Ne se strasni nit progesteronot nit utrogestanot.Ne stetat na plodot a ja odrzavaat bremenosta.Isto i dobrastonot. Ako e za uteha jas od 6ta nedela dosega,preracunajte na sekoj tret den po edna nad peesetina veke se. A cvorovite se posebna prikazna.A a amateks kolku imam primeno da ne kazuvam. Samo bebo da bide zivo zdravo i da izdrzi.
Бев на скен денес, се е во ред, се е нормално ама изгледа ќе ја почекаме ....не ми се чека уште месец...
Ginekologot mi kaza deka puls kaj trudnica normalno bilo do kaj 120 da cuka, e sega rucavme i raskrenav masa i vikam daj da si izmeram koga 128 pulsot. Vekje tri pati sto setav vo city mall mi se slosi, nemozev da dostojam na noze... Se prepotuvam vo momentot, mi se vrti i osekjam kako mnogu lupa srceto... ako preeska mi bese 128 sto ne go ni osekjav, kuznae kolku mi e koga go osekjam... Vaka i vozduh niz nos koga ispustam kako da mi se secka vozduhot... Sto da pravam? :/
Па кај трудница е нормално да е забрзан пулсот.Да не се заморуваш многу,да не шеташ,види одмарај малку,па направи споредба.Ако ти е мисла ,јави се кај матичната и консултирај ја,барем така ќе си бидеш мирна.
jas користам прогестерон вагинлети, една навечер и една наутро, и тоа од 17 недела, до тогаш користев кринон секоја вечер, гинекологот ми рече до 22-3 недела, кога ке одиме на скрининг ( 4 д ) да ставм по 2, потоа ке го намалиме на 1 секоја вечер, и ке го користам до крај на бременост, зато што носам близнаци. Инаку од утре влегувам во 21 недела, не осекам многу мрданје, кога како по малку, спијам по 10 часа, не се будам нокеска за во вц, јадам нормално, поправена сум околу 4 кг, и стомахот ми е како балон
Pa ona rece normalno e da e ubrzam do kaj 120. A inace ne se zamoruvam mnogu, osven sto doma mi e mnogu toplo... Pa se mislam da ne mi e od toa. Eve sega setavme nadvor i ubavo mi bese. A vo city mall isto zesko mi doagja i mi se slosuva, odime da kupime nesto so mm i nemozeme od mene Smeam bedoksin da se napijam ako mi e isto taka mn pulsot?
Jas pijam bedoksin sekoj den, bidejki mg.sto go pijam poubavo i pobrzo se resorbira vo kombinacija so b6. I zaradi pritisokot kolku tolku da mi go namaluva bidejki mi ide nekogas I do 130, no najcesto mi e 120 so 70 Inaku od koga imav krvarenje okolu 7 nedela, sum pod nekoja terapija....prvo piev dabroston se do 16 nedela.posle nekolku nedeli primav po edna nedelno progesteron depo inj. a posle toa i eve uste utrogestan po edna navecer vag. od 200 mg. zaradi povremeni bolki I tistenje kako slabi menstrualni Vo stomakot I kako sto mi kaza doktorkata do 30 nedela duri i nekoja plus nedela, komotno moze utrogestanot....Daj boze ova se da ni pomaga
Јас сум иста во врска со топло не функционирам,пред бременоста се ми беше ладно,сега нонстоп ми е топло.А инаку може да се напиеш витамин B,
Ќе помине,мора да помине,и јас примав кринон гел неколку месеци ,мислам до трети,потоа поради крварење продолжив само со прогестерон депо и се уште примам.Фала богу што е напредна медицинава,се ќе издржиме,само за убаво
Lele ova so toplovo i jas ic nemozam da izdrzam. Znaci cel zivot sum smrznata duri i vo leto, a sega ubavini toplicko ama nemozam topol vozduh ds disam i mene mi se losi i mi se pripaga vo prodavnici kaj sto e mn toplo. Sreka sto e zima a zamislete leto. Ama kako site taka i nie samo se da e dobro do bebusite
Jas voopsto me sum merela pritisok nitu ginekologot mi rekol. Inaku i ja na momenti go custvuvam srceto deka zabrzano mi raboti i nekogas kako vozduh da snemuvam ama mislam toa deka e normalno ili ne e ?
Јас мислам дека е нормално и мене кадешто е топло ми е тешко,лошо,а и некогаш имам и тахикардија,ама ок е,па две срценца чукаат во нас
@mariz често знаеше да ми се слоши и забрзано да ми чука срцето кога хемоглобинот ми беше многу низок. Направи си проверка на крвната слика.
Imam skoro napraveno i se mi e odlicno, imam dosta jaka krv.. duri pred da ostanam bremena doktorkata mi vikase doniraj krv jaka ti e mnogu Zeskoto me omalaksuva 100%, celo vreme si vrijam.. ladno ne osetiv zimava
Preeska trknav do apteka si zemav bedoksin i B kompleks.. pa epten ako ne se osekjam bas najdobro kje se napijam od bedoksinot. A za ova sto mi e toplo nema spas, isklucivme radijatori vo spalna dzabe pak se prepotuvam i vo spienje... Stanuva edno sabajle mm i me pipka i vika abe ti da ne si se izmocala ja takva ne beeee ispotena sum, sekojdnevnata eve suva hahah
Vcera se osekav kako da me tegnat na site strani, i za noze i za race, ednostavno pukav!!! stomakot od site strani bolese, cinev ke prsne, nemozev da se mrdnam, eve cela nok ne spijam, sega mi e podobro i odvaj cekam da izleze bebuska oti ako prodolzi vaka neizdrzlivo e! Ama uste ne e spustena taka da neznam sto ke bide!!! Ova ne bilo lesno ko sto izgledalo