Јас имам миом. Не се плаши, ако сакаш отиди и на второ мислење да си спокојна. Миомите растат во бременост, но најважно е каде се лоцирани. До сега фала Богу немам проблем 33 недела сум. Ако имаш др прашања можеш да ми пратиш и лп. Знам дека не е сеедно и го мислиш.
Денес имав преглед кај матичната, таа вели дека е хематом… малце ме збунија двете мислења. Матичната ми рече не е страшно Покриена си и со терапија (10-12 дена веќе ја примам поради кафеав исцедок што имав). Земам дабростон, вит. Ц, магнезиум и прогестерон депо. Ќе ѓи треба и друго мислење вака две различни хаха. Фала ти
Izvini da te prasam, koja golemina ti stignalo do sega miomot vo bremenost? Mojot e 4cm a sum 10 nedela. Nadvor od matkata mi e, ama sum pocnala da se plasam do kraj kolku moze da stigne..
Моја другарка имаше миом, ја истера бременоста до 38недела и мораше царски, голем миом и извадиле како топка, но ете, истера до крај бременост
Здраво, ќе го поставам тука прашањето затоа што е поактивна темава, иако има посебна тема Зачувување матични клетки, па каде сакате, таму одговорете. Дали некоја има зачувано матични клетки во Биостем на Биохеленика, во Солун, или дали имате некое друго искуство и препорака или мислење за ова?
Ако си уште во болница, најдобро таму прашај, и сподели со нас . Јас не носев, мислев дека природата ќе си ја заврши работата, ама долго му требаше на стомакот да се вовлече. Овојпат мислам да набавам од негде.. @Ani93 почнавме стравовите да си ги делиме. Само да минува со лесно
Девојки има ли некоја од вас вакво искуство ептен сум збунета .. Трети пат на брисеви ми наоѓаат уреаплазма, првиот пат антибиотик ми дадоа claritromicin , вториот пат сумамед, и сега за трет пат матичната ми вели да не пијам ништо, а на второ мислење од докторката од приватна клиника ми вели да пијам седум дена 4x 1 erythromycin, утре секако пак ќе ѕвонам и до друг доктор да прашам, нели се многу антибиотици ТРИ пати во тек на бременост, и ајде тоа ами ако не се исчисти пак ќе треба да пијам уште?? Не сум паметна веќе што да правам има ли вистина некој од вас вакво искуство?? Инаку тек 24 недела сум Ви благодарам, поздраав
Жени каде да најдам џемпер/блуза со натпис за Christmas или обичен, во смисла Eating Christmas cookies for two, Ice Ice baby⬇️, или било каков друг интересен натпис? Во Ваикики нема...
Да провериш во ГТЦ, пре мама мислам се викаше продавничката доле е одма до шехерезада, не знам дали ги има баш овие натписи што ги бараш ама секогаш имаат интересни натписи.
Јас пиев два вида антибиотик во бременоат ради бактерии. Подобро да лечиш отколку така. Но на крај решив се со вагинален спреј октенисепт.
Девојки се се извинувам за содржинава на сликава но ме интересира дали е ова чепот или мстичнава ме поремети со брисот во пон бев на контола и црг се беше ок , инаку сум 36+6