rofl: Е јас немав таква мака. До под заби ми беше стомакот ама си јадев пиев спиев шетав скали секс.

20. Sailorgirl

Sailorgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2021
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    444
    Блазее тебе! :D јас за ништо не сум функционална моментално, а најмалку за секс :lol: апетит за јадење конечно ми се отвори, али ништо не можам да задржам..
    Стани, седни и се така по цел ден.. Али ајде уште малку ќе се издржи.. :)

На SoniMoni и MilaSs12 им се допаѓа ова.